2 d’octubre del 2008

Fragments de runa al carrer Cervantes

El carrer Cervantes de Tortosa, amb l'aprofitament urbanístic dels terrenys de Renfe, està cridat a recuperar l'esplendor que va tenir durant gran part del segle XX. Actualment és una espècie de cul de sac de la zona comercial del carrer Sant Blai, que s'ha convertit en una zona de trànsit camí de la part alta, i ha perdut una part de la seua centralitat en favor de la plaça d'Alfons XII, que fins i tot sembla més propera a l'avinguda de la Generalitat. El carrer Cervantes està malalt i fins i tot els dissabtes a la tarda ofereix una imatge decadent, amb unes voreres buides que només s'omplen de gent quan un tren arriba a l'estació. És un espai urbà que s'està perdent per als ciutadans, en un procés lent que potser només s'aturarà amb l'aixecament de les vies i la connexió dels dos eixamples. Però mentrestant, les voreres estan brutes i molt trencades en algunes zones, una situació que fa pensar que la reurbanització del carrer Cervantes va fer-se amb la mateixa poca qualitat que la plaça d'Alfons XII. Moltes rajoles estan trencades, i al voltant dels arbres hi ha tota una sèrie de fragments de runa, que algú va amuntegant des de fa mesos, sense que ningú haja passat per netejar-los. Aquests fragments no són únicament trossos de voreres trencades, sinó també els residus d'alguna obra que s'ha fet pels voltants. Són els detalls d'una degradació urbanística que sempre comença arran de terra, i que els responsables polítics mai tenen en compte fins que entropecen amb la realitat.

2 comentaris:

  1. I segueix la runa també, que cada cop en hi ha més, a la plaça Francesc Macià.

    ResponElimina
  2. penso en un futur més idoni per al carrer Cervantes. Es tracta de convertir-lo en una Rambla autèntica, deixant només dos carrers oberts al trànsit, l'un de pujada cap a l'Hospital i l'altre de baixada cap a l'Av Generalitat. Faria d'autèntic connector entre la zona de vianants de Sant Blai i la futura Rambla que, des de Renfe, baixaria al Parc. Tornaríem a guanyar el Passeig que fou per als tortosins de meitat del s. XX.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta