2 d’octubre del 2008

Tortosa bonificarà les obres dels negocis que s'instal·lin a la zona del pla integral del nucli antic

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha anunciat que l'Ajuntament bonificarà el 90% de l'impost d'obres a les empreses i negocis que s'instal·lin a l'àrea d'afectació del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat). Segons Bel, amb motiu de la modificació de les ordenances, el consistori ampliarà les bonificacions que fins ara rebien només les obres de reforma als habitatges particulars de la ciutat històrica i de les pedanies. Amb tot, fonts municipals van precisar ahir que la nova bonificació de l'impost d'obres per a empreses només afectarà l'àrea d'actuació del Pincat. En aquest sentit, l'àrea d'actuació del programa local de la llei de barris ocupa 17 hectàrees de les 42 hectàrees totals que té la ciutat històrica, i és la zona en què s'estan fent obres urbanístiques i programes socials per valor de 18,9 milions d'euros.

Així, en principi no podran beneficar-se d'aquesta nova bonificació les empreses o els negocis que facin obres en altres zones de la ciutat històrica, com els barris de Sant Jaume o Remolins, els voltants de l'Ajuntament o la part de dalt del carrer Sant Blai, ja que precisament la zona de vianants marca el límit de l'actuació del Pincat. Bel va afegir-hi que la bonificació també podrà beneficiar les obres que s'hagin de fer per instal·lar-hi els serveis de les diferents administracions, com les delegacions del govern o la subseu de la Diputació de Tarragona. «Fins ara no els podíem donar cap bonificació» va dir Bel, que va afegir-hi que el cas de les administracions públiques no els preocupa tant. «Però si fem una aposta per la recuperació del nucli històric i volem incentivar el sector privat perquè creguen i s'instal·len pel nucli antic, els hem de donar les màximes facilitats», va afirmar l'alcalde.

El Punt (2-Octubre-2008)

13 comentaris:

  1. No vull en cap moment crear alarma social, peró si que vull informar als lectors i lectores d'aquest bloc que fa un parell, més o menys, de setmanes que el nostre municipi de sud a nord i d'est a oest viu una onada de robatoris en masa, que es molt preocupant, la Guardia Civil els relaciona,primer a Sant Josep de la Montanya(?),la nit dels focs de la Cinta a l'Horta de Pinpi(7), al Port(30), despres al canalet de Jesus(17)avui el Diari de Tarragona informa de (25)cases violentades a Bitem. Els habitatges aillats son els més perjudicats, i per tant crec que es bo que en parlem ja som molts els i les tortosins i tortosines que tenim la montanyeta i aquesta informació ens pot ajudar a que posem en marxar les mesures d'autoprotecció i també reclamem als nostres governants que fagin el que tenen que fer amb les politiques de seguretat , ja.
    No poden fer com que no pasa res el problema es gros i algú te que posar els mitjans per resoldre el problema.
    Recordo l'onada de robatoris als aparcaments privats on l'Ajuntament va fer molt esforços i finalment van ser detinguts els lladres, ara espero que Bel fagi el mateix que va fer Sabaté amb el seu moment i que pel be de tots i totes afronti el problema, posi en alerta a la policia del municipi i sobre tot que ni miri cap un altre lloc o tingui la tentació de minimizar el problema.

    ResponElimina
  2. Hem sembla una molt bona iniciativa per aconseguir dinamitzar el comerç al nucli històric, considerant a més a més que si no podem atreure un comerç diferent no podrem recuperar de ple aquesta zona. Però tinc una pregunta ¿també podran beneficiar-se els locutoris?

    ResponElimina
  3. Responent a Kurt,
    suposo que si compleixen la normativa si, no?
    I quan dic complir la normativa em refereixo a totes les que es poden aplicar, com a qualsevol altre local comercial.
    Crec que es va comentar fa temps que hi ha una ordenança que ara limita el nombre de locutoris en un mateix espai.
    Si es compleix la normativa i es dona un servei necessari, no veig res dolent en possar més locutoris, tot i que penso que l'augment que hem patit d'immigració en la nostra ciutat tendirà a estancar-se amb la crisi, i penso que un locutori no seria un negoci tant interessant com fa uns anys.

    ResponElimina
  4. com a mínim 2 més a la zona del pla d'avaria o camí sant jordi, per si no saveu on es: la zona de xalets al costat del cementiri de Tortosa.

    ResponElimina
  5. Es va aprovar una ordenança municipal sobre locutoris que en limita la seva implantació, no?

    ResponElimina
  6. josep maria......."com a qualsevol altre local comercial". Que no es digue Cinemes Amposta, no?

    ResponElimina
  7. Jo parlava de Tortosa, i veritablement Cinemes Amposta no queda massa encertat com a nom per un establiment a Tortosa.
    Jo parlo de tots, podem discutir que es millor per una població, no tenir cinema en 7 anys, o tindre'n sense llicencia.
    Jo penso que les coses s'han de fer be, i complir la normativa, però les normatives es poden canviar...

    ResponElimina
  8. A tall d'informacio: A Tarragona, quan jo era jove al menys, hi havia un Puti-club de nom Tortosa; a Amposta prop del cinemes, a la N-340 hi ha un restaurant des de fa mes de 20 anys de nom Baix Ebre.
    Ara, acceptar que es discutible la existència o no d'uns locals públics, on es poden aplegar 1.000 persones, encara que sigue sense llicencia, saben que aquesta falta de llicencia no era per qüestions burocratico/formals, sinó per portes d'emergència, material inflamable a les parets etc. Ho trobo una mica fort i irresponsable. això no n'ha d'admetre cap de discussió. Ni una ni mitja.

    ResponElimina
  9. Per mi la paraula bonificar es el resultat de pagar primer la totalitat , i desprès retornar les quantitats resultants en aplicació de la reglamentació especifica del PINCAT. Altra qüestió seria la exempció en un 90%. Algú m’ho pot aclarir?

    ResponElimina
  10. Crec que estem donant voltes sobre el mateix cucafera, jo en cap moment dic que estigui be el que ha passat a Amposta, tot el contrari, jo en el comentari de la normativa no em referia al cines sino als locutoris.
    Suposo que treus el tema cinema per ser del mateix color politic que el govern de Tortosa.
    També he de dir que durant molts anys, mani qui mani, ens han dit que a Amposta feien be les coses i a Tortosa no.
    Jo personalment preferiria tenir un cinema de nom Amposta, o una discoteca de nom Montsià,que no tenir-ne cap, i a poder ser complint la normativa.

    ResponElimina
  11. McCalan, l'alcalde va parlar de bonificacions, és a dir, que la gent pagarà i després se li tornaran els diners.

    ResponElimina
  12. I sempre el mateix rosari.....encara que no he acabat d'entendre si lo del mateix color era per mi o pels que governen a un i altre lloc.
    Per si anava per mi, et diré que ja fa dies, a un comentari a La Via Augusta ( bloc ampostí) vaig dir que tampoc em creia que ningú dels regidors de l'oposició tingues cap informació ni sabes res dels cinemes en 7 anys i mig, en no haver plantejat durant aquests temps cap iniciativa al respecte. Pel demés, ja se que no es d'això del que parlàvem, però el meu comentari inicial era nomes una ocurrència irònica.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta