24 de febrer del 2009

Els gossos conillers d'Amposta, el pacte pel patrimoni de Tortosa i la dimissió del ministre Bermejo, a MarfantaTV

El canal MarfantaTV ofereix avui el vídeo que un grup d'activistes en defensa dels drets dels animals ha penjat a YouTube. Les activistes denuncien la situació d'uns gossos conillers que viuen tancats en un búnker a Amposta, amb poca llum i poc aire. Les autores del vídeo afirmen que els animals només surten del seu amagatall per caçar unes poques vegades a l'any, i que alguns estan dins de gàbies. A més, expliquen que fa onze mesos que van denunciar la situació a l'Ajuntament d'Amposta i als serveis territorials de Medi Ambient, però que la situació dels gossos no ha millorat. Finalment, donen les coordenades del lloc i insten la gent a escriure una carta de protesta, tant a l'Ajuntament d'Amposta com al Departament de Medi Ambient i Habitatge. El vídeo és el següent:

També sense sortir d'Amposta, us oferim la paròdia d'un reportatge de Callejeros que han enregistrat dos joves a la porta de la discoteca Metro. Evidentment, no podíem deixar de banda el vídeo de la dimissió del ja exministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, així com un altra de les imatges de la setmana: el número musical que van marcar-se Hugh Jackman i Beyoncé a la cerimònia d'entrega dels Oscar. Beyoncé també és la protagonista de la pel·lícula Cadillac Records, ara en cartell, de la qual us oferim el tràiler. També hem trobat molt interessant una entrevista a l'escriptor Roberto Saviano, l'autor de Gomorra, que va emetre el canal internacional Euronews. Avui també podeu veure el curtmetratge El ataque de los robots de Nebulosa-5, de Chema García Ibarra, menció especial del jurat a l'últim festival de Sundance i que ja vam comentar als blocs Pantalla-Completa i Hespèria. D'altra banda, també hem volgut recuperar el vídeo que va editar l'entitat Amics dels Castells i del Nucli Antic, per reclamar un pacte pel patrimoni de Tortosa. Finalment, podreu veure un fragment de la pel·lícula Una noche en la ópera, amb els germans Marx; el videoclip del tema It must be love, dels Madness, i un vídeo en què un jove nord-americà afirma que el rei Joan Carles podria ser l'anticrist.

3 comentaris:

  1. Moltes gràcies Gustau per fer difusió d'aquesta notícia dels gossos conillers. Personalment no tenia coneixement d'aquest búnquer en concret, però el que si sabem de sobres és que molts caçadors tenen al seus gossos en condicions lamentables i que les autoritats, no sé encara per quin motiu, no fan res. És molt difícil, però ja sigui denunciant públicament, o a la policía, o a les autoritats competents, hem de donar a conèixer aquesta terrible realitat que per desgràcia no és puntual.

    ResponElimina
  2. Sembla ser que per a les autoritats pertinents els drets del animals sempre estan en últim lloc.
    És molt habitual en èpoques de cacera trobar-se gossos abandonats, voltant pels carrers en condicions deplorables simplement perquè, per qualsevol motiu, ja no són útils.
    Jo em pregunto, si es sap de l'existència d'aquest búnquer, no se sap qui són els amos per sancionar-los i traslladar els gossos a un altre lloc? És més fàcil fer veure que no passa res...
    Aprofitant que parlem del tema, et demanaria Gustau que algun dia parlesses de les condicions en que els voluntaris treballen a la gossera de Tortosa i la precarietat en que ens troben les instal.lacions...vergonyós!!!

    Un país, una civilización se puede juzgar por la forma en que trata a sus animales. (Gandhi)

    ResponElimina
  3. M'uneixo a la proposta de Marta. Com a voluntària de la protectora ARCA de Tortosa et convido a que ens facis una visita quan vulguis i vegis la nostra realitat. Moltes vegades ho he publicat al meu bloc, pero fins que no ho veus amb els teus propis ulls no et pots fer una idea. I malgrat les males condicions en les que estem, els gossos son el màxim feliços que poden ser estant en una protectora.

    La proposta està sobre la taula.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta