17 de febrer del 2009

La retirada de les línies de la llum endarrereix la carretera de Jesús

Les obres del passeig fins a Roquetes encara poden trigar uns tres mesos

Les obres de millora de la carretera de Roquetes a Jesús estan gairebé aturades. Els operaris treballen a mig gas des de fa dies, ja que abans de reprendre les obres caldria que Fecsa Endesa retirés les línies aèries que hi ha a la carretera, que passarà a tenir tots els serveis soterrats. De fet, l'altre entrebanc tècnic que ha endarrerit el projecte ha estat un desnivell en els desguassos del nou vial. Ara la previsió és que el nou passeig, que tindrà voreres, aparcaments i un carril bici, estiga acabat en tres mesos.

El president de l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de Jesús, Pere Panisello, va explicar ahir que les obres del nou passeig que unirà Jesús i la població veïna de Roquetes podrien estar acabades en uns tres mesos. En un primer moment, la previsió de la mancomunitat de Tortosa i Roquetes era que l'obra –que té un pressupost de més d'un milió d'euros– estigués acabada abans de l'estiu passat, ja que el projecte va adjudicar-se fa gairebé un any a l'empresa Becsa (l'antiga Lubasa). Però el primer retard va arribar per la modificació del projecte, perquè la mancomunitat es va comprometre a reposar les tanques i els murs de les finques que s'han expropiat per poder eixamplar la carretera i construir les voreres. «Un cop solucionat el desnivell dels desguassos, però sobretot quan Fecsa haja retirat totes les línies aèries, les obres del nou passeig es reprendran i agafaran un ritme molt més àgil», va dir Panisello.

La reforma de la carretera de Roquetes és important per a l'EMD de Jesús des del punt de vista urbanístic, ja que a una banda hi ha el CEIP Daniel Mangrané, mentre que a l'altra es construirà la futura zona esportiva, amb una piscina d'estiu per al poble i la pista d'atletisme que ha projectat l'Ajuntament tortosí. Però sobretot Panisello va destacar que el nou vial farà que els vianants i els ciclistes puguen anar fins a Roquetes d'una manera més còmoda i molt més segura. «A més de les voreres, també hi haurà un carril bici a una banda i aparcaments a l'altra, així com arbres, un nou enllumenat públic i mobiliari urbà», va afegir-hi. Panisello va remarcar que el nou passeig de Jesús serà complementari i «tancarà un circuit molt agradable» amb la millora de la carretera de Tortosa a Roquetes.

Tortosa-Roquetes, inici imminent. Pere Panisello també va confirmar ahir l'inici imminent de les obres de la carretera de Tortosa a Roquetes (T-341), una obra que ha d'executar la Diputació de Tarragona. El també vicepresident de la Diputació per a les Terres de l'Ebre va anunciar que ja s'ha fet l'adjudicació definitiva del desdoblament, i que en pocs dies se signarà l'acta de replanteig i podran començar les obres. El nou passeig de Tortosa a Roquetes tindrà un cost d'1,7 milions d'euros, i les obres poden durar cinc mesos. El resultat serà un tram d'uns 400 metres amb quatre carrils, dos per sentit, i una mitjana que incorporarà la il·luminació de tot el vial. La vorera dreta tindrà un carril bici i arbrat, a banda i banda, i el tram acabarà al límit amb Roquetes amb una rotonda que distribuirà el trànsit cap a la zona lúdica de Roquetes i cap al futur hospital.

El Punt (17-Febrer-2009)

24 comentaris:

  1. i la carretera de Tortosa a Roquetes? algú sap si ja, sense encara haver començat, s'ha endarrerit també?

    ResponElimina
  2. El que se es que després de anunciar-ho no se quantes vegades de que es començava ja, ara resulta que aquest mati he vist uns cables posats a terra d'aquells que compten els vehicles que passen.
    Perquè això ara?, que encara no ho sabien?, que no ho tenen clar?

    ResponElimina
  3. Vaja, amb el retard , i això que el govern de Tortosa para sempre de "desencatllar" projectes...

    ResponElimina
  4. Lo important es que quedi be i sigui d'utilitat pels vianants. S'ha de pensar al arribar a Jesús com acabar-la. Què s'ha de fer del magatzem i la casa en ruïna?
    Quan es fara el carrer de la vora del canal? El pas dels alumnes del col·legi quedara protegit?.

    ResponElimina
  5. Suposo que abans de enretirar una xarxa que alimenta algú, s’ha de fer una nova estesa ( en aquest cas soterrada) per no deixar sense subministrament als usuaris que pengen de la primitiva. Suposo també que en aquest cas la Diputació Provincial haurà de donar un permís prèvia la presentació d’un projecte per autoritzar la corresponent rasa i estesa del nou cable en la seva area t’influencia.
    Suposo també que tots aquets treballs tenen un cost ...etc etc.
    No es pot dir mai qui té la pilota al seu terrat de forma tan alegre....

    ResponElimina
  6. clar que es pot dir, això si, no de "forma tan alegre" no, trista i molt trista, com sempre. i ben alt que s'ha de dir. Tot això que ens ho presentes de manera tant lírica no se sàvia quant es va fer el projecte?.
    Ah, i pel que tinc entès, el que ha motivat mes retard han estat els problemes dels desaigües, també es desconeixia?.

    Segur que el que va firmar el projecte ja l'ha cobrat.

    ResponElimina
  7. Cucafera; ja que afirmes amb rotunditat que si que es pot dir , i segon tu ben alt, podries informar-nos amb exactitud de qui es la culpa de que aquestes obres no estiguin ja acabades..?
    No s’hi valen suposicions, hipòtesis, ni retrets. Informa’ns ...

    ResponElimina
  8. Exactament del/s que no van preveure els imponderables tecnico/judirics, ja sigue d'aigües brutes/netes o de cablejats.

    Es mes, en aquesta zona sembla que plou sobre mullat. Fa uns anys, al barranc de la vall Cervera i al tram que va des del canal de la dreta fins al començament del carrer llarg es va refonar mes d'un metro i després de treure camions i mes camions de terra, es va tornar a tapar, per a fer-ho mesos després. El problema també era d'aigües, directives, cables etc.
    El que no se, es si els tècnics eren els mateixos.

    ResponElimina
  9. M'ho havia deixat: Em van assegurar que, per l'empresa, a Nadal hagués estat acabat.

    ResponElimina
  10. Cucaferaaaaaaaaaaaa; ...“del/s que no van preveure els imponderables tecnico/judirics, ja sigue d'aigües brutes/netes o de cablejats”.Tu creus que això es una exposició dels motius del retard de l’obra que ens ocupa ? Per mi això es divagar! Podries dir que esta pendent dels permisos de l’Agencia Catalana de l’Aigua amb lo referent al creuament amb el barranc de la Vall Cervera, podries dir que la Diputació esta replantejant el traçat, fins i tot podries dir que l’empresa subministradora porta retard amb l’execució del obra, o fins i tot que esta pendent de negociar... Però ja veig que no en tens ni punyetera idea...

    ResponElimina
  11. mc calan, com es que, quan et veus lleugerament (o no tant) al·ludit saltes amb poc suc i ratlles la incorreccio?.
    Per cert, iderrodomable pedant, si ho saps, perque ho preguntes?.
    Si l'obra no esta acabada com i quan es va dir, al final, si resulta que no ha aparegut cap bomba ni restes arqueologiques ni res per l'estil, deu ser perque no s'ha previst com calia, no? . A partir d'aqui pots dir Misa.

    ResponElimina
  12. Continues sense mencionar que es realment el que enredereix l’obra ... Segueixo dient i em reafirmo en que no en tens ni idea!!

    ResponElimina
  13. el que és un fet provat i demostrat és que l'obra s'ha endarrerit. Del qui ha estat la culpa a mi me la "bufa". Com ja he dit en anteriors comentaris d'altres notícies (véase "Pavello Firal"), al final qui ha de pagar les conseqüències és el poble... Perdona, McCalan, però si vols demostrar que "Cucafera" és un ignorant, tú tampoc quedes molt ben retratat amb la teva "verborrea".

    ResponElimina
  14. Au ; Puc comprendre la indignació que es pot derivar de que una obra no s’acabi en els terminis pactats. El que no puc admetre de cap manera es que aquesta indignació no estigui raonada i basada en arguments.
    L’amic “cucafera” nomes fa de cucafera, ja li vaig dir en una ocasió que no te dents, i si jo fora uns dels afectats t’asseguro que no me la “bufaria” com tu dius, i remenaria cel i terra precisament per donar arguments i fer-ho públic.

    ResponElimina
  15. Amic McCalan,amb la teva darrera intervenció m'ha quedat tot clar. Ara ja entenc millor a què et referies. Assumpte tancat.

    ResponElimina
  16. "Puc comprendre la indignació que es pot derivar de que una obra no s’acabi en els terminis pactats. El que no puc admetre de cap manera es que aquesta indignació no estigui raonada i basada en arguments"

    Eh que sembla paradoxal?, pos ho es.

    ResponElimina
  17. El llenguatge “morse” ja fa temps que es va abolir...

    ResponElimina
  18. Pel que veig, no canviem ...

    Una de freda, una de calenta ...

    Tampoc sé els motius del retard, però després d'haver vist les "entradetes" que heu penjat, encara m'ha quedat més enterbolit ...

    Sr. o Sra. Mc Calan, ens ho podria aclarir d'una vegada ???

    ResponElimina
  19. Amb molt de gust; pero només a vosté...

    ResponElimina
  20. A benefici d'inventari, mc calan. El sistema morse, amb el seu propi codi o alfabet ni esta abolit ni es cap llenguatge, simplement esta en desús i s'utilitza especialment per part de radioaficionats.

    ...---...

    ResponElimina
  21. Li agraeixo la seva conspicuïtat intel•lectual en forma d’Enciclopedia Espasa, però no calia...

    ResponElimina
  22. Sr. o Sra. Mc Calan,

    Moltíssimes gràcies per anticipat ...

    Pot enviar-ho a :

    alferza31@gmail.com

    Salutacions,

    ResponElimina
  23. .... --- .-.. .- / -..- . .. -.-. ... -.-.-- -- .----. .... .- / .- --. .-. .- -.. .- - / . .-.. / -.-. --- -- . -. - .- .-. .. / -.. . .-.. / -- --- .-. ... . .-.-.- .. / .- --.- ..- . ... - / ..-.. ... / . .-.. / .-. . ... ..- .-.. - .- - -.-.-- .--. . .-. / ... .. / -.. . / -.-. .- ... ... .- .-.. ..- - .- -.-. .. --- -. ... -.-.--

    Di-di-di-dit Dah-dah-dah Di-dah-di-dit Di-dah, Dah-di-di-dah Dit Di-dit Dah-di-dah-dit Di-di-dit Dah-di-dah-di-dah-dah Dah-dah Di-dah-dah-dah-dah-dit Di-di-di-dit Di-dah, Di-dah Dah-dah-dit Di-dah-dit Di-dah Dah-di-dit Di-dah Dah, Dit Di-dah-di-dit, Dah-di-dah-dit Dah-dah-dah Dah-dah Dit Dah-dit Dah Di-dah Di-dah-dit Di-dit, Dah-di-dit Dit Di-dah-di-dit, Dah-dah Dah-dah-dah Di-dah-dit Di-di-dit Dit Di-dah-di-dah-di-dah Di-dit, Di-dah Dah-dah-di-dah Di-di-dah Dit Di-di-dit Dah, Di-di-dah-di-dit Di-di-dit, Dit Di-dah-di-dit, Di-dah-dit Dit Di-di-dit Di-di-dah Di-dah-di-dit Dah Di-dah Dah Dah-di-dah-di-dah-dah Di-dah-dah-dit Dit Di-dah-dit, Di-di-dit Di-dit, Dah-di-dit Dit, Dah-di-dah-dit Di-dah Di-di-dit Di-di-dit Di-dah Di-dah-di-dit Di-di-dah Dah Di-dah Dah-di-dah-dit Di-dit Dah-dah-dah Dah-dit Di-di-dit Dah-di-dah-di-dah-dah

    Per si cal...
    ;-)

    ResponElimina
  24. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta