5 de març del 2009

Tortosa comença avui la Mostra del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, amb un model renovat

Tortosa comença avui la Mostra del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (Ficma), amb un acte inaugural que tindrà lloc a les 20.30 hores a la sala d'actes de la Cambra de Comerç. Després del parèntesi de l'any passat, el Ficma torna a Tortosa però ho fa amb una versió reduïda, amb menys projeccions que en realitat són un tast de les pel·lícules vistes al festival del 2008. Els responsables del Ficma han justificat el canvi de model per la necessitat d'ajustar el festival a la realitat de Tortosa, després que el Ficma no acabés de quallar en les edicions anteriors. La mostra s'allargarà durant tot el dia de demà i durant el cap de setmana, amb un seguit de projeccions de pel·lícules i documentals relacionats amb el Medi Ambient. Així, les produccions de la mostra tracten temes com la desaparició d'espècies animals indispensables per garantir la vida humana, la desertització, les energies alternatives, la gestió dels residus o la crisi mundial de l'aigua. Avui, a més de l'acte inaugural, es projectarà el documental SOS Live Earth, així com una selecció de 14 curtmetratges. Divendres, a partir de les 20.30, s'han programat Manzanas azules (premi al millor curtmetratge del Ficma del 2008) i Una gota de vida, ambientat a la Índia en un futur proper. Tot seguit, demà també es projectarà Mar de llàgrimes, sobre la sobreexplotació pesquera al Senegal, que l'any passat va guanyar el premi Sol d'Or al millor documental internacional. Podeu veure la resta de la programació de la mostra tortosina clicant aquí. Tot seguit, també podeu veure el curtmetratge Manzanas azules, de Paco Ruiz...



Totes les projeccions són gratuïtes i es faran a la Cambra de Comerç, un escenari més cèntric que l'auditori Felip Pedrell. D'altra banda, durant la presentació que va fer-se fa uns dies a l'Ajuntament, el regidor de Medi Ambient i Mobilitat, Valentí Marín, va explicar que "la mostra tindrà continuitat durant el mes d'abril amb la secció Campana, que s'ha oferit als centres d'ensenyament i que permetrà projectar als alumnes pel·lícules infantils de caràcter mediambiental". Aquestes projeccions es completaran amb una sèrie de fitxes didàctiques, amb què els professors podran treballar a les aules. A més, la mostra de cinema mediambiental també tindrà continuïtat dins dels cicles de cinema que programa l'àrea de Cultura a l'auditori.

1 comentari:

  1. Doncs el que pretenen fer amb l'Estadi Municipal es el seguent:
    un be de domini public es caracteritzar per un regim juridic que s'inspira en els principis d'ineabilitat(el domini public no es pot vendre) inprescriptibilitat(no es pot obtindre la seva propietat mitjançan la usucaptació)i inembargable(no pot ser embargada).
    Aquests tres principis desapareixen quan es procedeix a la seva desafectació(procediment pel qual un be desafectat pasa de domini public o demanial a be de domini privatiu o patrimonial).
    Després d'aquest petit rollo i per que tothom pugui entendrem el que es preten es poder HIPOTECAR l'Estadi.
    Cosa que, tot sigui dit de pas, em sembla molt malament, ja que, per una part, deixar de ser un be de domini public i per l'altra posa en risc la seva titularitat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta