22 de març del 2009

Tortosa dóna suport al tall de l'autovia que Campredó ha convocat el 4 d'abril

L'alcalde no descarta assistir-hi i els regidors Forcadell (ICV) i Faura (PP) diuen que hi participaran

Els veïns de Campredó ja tenen data per a la protesta contra el traçat de la futura autovia de l'interior que projecta el Ministeri de Foment, ja que la nova A-7 trinxaria el poble i separaria el barri de Font de Quinto. La manifestació veïnal serà el 4 d'abril i també implicarà el tall de l'autovia de l'Aldea (C-42) al pas per Campredó, just al punt en què ha de travessar la futura A-7. La protesta té el suport del consell assessor de Campredó, però també del govern de Tortosa i dels diferents grups de l'oposició. De fet, l'alcalde no descarta assistir-hi, i els regidors Jaume Forcadell (ICV) i Antonio Faura (PP) tenen previst participar-hi.

La data del 4 d'abril ha estat escollida després de dues reunions, una assemblea informativa amb els veïns de Campredó i una reunió del consell assessor del poble. Com va explicar l'alcalde pedani, Joan Sanahuja, els veïns de Campredó no van rebre gens bé les últimes notícies que arribaven des de Madrid, i que assenyalaven que el Ministeri de Foment no hauria acceptat les al·legacions presentades per centenars de veïns i pels ajuntaments de Tortosa, Amposta i l'Aldea amb el suport de la Generalitat. En aquest sentit, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va tornar a reclamar el suport de tots els partits del territori i del govern català per defensar el traçat alternatiu que havien proposat a les al·legacions, i que es desplaçaria uns 500 metres al sud del traçat projectat per Foment. Així, Bel encara no ha confirmat la seua assistència al tall de carretera que han convocat els veïns de Campredó, però fonts municipals van remarcar que l'alcalde no descarta assistir-hi. De la mateixa manera, el suport del govern de Tortosa a la protesta del 4 d'abril queda més que confirmat. De fet, a més d'alcalde pedani a Campredó, Sanahuja també és el regidor tortosí de l'àrea de Serveis.

Però al marge de les dues forces del govern tortosí (CiU i ERC), els grups de l'oposició també han donat el seu suport directe o indirecte a la convocatòria. El socialista Joan Sabaté va declarar que la protesta dels veïns és «legítima», però hi va afegir que tot i que ell serà fora de Tortosa, hi haurà gent del PSC que sí que participarà en la manifestació. Només Jaume Forcadell (ICV) i Antonio Faura (PP) han confirmat que assistiran personalment a la protesta.

El PSC acusa Bel d'alimentar el conflicte. El portaveu del PSC de Tortosa, Joan Sabaté, va atribuir l'esclat del conflicte social a Campredó a una «mala gestió» de l'alcalde, Ferran Bel. Segons Sabaté, l'alcalde encara no ha informat la resta de grups municipals de les gestions fetes amb Foment, ni tampoc ha convocat els parlamentaris de la demarcació de Tarragona a Madrid, com va dir que faria, per intentar coordinar una estratègia comuna. «Com a senador, encara no m'ha demanat que faci cap gestió, quan el que hauria de fer és aprofitar tots els recursos», va dir Sabaté, que va acusar Bel d'«alimentar el conflicte social a Campredó» per motius polítics. D'altra banda, l'ara independent Antonio Faura sí que va confirmar la seua assistència a la protesta del 4 d'abril, sempre que el PP no li diga el contrari. «No sóc partidari de protestes que perjudiquen a tercers, però no queda més remei que tallar la carretera si no s'ha aconseguit res per la via del diàleg», va concloure Faura.

"Cal la solidaritat de tot el municpi". El portaveu d'ICV a Tortosa, Jaume Forcadell, va remarcar que no només donarà suport a la protesta dels veïns de Campredó, sinó que hi pensa assistir personalment. Forcadell va lamentar «el tarannà que gasten a Madrid» i va recordar que tant el territori com la Generalitat van deixar clar que la futura autovia no havia de travessar Campredó. «Sembla mentida que encara no s'haja pogut solucionar», hi va afegir. Segons Forcadell, ara el govern català hauria d'assumir el problema com una qüestió «urgent i prioritària», i pressionar Foment perquè accepte les al·legacions i la modificació del traçat. El portaveu d'ICV també va fer una crida a la resta de veïns del municipi de Tortosa, perquè donen suport a la protesta. «Ara cal la solidaritat de tot el municipi, ja que les al·legacions al traçat de Foment van ser aprovades per unanimitat, amb el suport de tots els grups polítics de l'Ajuntament de Tortosa», va precisar.

El Punt (22-Març-2009)

4 comentaris:

  1. Avore si tots els politics venen a la manifestacio a fer soroll com cuan venen a demanar-mos lo vot
    ENTRE CAMPREDO I FONT DE QUINTO NI
    PARLAR-NE

    ResponElimina
  2. Necesitem el suport de tota la gent i entitats de les Terres de l'Ebre. No és un problema només de Campredó.
    ENTRE CAMPREDO I FONT DE QUINTO NI
    PARLAR-NE

    ResponElimina
  3. A veure si tenim participació i fem prou soroll com per a que ens escoltin. Ja es veu que la via "més formal" no ha servit per a res i tenim més sort amb la "revolta social".
    ENTRE CAMPREDÓ I FONT DE QUINTO, NI PARLAR-NE

    ResponElimina
  4. Doncs jo ho sento però no. Us entenc però no comparteixo aquesta acció. Ja us ho vaig dir. No vindré, a aquesta no vindré. Estaré a la Terra Alta pels espais de la Batalla de l'Ebre, segurament però això no treu que us desitji sort.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta