15 d’abril del 2009

Tortosa adjudica les obres del fons estatal d'una tacada

Les actuacions més destacades són la reforma del carrer Llarg de Sant Vicent, la rehabilitació del parc municipal i la construcció la Casa de la Música

La junta de govern local de Tortosa va adjudicar la setmana passada un paquet d'obres per valor de més de 6 milions d'euros, que començaran a executar-se en pocs dies. Es tracta de la quinzena de projectes finançats amb el fons estatal d'inversió local, i que a Tortosa crearan uns 206 llocs de treball. Les actuacions més destacades són la reforma del carrer Llarg de Sant Vicent, la rehabilitació del parc municipal Teodor González, la nova Casa de la Música i un pàrquing en superfície al barri del Temple.

Tots els projectes que Tortosa finançarà amb el fons estatal d'inversió local estaven previstos al pla d'actuació municipal (PAM), i la previsió del govern de Ferran Bel era fer-los al llarg del mandat. La reforma del carrer Llarg Sant Vicent és l'obra que s'emporta la part més important dels 6,1 milions d'euros, ja que la urbanització d'aquest eix viari de Ferreries té un pressupost d'1,4 milions d'euros. Aquesta actuació consisteix en la renovació de tots els serveis, així com de la calçada, de les voreres i de l'enllumenat públic. A més, també s'inclou el soterrament de tres illes de contenidors i la remodelació completa de la plaça Pius XII, on s'instal·laran bancs i una zona de jocs infantils.

L'Ajuntament també ha adjudicat la construcció de la Casa de la Música, l'edifici que serà la seu de l'escola municipal de música, de la banda municipal i l'Aula de Música Tradicional. El nou edifici costarà uns 800.000 euros i es construirà en un solar municipal del barri del Temple, al costat de l'església dels Dolors. De fet, l'Ajuntament també ha projectat la urbanització d'una plaça nova. La Casa de la Música serà un edifici polivalent de tres plantes, amb un total de dotze aules i una sala d'assaig.

Actuacions a tota la ciutat. La reforma del parc municipal té un pressupost de 687.000 euros, i inclou millores al llac, la renovació de la zona de jocs infantils, dels bancs i de l'enllumenat. També preveu la senyalització botànica i la millora del sistema de reg i de drenatge, així com la il·luminació i tancament amb vidre de la llotja medieval. L'Ajuntament també ha adjudicat per 320.000 euros les obres d'un aparcament en superfície, amb un centenar de places, al solar que separa els carrers Mossèn Manyà i Enric d'Ossó amb el pont del Mil·lenari, al barri del Temple. Des d'aquest punt també sortirà un carril bici que anirà fins al canal de l'Esquerra de l'Ebre; un vial ciclista que unirà la via verda del Baix Ebre, a través del pont del ferrocarril i del passeig de Ribera, amb el que s'ha de fer en direcció al Delta. Altres adjudicacions del paquet del fons estatal d'inversió local han estat la urbanització dels carrers Major i Portal de Remolins i dels carrers de l'antic escorxador. També cal destacar un conjunt d'obres per millorar diversos espais verds, com la plaça de la Família o el parc de Ferreries Nord.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 15-04-2009 Pàgina 4

11 comentaris:

  1. Felicito l'ajuntament que opti per aquestes obres, ja que algunes d'elles eren bastant urgents com la reforma del carrer Llarg de Sant Vicent, el pàrking en superfície del Temple i la rehabilitació del parc municipal Teodor González.
    Crec que la reforma del parc encara que algú o qüestioni li fa falta una reforma urgent, ja que fa pena!!

    ResponElimina
  2. Es curios veure com un govern de CiU, que criminalitza Zapatero fins a fer la Pinça al Senat i al Congres junt amb el PP i que veu en una ciutat governada per ells com en un any reb

    :: més de 6.000.000 d'euros per fer obres que no era capaç de fer ni en sommnis

    :: més de 6.000.000 d'euros per a la reforma del pont del tren i de tota la façana fluvial.

    I a sobre parla malament del socialistes aquest Bel.

    De vegades la sort no és de qui la busca, sino de qui la té, i Bel te una flor al cul que ja podem riure de Cruyff.

    ResponElimina
  3. Vols dir que això de la flor no es deia de Miguel Muñoz?.

    Ah, i a mi encara no m'han arribat els 400 Euros, i a tu?

    ResponElimina
  4. Far del nord, que no hi havia govern socialista a madrit quant manava Sabaté a Tortosa?

    l'unic que ha canviat és la profunda crisi, l'hem d'agrair a Zapatero?

    I esta be això d'haver d'estar agraits per uns diners que no arriven ni a ser les engrunes dels que ens deuen en realitat.

    Jo de floristeria no n'entenc, i em dona igual, si Bel arregla la ciutat, tant em fot si es per sort o perque en sap.

    ResponElimina
  5. encara no has cobrat els 400 euros?? uy, uy, uy... pos jo correria a reclamar-ho, eh?

    ResponElimina
  6. El tema del fons estatal està molt bé i lo dels llocs de treball encara més, ara bé aquesta mesura només té sentit si els diners es queden al 100% a la ciutat i això només es possible si l'ajuntament es molt estricte alhora s'assignar les obres. Per una banda, i sempre que sigui possible, totes les empreses adjudicatàries (i les subcontractades) han de ser de Tortosa. Per altra banda a les empreses se'ls ha d'exigir la contractació de mà d'obra de la ciutat (això vol dir empadronada a a la ciutat).
    L'ajuntament té una responsabilitat molt gran en la gestió d'aquests diners i en com reverteixen en la economia local independentment de lo bé que els anirà des del punt de vista electoral tot el tema de les obres (i evidentment lo bé que anirà a Tortosa).
    Les mesures que exposo les trobo fonamentals i per això demanaria a l'ajuntament transparència total i que facilités l'accés a tot lo referent a la gestió d'aquest fons estatal. Per altra banda no estaria malament crear una borsa de treball, en coordinació amb l'oficina de treball local, per poder gestionar i portar un control de l'ocupació de la gent de la ciutat.

    Salut

    ResponElimina
  7. Efectivament, si el fons estatal d'inversió local s'ha establert per a dinamitzar l'economia local i contribuir a pal·liar la crisi amb la contractació de persones a l'atur, el lògic es que, en la mesura de lo possible, aquestes persones siguen de la localitat, atès que cada població te ( si vol ) el seu fons segons la seva població i no tindria cap sentit que es fessen unes obres ( que la intenció, repeteixo, no es l'obra en si) i que no nomes l'empresa sinó que els treballadors siguen , per exemple, de Tarragona quan allí ja tenen el seu fons per a els seus aturats.

    ResponElimina
  8. Per cert, l'altre dia em van ingressar al meu compte 2.500 euros.
    Hem van dir que era un "regal" de ZP!!
    Això no s'havia donat mai amb cap govern, no?
    ... i damunt he cobrat 400 euros, tú!!

    ResponElimina
  9. Que ens vols dir amb això, que has sigut pare o mare?, pos enhorabona, pel crio i pels euros.

    ResponElimina
  10. pare, Cuca, he sigut pare. Moltes gràcies per les felicitacions i jo també et desitjo el millor per tú i pels teus!! Salut!!

    ResponElimina
  11. A mi em sembla bé que d'una vegada es faci una obra que fa tants i tants anys que manca.
    Però, ja estem en lo de sempre, no hi han arquitectes només fotocopiadores.
    I jo dic, cap d'ells se'n recorda que hi ha corbes?
    Circumferències, el·lipses, paràboles, hipèrboles....
    Que els hi passa?
    No us semblen tots els edificis actuals igual de durs i anti-humans?
    Sembla que on van los crios tingue que haver encara més formigó i angles per a que, si es peguen una pinya, s'en recorden.
    Com sempre que ens donen al poble una alegria, lo disgust l'acompanya.
    Veurem, igual caic de cul i surt xiqueta.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta