23 de maig del 2009

Comunicat del Consorci d'Aigües de Tarragona

Tallada preventiva de subministrament d’aigua del CAT

A causa d’uns registres anormals detectats en les analítiques d’aigua que s’efectuen en el laboratori del CAT a la planta de l’Ampolla, s’ha procedit a la tallada preventiva del subministrament d’aigua als consorciats, d’acord amb els procediments establerts.
Durant el període en què s’ha interromput el servei, s’han realitzat analítiques als dipòsits i estacions de bombament del CAT, reiterant a més aquestes analítiques en laboratoris externs, confirmant que es tractava de falsos positius.
S’ha avisat als municipis que podrien haver-se vist afectats per la tallada en el subministrament.
Una vegada comprovat que totes les analítiques es trobaven dins dels paràmetres correctes, s’ha reprès el subministrament, tant als ajuntaments com a les indústries, en un procés que ha començat a normalitzar-se a partir de les 22:15.
El CAT lamenta les molèsties que ha pogut ocasionar aquesta falsa alarma, alhora que es congratula per haver pogut comprovar l’eficàcia dels sistemes redundants de seguretat preventiva i els procediments d’actuació per garantir el subministrament d’aigua amb totes les garanties.

Constantí, 22 de maig de 2009

5 comentaris:

  1. Aquest comunicat no es per mi satisfactori. Què ha estat realment l’origen d’aquesta “falsa alarma”? Reactius en mal estat, error tècnic, mostres errònies ?
    Molts podran qualificar-me d’alarmista, però avui per avui no podem trivialitzar la gravetat d’un fet com aquest, quan tots sabem que estem al punt de mira de determinats grups radicals. Sincerament manca informació...

    ResponElimina
  2. Aixi doncs, quines son les analítiques fetes erròniament o mal fetes, les que van provocar la tallada preventiva o les que han provocat la represa?

    ResponElimina
  3. Muxo caxondeo tu....! El tema es prou seriós, com per no jugar-hi..

    ResponElimina
  4. En record a mon iaio: " Lo mal se'n fot de l'ungüent"

    ResponElimina
  5. La premsa d’avui diumenge aclareix que el tall de subministrament ha estat per excés de mercuri en l’aigua analitzada, i que teòricament els filtres de carboni haguessis tingut que retenir. El que no sabem es si els filtres de carboni son realment efectius per retenir el mercuri, estaven deteriorats, o si les analítiques varen detectar falsos positius...
    Continuem amb molt dubtes...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta