26 de maig del 2009

Incident de nivell zero en l’inici de la recàrrega de combustible a Ascó I

La central nuclear Ascó I va registrar diumenge una aturada reglamentària del reactor, desconnectat de la xarxa elèctrica a causa de l’inici de la seua vintena recàrrega de combustible. L’incident, però, va ser qualificat pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN) amb un nivell zero en l’escala internacional de successos i va consistir en el desajust del punt d’obertura de dues vàlvules de seguretat més enllà del seu valor de tolerància. Ascó I es va desconnectar de la xarxa elèctrica per començar una recàrrega en què un miler de treballadors d’unes 40 empreses executaran més de 9.000 ordres de treball, que inclouen feines de manteniment preventiu i modificacions de disseny de la central. La recàrrega obrirà un nou cicle d’operació que durarà 18 mesos.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 26-05-2009 Pàgina 8

Foto: Ecodiario

3 comentaris:

  1. La Cafetera es torna a encendre.
    I és que a més de ser tecnològicament antiquada, los gestors patinen de les dues orelles.
    Que les tanquen d'una i menys bombetes i teles enceses a tota hora!
    Decidit, la crisi és en forma d'L, i les nuclears ja no faran falta.

    ResponElimina
  2. Per cert ... Ascó
    Ascó II es desconnecta de la xarxa per comprovar dues vàlvules de seguretat
    Actualitzat a les 13:44 h 26/05/2009

    La central nuclear d'Ascó II s'ha aturat, aquesta nit, per comprovar si s'han desajustat dues vàlvules de seguretat. Aquesta nova incidència fa que totes les centrals nuclears catalanes estiguin aturades. L'empresa que gestiona la central ha comunicat l'incident al Consell de Seguretat Nuclear, segons el qual la notificació s'ha fet seguint el procés reglamentari i en cap moment l'incident ha suposat risc per als treballadors, la població o el medi ambient. Un cop fetes les comprovacions Ascó II es tornarà a connectar a la xarxa.

    Veieu com podem viure sense nuclears.....ja, ja, ja....

    ResponElimina
  3. AVUI, DIMARTS 26 DE MAIG DE 2009, ESTAN ATURADES LES 3 CENTRALS NUCLEARS SITUADES A CATALUNYA I NO HI HAGUT CAP PROBLEMA EN EL SUBMINISTRAMENT D’ENERGIA ELÈCTRICA.

    Les 3 centrals nuclears situades a Catalunya, de propietat majoritariament (en un 70%) d’una empresa pública italiana (ENEL), es troben en situació de parada

    - CN Ascó I (1.032,5 MWe): aturada per recàrrega de combustible, des del passat 23 de maig de 2009.

    - CN Ascó II (1.027,2 MWe): aturada des del 25 de maig a les 21:00h., per avaria a les vàlvules de seguretat del pressionador.

    - CN Vandellòs II (1.087 MWe): aturada, des del 14 de març i fins el 5 d’agost, per recàrrega de combustible i reparació dels defectes del sistema de refrigeració (detectats pel CSN el 2004).

    El sistema de distribució d’energia elèctrica a Catalunya, propietat majoritàriament d’una empresa pública italiana (ENEL) no ha tingut cap problema per subministrar energia. Ningú s’ha quedat sense electricitat.

    A més, una altra nuclear de l’Estat espanyol, Alamaraz II (984 MWe), també està aturada per recàrrega des del passat 19 d’abril de 2009.

    En total, doncs, hi ha 4130MWe nuclears fora de servei, el 53’4% de la potència elèctrica d’origen nuclear de l’Estat espanyol.

    I encara durant tot el dia d’avui, el saldo d’intercanvis internacionals del sistema elèctric espanyol (no existeix cap sistema elèctric català), és positiu, és a dir, s’està exportant electricitat a països veïns (es genera més energia de la que es consumeix).

    Queda clar, doncs, que l’energia nuclear no és necessària, a més de no oferir cap garantia fiable de subministrament d’energia elèctrica, de ser insegura i de generar residus radioactius per als quals no hi ha solució.

    Davant aquesta radical evidència que les centrals nuclears instal·lades a Catalunya són absolutament prescindibles, des d’Apaguem les Nuclears demanem que ja no es tornin a posar en marxa i se’n decreti el seu tancament immediat i definitiu. Sol·licitem, a més, a les diferents administracions que deixin de fer el joc al lobby nuclear i apostin de manera immediata i sense aturador per un model energètic distribuït, eficient, net i segur.

    Campanya Apaguem les Nuclears

    26 de maig de 2009

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta