28 de maig del 2009

La Casa de la Música «dignificarà» l'ensenyament musical a Tortosa

L'Ajuntament preveu recuperar el nom de Lamote de Grignon per a l'escola municipal de música

Tortosa ja ha començat les obres de la futura Casa de la Música, la nova seu de l'escola municipal de música, de la banda municipal i de l'Aula de Música Tradicional. Es tracta d'un edifici polivalent de tres plantes, que ocuparà un solar municipal al barri del Temple. El projecte de la Casa de la Música, que finalment té un pressupost de 782.400 euros, també inclou la urbanització d'una plaça. L'edifici tindrà una sala d'assaig i un total de dotze aules, entre les quals en destaca una de percussió i una de noves tecnologies. L'alcalde, Ferran Bel, va remarcar que el nou equipament «dignificarà» l'ensenyament musical a Tortosa.

Les obres de la futura Casa de la Música, una de les reivindicacions més antigues del col·lectiu de músics a Tortosa, ja han començat al barri del Temple, amb un termini d'execució de set mesos i un pressupost de 782.400 euros. En aquest sentit, la Casa de la Música és una de les actuacions amb més pressupost de les que Tortosa finançarà amb els 6,1 milions que li corresponen del fons estatal d'inversió local (FEIL). L'edifici polivalent es construeix en un solar municipal, a la cruïlla dels carrers Vergés Paulí i Enric d'Ossó. L'empresa que fa les obres és Tau-Icesa, que va fer la comissaria de la policia local a Remolins i que ara rehabilita l'antic mercat de Ferreries. El projecte ha estat redactat pels arquitectes Xavier Martí i Núria Martí, que també han dissenyat la urbanització d'una plaça adjacent, de 750 metres quadrats, amb bancs i arbres.

La Casa de la Música tindrà planta baixa més dues plantes, amb una superfície útil de 601 metres quadrats. A la planta baixa hi haurà els espais corresponents a la direcció, amb la secretaria, la sala de professors, la biblioteca i el despatx de l'Aula de Música Tradicional. També hi haurà els espais formatius vinculats a l'aula d'iniciació als estudis musicals, que estarà adaptada per als alumnes de 4 a 7 anys. A més, hi haurà una cambra tècnica, un traster, dues aules individuals d'instruments i l'aula de noves tecnologies, en què es podrà instal·lar un ordinador amb tecla MIDI. A la primera planta hi haurà cinc aules individuals i una de col·lectiva. A la segona planta hi habilitaran l'aula de percussió, una sala d'assaig amb escenari desmuntable i l'arxiu.

L'escola emetrà títols homologats

El regidor de Cultura, Joan Caballol, va confirmar ahir que, amb motiu del trasllat a la nova Casa de la Música, l'escola municipal recuperarà el nom de Lamote de Grignon, un músic molt vinculat a la ciutat que (al costat del mestre Joan Monclús) va fundar els ensenyaments musicals municipals. «De fet, l'escola ja va portava el nom de Lamote de Grignon, però amb el pas del temps es va perdre», va afegir-hi Caballol. Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va assenyalar que la Casa de la Música serà un equipament que «dignificarà i posarà en valor la música a Tortosa», i culmina l'esforç que fa l'Ajuntament per potenciar l'escola i la banda municipal de música. De fet, Bel va recordar que fa poques setmanes que l'Ajuntament ha signat un conveni amb el Departament d'Educació, que reconeix oficialment l'escola municipal de Tortosa. Això permetrà a l'escola emetre títols homologats i rebre subvencions, per «millorar l'oferta i l'atenció als alumnes».

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 28-05-2009 Pàgina 32

6 comentaris:

  1. Una nova obra del senyor Ferran Bel, que ve del govern anterior.
    De tots es conegut que el senyor Ferran Bel no volia fer aquesta obra, ja que ell volia que fos l'auditori Felip Pedrell on anes la casa de la Musica.
    Ara gracies als diners del FEIL (fons estatal d'inversió local "pla zapatero") tira el projecte del PSC endavant, per penjarse una nova medalla.
    La paralisi de Tortosa des de que Bel governa esta en un punt que comença a ser preocupant.
    La seva manca d'idees i la seva inaptitut estan fora de qualsevol marge d'un alcalde de Tortosa.

    ResponElimina
  2. Vols dir que les medalles no te les penges tu i els teus amics socialistes? Cada vegada que es fa alguna cosa a Tortosa, saltes per dir que és una merda i si no ho és, que esta fet per vatros.

    Els tortosins ja estem cansats de vatros, de les vostres queixes i pataletes que no ho veus? Sort que les coses a nivell europeu pareixen començar a canviar.

    Manca d'idees, ineptitud....dos adjectius perfectes per descriure el govern socialista anterior i de passada a l'actual govern estatal.

    Para't de penjar-te medalles, el que es bo per a Tortosa és bo, m'importa un pito si l'anterior alcalde és el que ho va fer (cosa que m’estranya perquè no va fe res en vuit anys) o si ho ha fet Bel.
    Per cert sol fas que tirar-te flors pel pla E però no dius res de totes les mesures estúpides que des del govern estatal (fen acte de la seva incompetència incalculable, el seu poc seny, la manca total de sentit comú i la incultura política en el seu màxim nivell), per no dir totes les “no-mesures”.

    ResponElimina
  3. lo pont: doncs si penso el mateix que tu, es més, aquest Ajuntament CIU+ERC van tancar aquest projecte d'un plumazo ale.legant que era, com tantes coses de les projectades pels anterios governs progressistes, una quimera irrealitzable i es van dedicar a tornar ha estudiar el tema de l'Auditori, quan ells(CIU+ERC) ja sabien que no podia anar a l'Auditori per una qüestió d'espai(vaja estrateja pura de no fer res peró fer veure que no pares de fer).
    Ara zp posa la pasta i ells tindran igual diners per fer la seva mini Tortosa, de mini firetes, mini invesió, mini promoció, mini industralització i mega endeutada, mega desprestigada, mega feble respecte al territori, vaja la Tortosa de fa més o menys 10 anys.
    De totes formes a tu t'extranya alguna cosa d'aquesta gent(CIU+ERC)? només cal veure els seus palmeros.
    Lamentable peró real, xeic.

    ResponElimina
  4. Zetaparo fica la pasta??? Saps que et dic...ja ja i ja, res més, qui necessiti més explicacions que miri les dades de l'Espanya de zetaparo i compare amb la resta d’Europa. I a qui encara confia amb ell (per sort, cada vegada menys gent): BUENAS NOCHES Y BUENA SUERTE, perquè això últim ho necessitarem.

    ResponElimina
  5. Doncs tu pots mira les arques municipals que te que gestionar aquest mini Alcalde que tenim i veuras que te 4 millons 2oo mil euros procedents del fons zp al calaix , be o potser ja els ha malgastat en firetes, festetes i demés populisme barato que tant li agrada.

    ResponElimina
  6. Tornar a escriure l’onomatopeia de la rissa seria repetitiu així que ho deixo així ok?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta