28 de maig del 2009

La PDE recomana el vot nul en les eleccions als ebrencs decebuts amb els partits «transvasistes»

El col·lectiu edita paperetes amb el nus i planteja l'acció com una mobilització

«És la primera vegada que la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) es defineix tan directament davant d'unes eleccions.» Així va definir el portaveu Manolo Tomàs la importància de la crida que la PDE va fer ahir als ciutadans de les Terres de l'Ebre perquè el 7 de juny practiquen el vot nul, «sobretot si tenien intenció d'anar a votar i estan decebuts amb tots els partits». Segons la PDE, al territori existeix «un desencís molt gran» amb els partits catalans, que han demostrat ser «transvasistes».

Un dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello, va ser l'encarregat de llegir el comunicat en què el moviment social recomana el vot nul. És el primer cop que la PDE aconsella públicament el sentit del vot, al marge de la campanya Mai més un govern transvasista, que el col·lectiu va impulsar el 2003. Segons la nota, la PDE ha hagut d'afrontar «un debat profund» fins a arribar a aquest punt, després d'haver vist les accions dels representants polítics i constatar el seu «poc interès» per garantir un cabal ecològic, «suficient per garantir les necessitats del Delta i de la resta del territori». «Al territori hi ha un desencís molt clar», va assenyalar Panisello, que va afegir-hi: «En campanya electoral tot són promeses, però, quan són elegits i governen, tot són excuses.» «El tripartit també ens ha decebut, i els exemples més clars són la gestió de la sequera de l'any passat i el fet que ara estiguen impulsant els transvasaments de forma encoberta», va dir.

Així, la PDE lamenta que tots els partits hagen demostrat que governar és incompatible amb la defensa del territori. «Creiem que és necessari que es visualitze el malestar que tenim els ebrencs davant d'unes actituds que representen l'abandonament de la defensa del riu i de les Terres de l'Ebre», va llegir Panisello. En concret, la PDE proposa practicar el vot nul introduint als sobres unes paperetes amb el nus, símbol de la lluita antitransvasament. La PDE repartirà alguns fulls amb la seua papereta de protesta, que també es podrà baixar per internet i imprimir-se, quan d'aquí a uns dies ja estiga disponible al seu bloc, www.ebre.net. «En realitat no entrem en campanya, sinó que ho plantegem com una mobilització», va aclarir Panisello.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 28-05-2009 Pàgina 9

39 comentaris:

  1. Cada dia més abertzales

    ResponElimina
  2. Crec que es un error molt greu posicionar-se d'aquesta manera.
    No votar o votar nul, no es anar contra res, es anar contra tot, es anar contra europa i el parlament europeu, ja que estic segur que en unes altres eleccions no s'atreverien a demanar-ho.
    Crec que no es pot demanar el vot nul i despres voler que des de europa ens defensin el delta.
    A nivell europeu hi ha molts partits verds, no IC que ha demostrat que de verd en te poc, que poden defensar les posicions de la PDE, sense necessitar el vot nul.

    ResponElimina
  3. Entenc a la PDE, però jo, ans de votar nul, penso votar un partit català que no ha traicionat a les Terres de l'Ebre: El partit Republicà Català.

    ResponElimina
  4. Vota en blanc, es donar força als de la dreta, que sempre van a votar, per defensar els seus interessos particulars. Si Europa es de dretes veureu els canvis. A lo millor es lo que voleu, per tornar a ser protagonistes i tindre clientela

    ResponElimina
  5. Jo crec que és una bona proposta, que seguirà qui voldrà (com és evident) però d'esta manera les persones que no ens sentim identificades en cap partit i rebutgem l'actuació de la majoria d'ells tindrem una visibilització.

    Crec que la major part de comentaris negatius són completament partidistes, la gent sense lligams, independentment del que decideixin, segur que ho veuen diferent que vatros.

    ResponElimina
  6. posem-nos seriosos. Davant d'una mesura com aquesta que ens proposa la plataforma em pregunto:

    - La "oferta" es de vot nul o en blanc?
    - Una decisió d'aquesta importància i transcendència, no requeriria una votació en una assemblea general?
    - Veritablement s'han estudiat totes les propostes de tots els partits que es presenten, per a dir que cap d'ells mereix ser votat?
    - Perquè ara si i en anteriors eleccions no?
    - Si la situació actual es tant greu com per a posicionar-se en aquest sentit, que espera la PDE a sortir al carrer, com abans?

    Aquesta invitació em sembla exactament igual de ridícula com la que periòdicament fan col·lectius concrets de la societat com ara caçadors, defensors dels bous, contraris del bous etc. Pensar que perquè es comparteixen unes determinades reivindicacions, concretes i puntuals -per greus que siguen- s'ha de compartir també ideologia o opció electoral.

    ResponElimina
  7. Aquesta gent fa temps que han traspassat tots limits:
    legitimitat
    representativitat....
    i ara en aquesta espiral destructiva que els ha caracteritzat, ens plantegen al més pur estil de la dreta reaccionaria(Franco ho deia molt tots els politics son iguals) que ningú de tot el ventall els representa, i que votem nul, jo els dic que si ells s'ha "aburgessat" tant, es una opció com un altra, que fotin el que vulgin.
    Jo aniré a votar.
    Per una Europa social, dels pobles, forta i progressista.

    ResponElimina
  8. Ho trobo bé. Però me sembla que votaré pels abertzales, ara que puc...

    ResponElimina
  9. Nuria, Democracia Nacional i la Falange tampoc han trait mai les terres de l'Ebre i no per això els hem de votar :-P

    Jo el que fa la PDE ho trobo legitim, aixi es veurà realment la força que tenen. Però que no compten les abstencions a favor seu! Que el PP i Siudadanos van interpretar l'abstenció de l'Estatut com a vot negatiu.

    ResponElimina
  10. Per cert, abertzale no vol dir el que estima la patria o patriota, en euskera. ??????

    Los que teniu clar que votar, pos voteu en gràcia de l'EU.
    Los que tingueu ganes de votar però no us ha agradat com els partits ens estan tractant a l'Ebre, podeu votar nul si voleu.
    I, evidentment, els que no veieu que valgui la pena votar, podeu no votar tan amplament.
    Estem en democràcia i tot son opcions vàlides. Cap menys que una altra.
    I arguments, suposo, en tenim tots.

    Au va, que tots los partits en l'Ebre se passen.... ni netegen, ni reomplen, ni conserven, ni donen vida.
    S'hauria de poder votar en negatiu!
    Més d'un partit es convertiria en testimonial.
    Mentrestant...

    ResponElimina
  11. ... i què he de fer per votar nul??

    ResponElimina
  12. Ho trobo legítim.
    Cap dels partits que han intervingut en la política ebrenca han estat a l'altura. És un pas força important, ja que sembla que la PDe comença a passar dels partits, com hagués hagut de fer fa temps. Un moviment social no pot estar intervingut per partits polítics, i està és una bona proba de que això no és així al moviemnt en defensa del territori de les Terres de l'Ebre.

    Jo ja fa temps que no confio en los polítics professionals, i votaré a la candidatura està d'Iniciativa Internacionalista que han il·legalitzat i després legalitzat de cop per l'incompliment aberrant dels drets humans que estava cometent l'estat espanyol. Segurament els farà més ràbia això als polítics de turno que no pas els vots nuls. !!*!!

    ResponElimina
  13. Pots votar nul, torcant-te el cul amb una papereta i deixar-la il.legible, per exemple.

    Però jo prefereixo torcar-me el cul amb paper Scottex que és més suau i no se m'altera l'almorrana.

    La Plataforma no creu en els Parlaments perquè ells es reparteixen els càrrecs a l'estil imperial romà, i sento dir-ho, estan caient amb el ridícul i fent molt de mal al moviment antitrasvasista ebrenc en erigir-se en profetes de la fi del món.

    ResponElimina
  14. Claro canalero,
    li fa molt més bé al moviment antitransvassista votar al venuts de sempre, no?
    Home en realitat tens raó, si votem als capsots de sempre(tan mi fot PP, que PSOE, ERC, CIU o ICV) així sempre tindrem a damunt l'amença d'un transvasament no morirà mai, i sempre haurem de tindre un moviment antitransvasista fort per a poder-los respondre.

    Així que ia u sabeu si voleu tindre PDE per a dies voteu al PP, CIU o PSOE i derivats(ERC i ICV).

    ResponElimina
  15. Lluis,
    la diferència és que els presidents d'estos partits no han donat mai suport a la PDE ni han vingut mai a les seues assemblees, ni han participat mai en les manifestacions antitransvasament.
    Quan tots los partits catalans anaven a favor del transvasament en lo darrer episodi de sequera, l'únic partit català que va donar suport a les Terres de l'Ebre va ser el partit Republicà Català. Per això jo votaré este partit, a més vaig quarta de la seua llista.

    ResponElimina
  16. Al fi es destapan, d'aqui a demanar el vot per CiU i ha un pas.
    Recordatori:
    1.La plataforma demana una subvencio al consell comarcal per fer el monument i Bel acepte encantat i la pde es fa la foto per dos duros devant d'un senyor trasvasiste.
    2. El monument necesita molta aigua per regar, es beu que ficar plantes que no necesitaban aigua era dificil. Les regue un tractor que gasta gasoil i contamina, etcc..
    3. A les últimes eleccions municipals tothom sap que el govern de tortosa canvia de mans en part per que la pde pren les decisions de criticar a qui critica.
    Per si la memoria ens falla:
    CiU esta a favor del trasvasament i Psc i Icv no, sino que derrogan el plan hidrologico nacional, es per recordar.
    I último reflexió, que pasa que ha tortosa solsament ens preocupa l'aigua, i els altres temes que pasa no son importants i la pde no diu res.
    Que pasa que la pde es intocable, quino por fan.
    Lo primer que han de fer es no creures que tenen poder i despres copm a minim demanar el vot en blanc, pero mai es demanar la no participacio, ja que gracies a aquesta participacio no hi ha plan hidrologico nacional (recordo, ja que la falta de memoria es brutal)

    ResponElimina
  17. UFFF, que paranoics que se posen los sociates...

    ResponElimina
  18. Krupp, em sembla que le paranoic ets tú. On són els socialistes? Tens mania persecutòria? L'Institut Pere Mata té bons especialistes.

    ResponElimina
  19. Nuria, el dia que el Partit Republicà Català tingui responsabilitats de govern sabrem si traeixen o no els postulats que defensen ara.

    Una cosa es estar a l’oposició i ser un partit extraparlamentari i l’altra cosa es ocupa un govern i governar el dia a dia.

    Una abraçada

    ResponElimina
  20. Enric,
    això que acabes de dir, m'ho he dit jo un munt de vegades.
    Per què el partit Republicà Català ha de ser diferent de tots els altres? Per què haig de pensar que quan RC toque cuixa no farà el mateix que ha fet ERC? Però és que la alernativa del vot nul o vot en blanc o simplement no anar a votar encara m'agrada menys. Ara per ara, tornaré a confiar. Coneixo a la gent que forma el RC i els crec sincers. Són gent que abans han pertanyut a latres partits amb poder i quan les coses no els hi han agradat, se'n han sortit, tot i que ocupaven càrrecs prou importants. Han fet passar els valors per damunt del poder.
    De totes maneres, si me decepcionen, tornaré a canviar.

    ResponElimina
  21. el partit on està la Nuria, no ho sé, pero els tres del tripartit m'han decebut en algunes decisions i accions.
    I els que abans hi estaven encara més.
    Per tant, tinc bastant clar on ficaré el meu vot.

    ResponElimina
  22. Canalero, qui té mania persecutòria ets tú, que m'acasses a mi. En un altre fil comentaves que fa dies que seguixes les meues intervencions. Pots estar ben segur que jo no tinc cap intenció de seguir les teues només perquè siguen teues.
    Sento causar-te un sentiment de repulsa tan irresistible, però no tinc intenció de fer res per a alleugerir-te.
    Si alguns personatges acusen a la PDE de ser de CiU (!!), només perquè no comulguen al peu de la lletra en les tonteries del tripartit, jo puc acusar a n'estos mateixos personatges de sociates tranquilament. A més me sembla que no vaig molt errat.
    A propòsit, són bons los del Pere Mata? Jo és que no ne tinc un coneixement directe i no podria afirmar-ho en tanta seguretat com tú. No deuen ser tan bons...

    ResponElimina
  23. Home Krupp, d'un paio com tú que posa un canó erecte a la seva fotografia identificativa no es pot esperar gaire cosa.

    Sabia que diríes que veig que conec bé als del Pere Mata. Però volia fer feliç al nen que portes dins.

    ResponElimina
  24. A la Menasanch el partit li podria pagar classes per aprendre a escriure i deixar de destrossar el català.

    ResponElimina
  25. Menasanch, per refrescar una mica:
    Molt be el canvi d'imatge, eh.

    ResponElimina
  26. Jo també l'he trobat més prima.

    ResponElimina
  27. Gràcies, era una foto antiga que fa temps que havia de canviar. Vaig aprofitar una celebració familiar per a fer-me la foto. I sí, Lluís, m'he aprimat una miqueta.

    ResponElimina
  28. Les recomanacions de vegades no venen malament, però sempre em de tenir en compte la seva procedència. Que jo sàpiga la grandesa de la PDE emana en que de sempre ha estat un moviment cívic, teòricament no adscrit a cap partit polític i que a la vegada els aglutina a tots.
    Estem d’acord en que el que fa la PDE també es fer política però s’ha mantingut al marge de partidismes per lluitar per interessos comuns.
    Desconec com la PDE ha arribat a la conclusió de fer publica la recomanació del vot nul, però per mi s’han equivocat, perquè desvirtua la essència per la qual fou creada.

    ResponElimina
  29. Potser té raó Sr. Mc Calan, però jo crec que la PDE l'únic que ha fet és fer públic un sentiment que hi ha al carrer.
    O és que a vostè no li ha dit mai ningú una d'estes frasses?:
    Tots són iguals!
    Tan me fa ali com camali
    Tots mos demanen lo vot i després si te he visto no me acuerdo
    Los polítics tan sols són accesibles per eleccions
    Tots los partits han traït a les Terres de l'Ebre
    Tots los partits són transvasistes
    Etc, etc

    ResponElimina
  30. La Plataforma en Defensa de l’Ebre ja ES EL CARRER. Per tant no feia falta reiterar res del que forma part de la consciencia individual i col•lectiva. Quan ho fas, marques una línia d’actuació que res te a veure amb la finalitat ni en el sentit de la seva creació.
    Per suposat que ningú es trobarà coaccionat en cap sentit per aquesta recomanació, perquè com deia en un altre post ha de prevaldre primer el dret individual a votar o votar nul, fins i tot a no votar. D’aquí la meva conclusió de que no calia cap recomanació.

    ResponElimina
  31. Estic pensant a qui votar....
    Uuuuuu
    Iuiuuuuu!!!!
    Trobo les instruccions de votació de "el canalero" força encertades.
    No se m'havia acudit això de l'empastifada prèvia.
    Com vagi a una taula... i senti pudor.... jajajajajajaja, vots nuls!
    També és una bona manera de reciclar, ves per on!
    Tranquils, de presidents a interventors, per mi no patireu, triaré la segona opció, l'esgarrada de papereta ... prefereixo l'scottex.
    Ai eleccions, quin mal de cap!

    ResponElimina
  32. Ja que la plataforma entra al joc polític, vulguen o no, suposo que a horas d'ara ja deuen tindre pensat el comentari la nit de les eleccions en veure que la suma de vots nuls es un punt superior ( poso per cas ) respecte les anteriors que a mes, en aquest cas, no podran marejar-nos amb allò tant recurrent de comparar-ho segons convingue amb locals, autonòmiques, generals o europees, ja que els percentatge de nuls sol variar poc. Peró, de la mateixa manera que els partits se'ls valorara en funció dels vots que treguin, amb la PDE també es farà el mateix: tants de "vots" tanta força. Aquesta es la pretensió?. Pos endavant.

    ResponElimina
  33. Senyor Mc Calan,
    si vostè m'he està dient que com que la idea ja està al carrer no calia que la PDE ho fes explícit. Potser li podría donar la raó i tot.
    De totes maneres, com vostè molt bé ha dit, cada u farà el que voldrà.

    ResponElimina
  34. Què, canalero, te mola lo meu canyó, eh? Tranquil, no ets l'únic.
    L'utilitzo d'esquer per a caçar pardalets com tú.

    ResponElimina
  35. Krupp, més val ser un pardal que un insecte lleig. Compte que et menjaré, cucot.

    ResponElimina
  36. De moment les enquestes donen guanyador al Partit Popular per sobre dels socialistes i no m'extranya gens, és lo que hi ha.

    Ánims al Partit República Català, al Bloque por Asturias, al Partit antitaurí, Izquierda Anticapitalista-Revolta Global i tota la resta de "intents de partit polític".

    ResponElimina
  37. Si, en un país de pre-hominids és el que hi ha. La pederàstia passarà a ser falta (només si la practica un capellà catòlic) i l'avortament, delicte.

    ResponElimina
  38. Veig que ets un més dels que solsament ha mirat les notícies de la sexta, on l'únic que han parlat del debat ha sigut aquest fragment de l’esmenta’t cara a cara i no el "rapapolvo" en majúscules que li va pegar Mayor Oreja a López Aguilar, que el pobre no encertava ni una.

    Homínids és en el que ens vol convertir el govern actual, sense sentiments cap a la nostra espécie, sentint més afecte per un caxorret de gos que per una criatura humana...ah no, espera, que segons tu i els teus, fins que no naixem no som ni pre-homínids tampoc! Personalment considero que tant un cas com l'altre són dos actec criminals.

    Tu no tens fills tat?

    ResponElimina
  39. Lluís,
    aquí t'has passat quatre pobles.
    A qui dius pre-homínids?
    Se t'ha vist la vena sociata, aquella que tan si diu blanc com si diu negre, s'uneix per anar en contra del boti que és lo PP. (aclariment per a la resta de mortals, prehomínids o no)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta