29 de juny del 2009

Dilluns tecnologia: l'eurocarregador, el 2010

El vicepresident de la Comissió Europea i responsable d'Empresa i Indústria, Günter Verheugen, ha anunciat avui la més que possible introducció d'un carregador únic per als telèfons mòbils que es comercialitzen a la Unió Europea. En aquest sentit, l'arribada de l'eurocarrgador seria a partir de 2010, després que les deu principals empreses del sector, incloses Nokia, Samsung, Sony Ericsson i Motorola, hagen presentat avui un memoràndum d'entesa a Brussel·les, en el qual es comprometen a garantir la compatibilitat dels carregadors a través del connector Micro USB, una tecnologia que actuaria com a interfície per a la recàrrega. Verheugen va recordar que aquestes empreses cobreixen actualment el 90% del mercat a Europa, i va dir que el compromís garanteix que, a partir de l'any que ve, els nous mòbils seran compatibles entre si, de manera que qualsevol carregador es podrà utilitzar per recarregar la bateria de qualsevol telèfon. La Unió Europea havia demanat un eurocarregador per evitar la càrrega dels usuaris i l'excés de residus electrònics, ja que els consumidors ja no hauran a llençar o reciclar els seus carregadors quan es compren nous telèfons. Amb tot, Verheugen va precisar que aquest carregador comú no seria fabricat a Europa, sinó a la Xina.

Més informació:
-The European Commission welcomes industry's commitment to provide a common charger for mobile telephones
-La industria se compromete a crear un único cargador de móviles en Europa

2 comentaris:

  1. Carregador micro USB??... ah!, clar, mun iaio, como té un portàtil, una cadena Wi-Fi i un MP4, el podrà carregar fàcil i ecològicament....
    què churripitiguachi!! (nótese la ironia)

    ResponElimina
  2. Veig que algú que mana s'ha adonat de les bondats de l'estandardització, ja era hora !!! Imagineu que cada model de vehicle utilitzes la seva pròpia benzina, seria un disbarat no? Pos, això és el que passa en el món de les TIC. A veure si ho fan extensiu a altres aparells.

    Salut!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta