29 de juny del 2009

Sabaté critica Bel per no haver convocat un acte de condemna per l'última víctima mortal d'ETA

El portaveu del PSC a l'Ajuntament de Tortosa, Joan Sabaté, ha escrit al seu bloc un article en què critica l'alcalde, Ferran Bel (CiU), per no haver convocat cinc minuts de silenci per condemnar la mort del policia Eduardo Puelles a mans d'ETA. "Un assassinat vil, fet amb traïdoria, d'un funcionari públic que treballava en condicions molt difícils, per garantir-nos la seguretat als seus conciutadans. Un assassinat que per la forma amb què ha estat fet hagués pogut costar la vida a la seva dona o als seus fills, en pujar al cotxe, tot sortint de casa al matí", escriu Sabaté. L'exalcalde es declara "sorprès" pel fet que Bel no haja convocat els ciutadans a fer els cinc minuts de silenci, "en clara manifestació del rebuig que els demòcrates, per ser persones de bé, mostrem davant les minories de tipus feixista (...) i els seus actes més execrables, tal i com han fet la gairebé totalitat de corporacions democràtiques del país".

De fet, Sabaté afirma que el dissabte 20 de juny, "davant l'absència de convocatòria", va estar temptat de convocar per SMS els socialistes tortosins, però que va preferir no fer cap acte que es pogués interpretar "en clau partidista," i que trenqués "la necessària unitat" contra el terrorisme. Amb tot, el portaveu socialista expressa la seua "preocupació"davant de l'actitud de "Bel i el seu govern", un comportament "que Tortosa no es mereix". El que no diu Sabaté és que totes les víctimes d'ETA són iguals, siguen polítics o no, i que tots els atemptats es mereixen la condemna institucional i dels ciutadans. Segons el web de l'Ajuntament, l'última vegada que el consistori va convocar una concentració silenciosa va ser al març del 2008, per rebutjar l'assassinat de l'exregidor socialista Isaías Carrasco. Des d'aleshores, a més de Carrasco, ETA ha assasinat tres persones més, un guàrdia civil, un brigada de l'exèrcit de terra i un empresari basc. Anteriorment, el govern de Bel també havia convocat un minut de silenci, al desembre del 2007, per la mort de dos guàrdies civils desarmats en un tiroteig amb membres de la banda ETA a Capbreton (França).

Més informació:
-Indiferència davant l'assassinat (El Blog de Joan Sabaté)
-Concentració silenciosa contra l'atemptat d'ETA
-L'Ajuntament de Tortosa fa un minut de silenci per condemnar el darrer atemptat d'ETA

Foto: Web de l'Ajuntament de Tortosa

13 comentaris:

  1. Jo recordo al menys un altre minut de silenci presidit per Ana Algueró per estar absent el senyor Bel

    ResponElimina
  2. No entenc el comentari de Gustau respecte a que tots els morts son iguals, he entrat a llegir el comentari de Joan Sabaté i no he trobat per cap banda que faci distincions, es més, crec que dona per fet que sempre que es produïa un atemptat s'havien fet els minuts de silenci.

    ResponElimina
  3. home, pel que jo entenc, encara que al seu article no faci cap comentari respecte a que tots els morts siguin iguals ( que ho son ), implícitament, el fet de no denunciar-ho fins ara, queda poc estètic, quan sembla que hagut tres assassinats mes.
    Potser va per aquí la referencia de Gustau?

    ResponElimina
  4. "Excusatio non petita accusatio manifesta".....

    ResponElimina
  5. Aquest Sabaté és un oportuniste inoportú.

    ResponElimina
  6. Me saben més mal les morts que causen los exèrcits imperialistes arreu del món (Irak, Afganistan, Palestina, Africa.....)
    al menos aquells no seu han buscat.....
    Esta doble vara de mesurar me fa molta gràcia...

    ResponElimina
  7. pa...estàs insinuant que el policia assassinat s'havia buscat que li fiquessin una bomba lapa al dipòsit del cotxe? Els 840 morts aproximadament que ha causat la banda terrorista ETA tampoc s’havien buscat la mort.
    Anualment resulten ferides o mortes en atemptats terroristes unes 60.000 persones en tot el món.

    Per cert no tan sols són els exèrcits "imperialistes" els que causen atrocitats, a Àfrica porten segles matant-se entre ells, per ficar un exemple els 5.000.000 de morts aproximats al Congo, la coneguda com “guerra del coltán”.

    ResponElimina
  8. Sempre que mort una persona és una pena, sobretot si està persona s'hagues pogut salvar si hi hagués hagut una voluntat de parlar enlloc de torturar, detenir i ilegalitzar.

    Ara bé, per mi és més greu la mort d'un civil inocent, que no pas la mort d'algú que és dedica directament a la lluita contra una organització armada i un moviment polític, ja que quan te dediques a això ja saps a on va. Vas a perseguir idees polítiques, a torturar, a detenir, a privar els drets més bàscis de la persona...

    Igual que trobo més greu que detinguen al president d'una associació cultural sota el pretext de tenir la mateixa ideologia que Eta, que no pas que detinguen a un militant actiu d'ETA.

    Respecte a la "guerra del coltàn", com diu el seu propi nom, no és una guerra civil normal i corrent, és una guerra motivada, provocada i finançada per certes empreses multinacionals de capital Europeu i Nord Americà que tenen interessos molt i molt grnas en l'extracció de Coltan. Els habitants del Congo només són "peons" que estan a la sort d'interessors i conflictes aliens al su país.

    ResponElimina
  9. Detenir...que acàs no hem de detenir a l'escòria humana que s'amaga darrere d'aquest grup terrorista? A cas no hem de ilegalitzar tot aquell partit polític o associació que no té els sants COLLONS de condemnar els atemptats d’ETA?

    Aquesta banda de sers pre-democràtics atenten contra la més pura llibertat de l'ésser humà, el dret a la vida! Pel que fa a l'associació en concret m'agradaria saber de quina parles i segur que et trobo almenys tres motius per tancar-la.

    Saps com van aconseguir les forces armades de Sri Lanka acabar amb el terrorisme independentista dels "Tigres Tamiles"? Una batalla final on van ser massacrats tots els terroristes, no en va quedar ni un! Així que no es queixen aquí amb tortures i tonteries que massa febles som amb aquesta escòria.

    En quant a la guerra ne tinc més d'exemples, i ara et ficaré exemples de guerres provocades per tot lo contrari d'EUA; el islam.
    Filipines, Afganistan, Tailàndia. Vols guerres civils al continent negre? La del Congo no et val, i la del Somàlia? I la de Txad? (per cert, ara van per la seva quarta guerra civil). I el narcotràfic mexicà o colombià que deixen més de 12.000 morts a l'any.

    Cap guerra es justa, no per ser-hi present un país capitalista és menys justa o digna. La guerra és guerra

    PD: te ficaré el cas d’una mort totalment injusta, Emilia Aldomà Sants et sona?

    ResponElimina
  10. pa simplement lamentable, no podem permetre que gent com tu que manipuleu i distorsioneu la realitat ens porteu al vostre terreny, dit aixó suposo que lo millor seria no dir-te res, peró no puc callar, de que callar es el votros voleu i no ho farem. Estem en un Estat de Dret os agradi o no i per tant de persecusió per idees no n'hi cap, sols a les vostres ments desviaixades i podrides.
    ERC de Catalunya defensa l'autoderterminació de Catalunya i algu els persiguix? NO per què? per que ho fa per la via politica i democratica.
    Aquests totalitaris, als quals tu defenses, l'unic que saben fer es fotre tiros a la nuca i bombes trampa com els cobars,mal nascuts i cabrons.
    Un per defensar la seva patria no te que matar a ningú, te que treballar i estimar-la i un que matar no te cap treball i molt menys estima a ningu, per tant poc pot ajudar a salvar res, i molt menys un patria.

    ResponElimina
  11. Pos si tots fem com el govern dels Tamils estos, el fi justifica els mitjans i ens carreguem 52 segles d'evolució.
    Tornem al codi de Hammurabi.
    O ben prop.
    Res justifica una mort humana.
    Ni tampoc cal fer-los propaganda a ningú recorrent a mètodes mediatics.
    Semblem rucs rebaixant-nos a fer el mateix que fan els assassins.
    No mes morts d'humans per humans, please!
    Fa molta vergonya seguir essent humà!
    I que malament que ho fem tot!
    I no som mala gent.
    Que passa doncs?

    ResponElimina
  12. El govern no es tamil, es cingales i els tamils son una minoria marginada. El que ha passat alli es una guerra civil, per molt que algu els hi agrade la paraula terrorista que en el fons es un judici de valor. Tant els tamils com el govern de Ceylan han estat acusats de violacions dels drets humans. Per tant, tant terrorista es un com l'altre. Per cert guti, hauries de simpatitzar amb els tamils perque despres de la independencia dels britanics se'ls va negar la llengua i la religio, imposant-se la de la majoria cingalesa. En el fons la seva terra d'origen es Tamil Nadu al continent indi, a Ceylan no son mes que colons inadaptats. Com alguns espanyols a Catalunya, vaja.

    ResponElimina
  13. Bé aquest ex-grup terrorista fou fundat el 1.976 i no fou fins el 1.984 que van aconseguir passar del terrorisme a la guerra civil (que bonic no?). Per tant per molt que no t'agradi la paraula, aquesta organització ha estat sempre denominada com a organització terrorista. I així esta reconegut tant pel departament d'estat dels EUA com per la política exterior europea (i per més de 30 països). L'atemptat provocat pels "tigres" en Columbus que va provocar la mort d'unes 200 persones civils (i unes 1500 ferides) de l'any 96 si no és un atemptat terrorista què és?

    Per cert me pareix tant i tant lamentable que aquests grups terroristes (els mateixos que foten una bomba i maten a 200 civils) s’amaguen darrere d’aquests mateixos civils, els utilitzen d’escut humà per desprès sortir en defensa seva, penós!! (i aquest mateix exemple em seria útil per als terroristes de Hezbolá).

    Per cert que insinues amb aquest comentari final? Jo sóc nascut a Tortosa capital de la comarca del Baix Ebre, comarca de la província de Tarragona, dins de Catalunya, territori per cert, espanyol. Fins i tot puc ser millor català que tu, no fiquis en dubte la meva “catalanitat” per no pensar com tu.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta