26 d’agost del 2009

La Fatarella es queixa pels llums de les obres del parc eòlic de Vilalba dels Arcs

L'alcaldessa de la Fatarella, Carme Pelejà (ERC), va exigir ahir una solució als problemes i molèsties que provoquen als veïns els focus de llum instal·lats a les obres del parc eòlic de Vilalba dels Arcs. «Contínuament, cada dos o tres segons, aquests potents llums blancs instal·lats als aerogeneradors fan pampallugues, fet que provoca molèsties als veïns més propers al parc, sobretot de nit, i una important contaminació lumínica», va dir Pelejà. «És com si cada pocs segons es disparés un flaix», va precisar.

Pelejà ja ha adreçat dues cartes (amb dates del 14 i 24 d'agost) a l'empresa NEO Energia-EDP Renovables, que és la propietària del parc de Vilalba, del parc que s'està construint a Corbera d'Ebre, i també del que s'ha de fer a la Fatarella. A les cartes, l'alcaldessa reclama que els focus deixen de funcionar mentre es troba una solució, ja siga canviar els llums, reduir-ne la intensitat o bé modificar-ne l'emplaçament. Per Pelejà, la presència dels aerogeneradors hauria de ser compatible amb la qualitat de vida dels veïns, «com passa en altres llocs on hi ha parcs eòlics». L'alcaldessa, que es va manifestar «decebuda» per l'actitud i el silenci de l'empresa, va advertir que, quan entrin en funcionament els tres parcs, «la Fatarella pot ser l'únic municipi de Catalunya on no es faci mai de nit». Pelejà també ha fet arribar les seues queixes a la Generalitat i a l'Ajuntament de Vilalba dels Arcs.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 26-08-2009 Pàgina 8

Foto: ERC

1 comentari:

  1. Energia per a Barcelona, Lisboa, etc. Inconvenients per la gent de la Fatarella.
    Si això no és "te xafo perquè vull!"
    Que és?
    Que els enginyers tocacollons no saben posar-los on toca?
    Allí on s'ha de consumir.
    Vaja, sembla lo lògic.

    Si la Generalitat està per defensar el poble, on és ara?
    O és que només procura per segons quins pobles o "pobladors".
    Tan roin és?
    Ni com a "mesura ecològica" es pot defensar aquesta mena de desastres alògics, ahumans i asperpentics que beneficien només a quatre.
    Que tornen a posar el "grupos" als
    carrers de Barcelona i altres. Veureu com boten. Et posen vora teu un epilepticactivador i calla.
    No es fa de nit al poble i calla.

    Uuuuuuuuuuuuuu!
    Tongoooooooooo!
    Uuuuuuuuuuuuuu!

    Els beneficiats i accionistes principals d'EDP Renovables son: Iberdrola, Cajastur, Banco Comercial Portugués (BCP), Brisa, Caixa Geral de Depósitos (CGD) i, amb el 25%, l'estat portugués.
    Tots amb relacions tradicionals amb el poble de la Fatarella.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta