11 d’agost del 2009

La nova senyalització del patrimoni de Tortosa, tapada una setmana després de la presentació

L'Ajuntament de Tortosa va presentar fa just una setmana dues noves iniciatives per millorar la promoció turística de la ciutat. Es tracta del nou lloc web Tortosa Turisme i de la senyalització informativa dels principals monuments del municipi. D'aquesta manera, els veïns i els turistes podran tenir informació en línia, tant des de l'ordinador de casa com a través del telèfon mòbil. El sistema és el següent: l'Ajuntament ha instal·lat senyals d'acer inoxidable en 36 elements patrimonials de Tortosa, amb informació bàsica de l'edifici (nom, segle de construcció, corrent arquitectònic-artístic i ús actual). Però el senyal instal·lat a l'església del Roser, per exemple, encara no ha estat descobert, i una setmana passada continua embolcallat amb el plàstic protector. De fet, algú ha esgarrat una mica l'embolcall, cosa que permet comprovar que el panell és un dels senyals del patrimoni instal·lats per l'Ajuntament.

Siga com siga, els panells inclouen un número i l'adreça www.tortosaturisme.cat/m, que permet els turistes accedir des del telèfon mòbil a la base de dades de Tortosa Turisme, i obtenir informació detallada del monument que s'està visitant. En aquest sentit, la numeració de cada monument també és útil a l'hora de planificar rutes per la ciutat. Però l'aspecte negatiu d'aquest sistema, com llegíem fa uns dies al bloc de Manel Zaera, és que els visitants que vulguin conèixer més detalls sobre el monument hauran de connectar-se a internet amb el mòbil i pagar per la informació, si és que no tenen una tarifa plana de dades de mòbil. De fet, la informació sobre el patrimoni que apareix als panells instal·lats és clarament insuficient. En aquesta línia, estem d'acord que l'Ajuntament hauria pogut optar per habilitar alguns punts amb bluetooth per oferir la descàrrega d'informació dels monuments. Una opció més costosa hauria estat la creació d'una xarxa sense fils per proporcionar informació turística, sense cost per als usuaris i només amb finalitat informativa.

+També pots llegir:
-Tortosa oferix informació turística dels seus monuments a través del mòbil (El Punt)
-Comentari: Tortosa ofereix informació turística a través del mòbil (Manel Zaera)
-L'Ajuntament de Tortosa posa en marxa una nova web turística i senyalitza el patrimoni monumental de la ciutat (Ajuntament de Tortosa)

10 comentaris:

  1. Apart del que comenteu.... la página www.tortosaturisme.cat no funciona més que en català.

    No se perque hi han les banderetes per idiomes castellà, anglés, francés i alemany.

    Portal per turisme i com sempre.... Tortosa..... donan la nota.

    ResponElimina
  2. Gustau, no se que et sorpren. Aquest govern cada dia que passa ens sorpren amb una de nova.

    El govern de Fem-ho bé, ho fa malament.

    ResponElimina
  3. Per cert, espero que Gustau em perdone.

    Heu vist la nova campanya del govern de Fem-ho bé.

    Visiteu el blog. Ho veureu.

    ResponElimina
  4. Primer que tot et desitjo Gustau que les vacances hagin anat molt be.


    Per altra part dir, que aquestes mesures només fan que donar mala imatge a la ciutat, vull dir, es com que digem al turista "si vols saber paga" per altra part el negoci que generen aquestes conexions on van a parar? suposo que Gustau ho deu saber, ens ho expliques, vaaa.

    Per últim, acabo de visitar el blog el pont de barques i per primer cop el govern municipal ens diu la veritat!!!!!, la campanya "estem arruïnat Tortosa", es una veritable lliçó de sinceritat que vull felicitar, encara que ja coses que no s'esmenten com que totes les obres que s'estan fent a Tortosa estan totes pagades pel Pla Zapatero o amb recursos de la Generalitat o que van demanar un credit de 2.5 milions d'euros per no fer més extrajudicial i anem per 15 milions o més ...i esperat.


    Jo avui ja no puc sols denunciar que la ciutat esta parada o paralitzada afirmo amb contundència que Tortosa esta caient per una pendent i sense frenos.

    ResponElimina
  5. Pere, gracies per la propaganda. Però seria bó que abans ens parlesem ja que sino semblem la mateixa persona.

    Adeu

    ResponElimina
  6. Be com vulguis peró jo prefereixo continuar així.
    Peró sí, la vida esta plena de casualitats.

    ResponElimina
  7. O millor enviam un pernil cibernètic, ja, ja, ja,...

    ResponElimina
  8. Ah i pont com veig que no dius res lo del pernil oblidau , l'entreda es genial i per aixó he gosaat recomar-vos.

    ResponElimina
  9. "Dios los cría y ellos se juntan".

    ResponElimina
  10. Pos si, quina gran cagada posar les banderetes amb els links trencats. Sembla mentida que això ho hagi fet un professional, i que ningú ho hagi provat abans de penjar-ho a Internet.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta