El diari El País publica avui nous detalls de la investigació sobre la presumpta trama de corrupció que afecta el PP de la Comunitat Valenciana. A la portada d'aquest d'aquest periòdic llegim que sis constructores van finançar el PP valencià a través de la xarxa Gürtel, i que la investigació judicial acredita pagaments a Sedesa, l'empresa de la família de Juan Cotino, que és un dels vicepresidents de Francesc Camps. El País cita un informe policial per denunciar que el PP va organitzar actes polítics al País Valencià amb diners de les constructores. Segons el rotatiu, aquestes empreses pagaven Orange Market, l'empresa d'Álvaro Pérez, El Bigotes, per serveis que suposadament no haurien ofert. Al mateix temps, Orange Market s'encarregava de tots els actes del PP, alguns dels quals "finançats amb els diners procedents de les constructores". El País inclou a la trama de finançament del PP valencià l'empresa Sedesa i també la constructora castellonenca Lubasa, "una de les principals adjudicatàries d'obra pública a la Comunidad Valenciana". Un portaveu de Lubasa ha dit a El País que van contractar Orange Market per "alguna cosa de merchandising", però va aclarir que no fan finançat "cap acte del PP, ni del PSOE ni de cap altre partit".
D'altra banda, la notícia publicada avui pel diari El País afecta una empresa que ha fet moltes obres a Tortosa, ja que Lubasa és una de les constructores que més ha treballat per a l'Ajuntament en els últims anys. L'empresa va obrir una seu física a Tortosa, i ha fet obres tan emblemàtiques com el pavelló firal de Remolins o la urbanització del Portal del Rastre. Actualment, la Lubasa implantada a Tortosa es diu Becsa, i ha executat obres com la reforma de la plaça de l'Absis, el passeig entre Roquetes i Jesús i l'actual desdoblament de la carretera T-341 entre Tortosa i Roquetes. Ara mateix també està realitzant la reforma integral del carrer Llarg de Sant Vicent, al barri de Ferreries.
+Més informació:
Crec que lubasa va ser sancionada a no poder treballar en obra pública durant tres anys, ja que va ser declarada culpable d'un delicte d'evasió d'impostos continuada; per este cas el seu president va ser condemnat a 2 anys de presó.
ResponEliminaA part crec que també va ser declarada culpable en un cas d'irregularitats en l'adjudicació de contractes d'obra pública a Castelló (soborns i coses per l'estil).
Crec que llavors van decidir treure a la llum pública Becsa, una empresa creada el 1969, i que els serveix per treballar en obra pública mentre dure el període de sencació (fins 2010).
Llavors, van iniciar un traspàs de infraestructures de LUBASA cap a BECSA (maquinaria, material d'obra com balles, vehicles....) i van canviar les pegatines de LUBASA per les de BECSA; que tenen un disseny igual, pe`ro canvien les lletres.
En resum una colla de mafioso, que cada dos per tres surt a la llum algun escàndol d'este tipo.
I l'enganxe tortosí existeix?
ResponEliminaVull dir, que si es sap això des de fa tres anys, des de llavors se'ls hi ha adjudicat alguna obra?
Per molt que Becsa sigui legal, hi han coses que es diuen informes de risc, o algo així, crec.
Pa; crec, crec, crec.....Les teves creences son rotundes afirmacions que sembla que procedeixin d’una bona font... Ho son ?
ResponEliminaSilenci...
ResponEliminaBones Mc Calan,
ResponEliminaen retard però aquí va:
LEs sancions per evasió d'impostos i a no treballar en obra pública tinc bones referències.
El tema de Becsa i Lubasa, se que van començar a treure a la llum pública i a passar-li infraestructura a Becsa un any avanç de la sentència, quan ja estava iniciat el procès judical.
No tinc grabada la conversa on el director i els accionistes decideixen fer esta trampa, però els fets salten a la vista.