27 de setembre del 2009

Horta de Sant Joan no té dret a decidir


Els veïns d’Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, es pregunten aquests dies com es mesura el dret a decidir d’un poble. El virus de la consulta d’Arenys de Munt s’ha contagiat arreu del país, tot esdevenint l’epicentre de les reivindicacions sobiranistes i de radicalitat democràtica. Però a Horta de Sant Joan recorden que, el març del 2008, el 77,6% dels veïns van acordar en referèndum rebutjar la instal·lació d’un parc eòlic a la serra dels Pesells. El delegat de la Generalitat, Lluís Salvadó (ERC), va dir que el referèndum d’Horta era un simple sondeig d’opinió i que el Govern no valorava ni el procediment ni el resultat de la consulta. De fet, la Generalitat ja ha declarat l’interès públic del projecte eòlic.

Publicat a la revista Presència, el 27 de setembre de 2009

Foto: Plataforma d'Horta de Sant Joan

4 comentaris:

  1. Es curiós el funcionament d’aquesta democràcia... Si el resultat de una consulta m’afavoreix “SI QUE VALE”, i si per el contrari no m’afavoreix; “NO VALE...” Per mi que el senyor Salvador te mal perdre...

    ResponElimina
  2. així
    això és un "enganya-muchaxos"
    perquè presumeixen de fer un referèndum i resulta que no fan cas del poble
    això sí que és poca democràcia!

    ResponElimina
  3. Incendi, parc eòlic, que curiós, tot junt, igual son plagues divines, com la mort del referèndum primogènit.
    M'esborro de Catalunya.
    Puc?

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta