28 de setembre del 2009

La TDT no va


Nivell de senyal insuficient o Emissora no disponible són algunes de les frases més odioses dels últims anys. Si em permeteu l'acudit fàcil, la nova TDT no va. Falten poc més de tres mesos perquè la televisió analògica deixe de funcionar al territori -a partir del 31 de desembre del 2009 els ebrencs només podrem veure les emissions en televisió digital terrestre-, i la impressió general és que l'invent no acaba de rutllar. En un país amb una orografia tan complicada com la nostra, és complicat garantir la bona recepció tècnica dels canals emesos en  TDT. Per exemple, a casa fa poc que vam adaptar l'antena comunitària, i no havíem tingut cap problema fins que es van produir aquells dies amb tant de calor, i sobretot les tempestes dels últims dies de l'estiu. Pel que diuen, la TDT dóna problemes quan fa molt de sol, però també quan fa mal temps. En concret, quan feia molta calor vam deixar de veure Antena 3 i els seus canals temàtics més GolTV, al múltiplex 69 (la part bona de la història és que ens hem estalviat el mal de cap i l'odissea d'haver de buscar les targetes per veure el futbol de pagament). Però després de l'última tronada, també hem perdut els del múltiplex 64, és a dir, La 1, La 2, Clan i el 24 Horas de TVE. Pel que he vist, el fenomen no és aïllat, ja que més gent de Tortosa també ha perdut canals de TDT. A casa dels pares, per exemple, no veuen Telecinco i els seus temàtics més Disney Channel, al múltiplex 68, però tampoc Cuatro, La Sexta, 40 Latino i CNN+, al múltiplex 67. Per tant, cal veure si les antenes s'han desajustat o si és cosa dels repetidors que han perdut potència. En qualsevol cas, la conclusió és que la TDT és un sistema excessivament fràgil, i que cada vegada falta menys temps per solucionar els problemes.

+Més informació:
-El Camp i l'Ebre es quedaran sense televisió analògica aquest 31 de desembre (El Punt)

16 comentaris:

  1. Doncs si a Ferreries i a Tortosa falla tant la ditxosa TDT, imagineu-vos a Bítem... :-(

    En fi, mala peça al teler

    ResponElimina
  2. pos a casa meua, excepte, les del múltiplex que correspondria a les terres de l'ebre, les demés s'agafen totes i bé,

    igual és culpa de la teva instal·lació i necessites un augmentador de senyal o així

    ResponElimina
  3. Jo agafo tots els Canals, però si es cert que a la mínima que tens una casa davant que et tapa Collredo, ja no l’agarres. També hi ha un problema amb el múltiplex de Televisió de Catalunya ja que apart de emetre des de Collredo, es que es l’única que també emet des de Mont Caro, com que emeten pels dos llocs amb la mateixa freqüència, han d’età molt ben sincronitzats, sinó es perd la senyal moltes vegades.
    Jo fa poc a casa d’uns familiars, que viuen al barri del Temple, els i vaig instal•lar la TDT, i hem vaig trobar que solsament s’agafava TV3 (perquè també emet de Caro). Tota la vida havien agafat tots els canals analògics i be. Dons be, vaig tenir que posar una antena dalt de tot del bloc que hem tapava la senyal, per poder agarra senyal.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Igual, lo que vos dic és mentida, però a mi m'han comentat que el problema és més pelut.
    Resulta que la TDT, és pot emetre per dos tipus de senyals diferents (crec que horitzontal i vertical), i resulta que a Tortosa, és van dividir els canals (uns per vertical, i els altres per horitzontal), però resulta que abans de l'estiu, a nivell de Catalunya és va decidir emetre tan sols per una de les senyals, i per tant a Tortosa (i també a Bitem), hem perdut alguns canals (o hem perdut la intensitat de recepció).

    Com ja he dit això a mi m'ho han contat, i jo no en tinc ni idea, però aquí ho deixo per si algú és vol informar, i fer escarni públic del culpable, per que si això és veritat, representa que s'han de adaptar totes les antenes de TDT de Tortosa.

    PD: el que m'ho va dir, que és un veí del meu bloc, ha adaptat la nostra antena

    ResponElimina
  6. Efectivament, la TDT no va, però el que no pot ser es que hagi una total desinformació sobre el tema. Ja m’ha passat dues vegades tenir que avisar l’instal•lador d’antenes i lògicament pagar-li les dues vegades per una qüestió de la que no em som responsables.
    Algú esta fent l’Agost amb la TDT...

    ResponElimina
  7. "Disponible Parcialmente" de tots els canals de Tortosa. Es el que indica la web oficialde la TDT.

    ResponElimina
  8. Giordano Bruno,
    no vas malament. Abans a Tortosa la senyal es rebia per uns canals en vertical i per altres en horitzontal, però des del mes de juliol la cosa ha canviat. Ara, tots els canals s'emeten en vertical, o sigue que totes les antenes que estan instalades en horitzontal s'hauran de girar (les antenes que miren a Collredó).
    Espero haver resolt alguns dels teus dubtes.

    ResponElimina
  9. Sr. Mc Calan,
    al parxís quan mates ne contes vint.

    ResponElimina
  10. I per a què necessiteu tant la TV? És vital? No us adoneu que és precisament per mitjà d'aquesta "caixa tonta" per on se'ns manipula?

    ResponElimina
  11. Pot ser que si la televisió era en el seu temps la “caixa tonta”, però avui dia això ja ha canviat molt. No creus que els tontos son una gran majoria dels que surten...?

    ResponElimina
  12. Més que "tontos" jo diria vividors. Suposo que molts dels comentaristes d'opinió han digut passar el filtre del govern o cobren directament en nòmina.

    ResponElimina
  13. Que ho diu per Intereconomia? O per RAC1 ?.

    ResponElimina
  14. El terme "caixa tonta" l'aplico tant al continent com al contingut...

    ResponElimina
  15. A dia 1 d'octubre de 2009, aqui a Roquetes, almenys a la zona d'entrada a la ciutat, el TDT falla i de valent. Ni es capta tele5 ni antena 3, ni el disney, ni els veo, etc etc.... només veiem bé les catalanes i de vegades la primera i la dos. Nuse...però si tot continua així quant ens deixin sense l'analògic...ho tenim magre...haurem de tornar a la ràdio...o a llegir...que potser ja aniria bé ;-) Ah, un comentari final, en l'analògic odio quant fan els anuncis i "foten" la gran pujada de veu....això es contaminació acústica quasi bé!! i a mi personalment hem molesta i força.....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta