25 de setembre del 2009

Primers moviments a Tortosa per convocar una consulta ciutadana sobre la independència


Diferents col·lectius sobiranistes de Tortosa estan estudiant «seriosament» la convocatòria d'un referèndum al municipi sobre l'autodeterminació de Catalunya. La presidenta d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre, Caritat Garcia Celma, va confirmar ahir que ja s'han produït els primers contactes, però que el procés encara està en una fase molt inicial. Abans de fer un pas endavant, volen mesurar les forces, «veure com funcionen les consultes en llocs més petits que Tortosa», on caldria habilitar més d'una taula electoral, i veure quina és la posició de l'Ajuntament, governat per CiU i ERC. De fet, el grup d'ERC ha presentat una moció per fer arribar al ple de Tortosa «l'esperit d'Arenys». «Iniciatives com la consulta popular per la independència d'Arenys de Munt són la demostració del compromís i la participació de la ciutadania en la definició de Catalunya», ha valorat la secció local d'ERC. La moció, que en principi es debatrà al ple ordinari del 5 d'octubre, defensa «el dret del poble català a decidir lliurement el seu futur sense traves ni limitacions de cap mena», felicita Arenys de Munt per la iniciativa i encoratja els ajuntaments dels Països Catalans a donar suport a consultes similars. Finalment, exigeix al govern espanyol «el respecte més escrupolós al dret dels municipis catalans» a celebrar «consultes populars per la independència». ERC d'Amposta també ha presentat una moció en la mateixa línia, que el ple debatrà el 28 de setembre. «No només defensem el dret a decidir, sinó l'exercici de fer-ho, i això inclou celebrar consultes com la d'Arenys», va dir la seva portaveu, Marta Cid.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 25-09-2009 Pàgina 8
 
+Més informació a El Punt:
-Montblanc aprova, amb el suport del PSC, la moció de suport a la consulta popular sobre la independència

33 comentaris:

  1. jo tinc clar el que votaría en una consulta a Tortosa,el problema es que hi ha desde sempre un estil a la ciutat molt PPra. Espero que algun dia es faci,i que guanye el si.

    ResponElimina
  2. Bé, molt bé.
    Ara, a esperar la moció i vore com se mullen tots.
    Crec que la moció hauría d'encloure una referència al suport de l'ajuntament davant de qualsevol voluntat d'alguna entitat municipal a convocar la consulta.
    Com a membre de Omnium a Tortosa, me sento orgullosa que la iniciativa haigue sortit d'esta entitat.
    Me reservo altres comentaris fins després del ple.

    ResponElimina
  3. A més a més de l'esperit d'Arenys, no ens podrien portar també el Licor43?

    ResponElimina
  4. vols dir que el que s'escau no es l'Aromes de Montserrat?.
    I la ratafia, clar.

    ResponElimina
  5. M'he equivocat, volia dir CALISAY que el fabriquen o fabricaben a Arenys de Munt

    ResponElimina
  6. A mi el que mes m’agrada’t es l’entre cometes de “seriosament”...Perquè de seriós, poc.

    ResponElimina
  7. Els socialistes de per aquí fent brometes perquè saben que els espanyols tancs, cas que hi hagués un referèndum per la independència.

    ResponElimina
  8. És una pèssima notícia que la Menasanch estiga a Òmnium, com ho és el fet que l'entitat estiga presidit a Tortosa per la Caritat. El càncer de l'independentisme a Tortosa s'encrusta amb aquestes dos. És una llàstima per a tots, però gent amb ínfima qualitat política no poden liderar res.

    ResponElimina
  9. Panxampla; la democràcia de vegades topa amb gent que no se’n recorda ni de jugar al parxís...Jo de tu no en faria massa cas.

    ResponElimina
  10. En moments d crisi lo millor és centrar el nostre esforç en aquestes consultes? No m'hi oposo però reflexionem!

    ResponElimina
  11. La Generalitat organitza classes d'adults on ensenya a escriure en català. L'excomedianta hauria d'anar-hi.

    ResponElimina
  12. Fèlix, Espanya és crisi. Òndia els d'Unió que no sabem mai a quin bàndol esteu. Tot i que Duran està clar de quin bàndol és, del de la crisi.

    ResponElimina
  13. segurament hi ha prou gent i esforços per poder enfrentar la crisi i preparar les consultes a la vegada, o creieu que per culpa de la crisi els poltics, institucions, altres entitats, no han de fer res més fins que en surtim?
    per exemple, que deixi de jugar el Barça durant una temporada aixi els seus diners es podrien dedicar a la crisi , a vore que dirien ... ;)

    ResponElimina
  14. Això dels bàndols ja fa anys q es va acabar i per sort! I Unió és un partit on hi ha moltes sensibilitats nacionalistes, sobiranistes, federalistes, confederalistes o independentistes... i és que per ser-ho no cal fer cap casa gran ni cap ximpleria d'aquestes i si el Duran estigués com a cap de llista a Catalunya un altre gall cantaria. Però torno a dir que jo no m'oposo a cap consulta ciutadana, és més, crec que estem en el nostre dret... ;)

    ResponElimina
  15. Senyor Fèlix si Duran encapçalés la coalició CiU ja hi hauria una altra coalició a la política estatal. CiU i PP estarien junts, si fos per Duran, i vostè ho sap.
    M'ha agradat això que ha dit de la casa gran, és un retrat d'Unió, demostra la seua nul·la sensibilitat catalana i les tensions internes a CiU, que ja està bé que sigui així. No el crec, però, quan diu que està a favor de la consulta, ja que dalt la qüestionava. Són coses que passen amb la gent de partits fora d'òrbita com Unió, que encara estan en òrbita catalana quan els complauria moltíssim estar en òrbita espanyola.

    ResponElimina
  16. Senyor Rector de Vallfogona, consideraré que les seues consideracions són barroques com la seua literatura. Que són només d'adornament reiterat. Unió és un partit nacionalista i el seu únic objectiu és Catalunya. I si cal pactar per aconseguir estabilitat es pot pactar amb tots els partits. I és que el seu partit no ho faria?

    ResponElimina
  17. Senyor entès en literatura, el meu partit no ho faria perquè no en tinc cap. L'objectiu de Duran no és Catalunya, és la seua carrera i com més espanyolista millor. Teniu un futur zero, i us incorporareu al PP.

    ResponElimina
  18. Rector, em pots dir la combinació de guanyadora del sorteig del Euromillones d'esta setmana? S'ha d'aprofitar el teu do!

    ResponElimina
  19. Pots fer la ironia que vulguis, però el vostre cap us portarà cap al PP. Potser el catalanisme en sortiria guanyant, però. Sou una crossa per a CDC. Afortunadament a Tortosa teniu ben poc pes. Bé, només el pes físic de Caballol. De pes polític parlava.

    ResponElimina
  20. Ay! cuan pérfida y mísera existencia....!!

    ResponElimina
  21. Ets molt graciós Rector! Dedica't al club de la comèdia!

    ResponElimina
  22. Una altrUna altra bufonada més. I com a bufonada que és no m’estranya gens que la Menasanch sigui una de les que l’encapçala. Brian per cert quan Catalunya sigui independent el Barça podrà fer vacances sense la crisis ja que jugar contra el Badalona, el Sant Andreu i el Gavà no serà força complicat...
    Bona sort a tots els independentistes.

    ResponElimina
  23. Jugarem a Itàlia, guti. Ja saps, Inter, Juve, Milan, Samp, Fiore, Lazio, Roma, Udine, Napoli.

    ResponElimina
  24. Sr. Gutijaume,
    al menys no mos passarà com als de la "selección española de baloncesto". Quasi tots eren catalans i els que no eren de les illes i van haver de celebrar el títol a los madriles amb quatre gats perquè així promocionaven les próximes olimpiades a la capital del estado.

    ResponElimina
  25. Quin baix nivell la Menasanch. Tant de bo fos espanyola!

    ResponElimina
  26. Noto un cert nerviosisme en alguns comentaris. Quan no hi han argument tan sols queda l'atac personal i injustificat. Crec que la voluntat popular sabrà ficar cada u al seu lloc. Ja queda poc.

    ResponElimina
  27. Núria, no m'agraden els atacs i les desqualificacions de tipus personal que sovint reps, i menys cap a persones com tú que opinen a cara descoberta.

    Però aquesta afirmació que fas de "ja queda poc", em sembla molt poc seriosa.

    Sembles un profeta de l'apocalipsi, com si diguessis la fi del món arriba i com a profeta del nou ordre "reagrupat" us parlo.

    ResponElimina
  28. a quin diccionari de la llengua catalana puc trobar cada u ?

    ResponElimina
  29. Canalero,
    me referia a que les eleccions catalanes són per a l'any que ve. O sigue, ja queda poc.

    ResponElimina
  30. te'n has assabentat o no, Rector?:.

    Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans.

    De vegades ets una mica ingènua, Menasanch. No veus que tiren/m en bala per aquí?

    ResponElimina
  31. Rector de Vallfogona,
    tranquil, no et penso cobrar res per l'assessorament lingüístic

    ResponElimina
  32. Cucafera,
    té raó. I mira que m'ho dic vegades...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta