6 d’octubre del 2009

Tortosa impulsa el pla de la Farinera i dóna via lliure al nou hospital de l'Ebre


L'Ajuntament preveu un nou eixample amb 771 habitatges, entre el barri de Ferreries i Roquetes

Els propietaris del pla parcial de la Farinera ja tenen via lliure per tirar endavant el projecte d'urbanització i per reparcel·lar els terrenys, entre Tortosa i Roquetes, on s'han de construir 771 habitatges i el nou hospital de les Terres de l'Ebre. El ple de l'Ajuntament va fer ahir al vespre l'aprovació definitiva del pla parcial, un tràmit que permetrà a la vintena de propietaris constituir la junta de compensació i cedir els terrenys del futur hospital quan la Generalitat tinga a punt el projecte. Les obres del nou hospital haurien de començar la primavera del 2010, segons preveu Salut, perquè puga funcionar en el segon semestre del 2012.


La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va valorar ahir la importància del pla de la Farinera, un dels tres plans parcials del pla d'ordenació urbana municipal (POUM) que l'Ajuntament tortosí ja ha posat en marxa. Segons Roigé, el pla de la Farinera permetrà els propietaris impulsar la urbanització d'un nou eixample amb 771 habitatges –la meitat, amb algun tipus de protecció oficial–, però sobretot farà que l'Ajuntament puga cedir els terrenys del nou hospital a la Generalitat. En aquest sentit, Roigé va aclarir que, si fos necessari, la vintena de propietaris del pla parcial la Farinera estarien disposats a fer una cessió anticipada dels terrenys. Però sempre seria si la Generalitat els ho demanés, com van fer els del pla parcial Temple Sud amb els terrenys per a la caserna regional dels Mossos.

El pla de la Farinera té una superfície total de 104.348 metres quadrats. Poc més de 33.464 metres quadrats seran per al nou hospital de les Terres de l'Ebre, que ha de substituir l'actual Verge de la Cinta. A més, hi haurà més de 3.600 metres quadrats de zones verdes, i uns 3.000 metres quadrats més per fer-hi altres equipaments públics. Finalment, la resta del sòl públic seran els 29.889 metres quadrats per obrir nous vials. Així, el pla parcial respectarà la continuïtat de la trama urbana, i preveu un perllongament de l'avinguda Colom, entre l'eix de l'Ebre i la façana est del futur hospital. De fet, ahir es va poder veure públicament per primer cop el lloc exacte, dins del sector de la Farinera, que serà ocupat pel nou hospital. Així, el futur centre hospitalari es construirà entre l'avinguda de la Diputació i l'avinguda dels Ports, la renovada carretera de Tortosa a Roquetes, i entre el perllongament del carrer Ramon Llull, que serà una zona de vianants i quedarà perpendicular a l'avinguda Colom, i la carretera de l'Estació Nova. De fet, l'accés principal a l'hospital es farà per aquest vial, gràcies a la nova rotonda que s'ha construït ara, davant de la zona lúdica de Roquetes.




Vorades amb pedra de granit. D'altra banda, el ple de Tortosa també va aprovar ahir una modificació puntual del POUM, que permetrà que l'Ajuntament puga urbanitzar les vorades dels nous carrers amb granit i formigó, i no amb pedra d'Ulldecona. Roigé va recordar que, al nucli antic, la comissió de Patrimoni els demanava que les voreres es fessin restituint la pedra de la Cinta. A més, resultava massa car i poc pràctic posar pedra d'Ulldecona en obres recents com la dels plans dels Portals de Ciutat.

Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 06-10-2009 Pàgina 9

27 comentaris:

  1. No es per res , però jo recordo que la junta de compensació ja es va constituir fa anys...
    Vaig equivocat?

    ResponElimina
  2. No exactament. Fa uns anys (vam publicar la notícia el 3 gener del 2007) s'havia creat una entitat de col·laboració. La majoria dels propietaris del pla parcial de la Farinera s'havien agrupat i havien constituït una entitat de col·laboració urbanística, que havien d'utilitzar per agilitzar alguns tràmits abans de l'entrada en vigor del nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM) i la creació de la junta de compensació definitiva. Un cop el POUM ha entrat en vigor, teòricament els ha estat més fàcil avalar les despeses realitzades i poden bolcar a la junta de compensació definitiva tota la documentació i els tràmits que ja hagin fet. En aquell moment, el regidor d'Urbanisme, José Martín, va detallar que l'entitat de col·laboració urbanística tenia una vigència d'un any.

    ResponElimina
  3. INICI >> ACTUALITAT >> 24/07/2007 - Fariner...
    L´Ajuntament


    "S’aprova el Projecte de reparcel·lació del polígon industrial de la Farinera



    La Junta de Govern Local ha aprovat inicialment el Projecte de reparcel·lació del polígon industrial de la Farinera. La gestió d'aquest polígon d'actuació urbanística (PAU) la realitza una junta de compensació integrada pels tres propietaris dels terrenys. La junta haurà d'executar les obres d'urbanització, que va aprovar l'Ajuntament el passat mes d'abril de manera inicial, amb una despesa prevista de 4.226.725 euros."

    ResponElimina
  4. Gustau, i la lleona, que??

    ResponElimina
  5. Vaja al final cap l'Hospital a la Farinera!!!!!!,
    aquesta colla de politiquillos de saldo que ens governen CADA DIA ENS DEMOSTREN MÉS QUE ELS HI SOBRA CAP PER AL CERVELL QUE TENEN, EN LO PÚBLIC QUE PER LO PRIVAT SÓN L'OSTIA, CLAR.
    A mi em faria vergonya dir una cosa avui i després un altra completament diferent, peró clar aquestos lo de la vergonya no saben lo que es, clar.
    No se de que m'extranyo.

    ResponElimina
  6. Senyor Mc Calan,
    vostè m'està parlant d'un altra Farinera, a Mollet del Vallès:
    "Ampliació i urbanització del polígon industrial i de serveis de la Farinera





    El projecte, anomenat La Farinera, ha estat presentat per la Junta de Compensació del Polígon d´Actuació Urbanística núm. 39 del Pla d’Ordenació Urbanística de Mollet del Vallès (POUM), amb la finalitat d’urbanitzar la totalitat dels seus àmbits viaris. Inclou les corresponents connexions de xarxes de serveis a les existents en el municipi. També preveu urbanitzar la totalitat dels espais lliures amb les previsions de continuïtat fixades a la xarxa d’espais lliures, itineraris per a vies cíviques i parcs del municipi, que defineix el propi POUM.



    El projecte preveu dotar el polígon d’accessibilitat amb un carrer lateral de la ronda de La Farinera, el perllongament de l'actual carrer Germans Moretó Prat i una passarel·la per a vianants sobre les vies del tren. Així mateix, el projecte inclou els serveis urbanístics de clavegueram, aigua, mitja i baixa tensió elèctrica, gas, telecomunicacions, enllumenat, pavimentació i enjardinament, amb un pressupost de 4.226.725 euros.



    El Projecte d’urbanització del polígon industrial i de serveis de la Farinera serà executat per la Junta de Compensació, integrada per tres propietaris, entre els quals l’Ajuntament. L’àmbit té una superfície total de 44.287 m², dels quals 16.445 m² són edificables, 12.602 m² són espais lliures i 15.240 m² viari. La superfície edificable es distribueix en quatre illes on és possible construir-hi set edificacions d'alçades i volumetries diverses, amb un total de 37.223 m² de sostre. Els usos admesos són els de taller i indústria, comercial, oficines, hoteler, serveis personals, i altres.



    Aprovació inicial: Junta de Govern Local, 16 d’abril de 2007

    Aprovació de l'annex que incorpora les prescripcions tècniques de l’aprovació inicial: Junta de Govern Local, 24 de setembre de 2007"

    ResponElimina
  7. Uf! Sr Mc Calan, si Gustau té raó i és una altra farinera, ha posat la pota ben posada.
    Però no s'amoïne, qui té boca s'equivoca... Serem comprensius.

    ResponElimina
  8. Això, a l'APM, es resumeix amb una paraula: XOOOOOFFF!!!

    ResponElimina
  9. Correcte Gustau; havia confós la constitució d’aquesta entitat de col•laboració urbanística amb la creació de la pròpia junta de compensació. Gracies

    ResponElimina
  10. Pere, el mes cec es el que no vol vere.
    Jo trobo molt be que un partit defensi una cosa, com que l'hospital esta mal situat i se farà petit enseguida, i en canvi quan governa doni suport a la major inversió que li farà la Generalitat al seu municipi, això amic meu es diu responsabilitat de govern, però clar als del PSC això us sembla xinés...
    l'Ajuntament ha complit ja, ara li toca a la Generalitat, dubto que compleixi els terminis, però no ens preocupem que la Geli té un informe del que opinen d'ella els nens.

    ResponElimina
  11. Seguin la mateixa lògica tant edificant, ara, tocaria per part de la oposició fer el mateix ( dir que esta mal situat i es farà petit ) independentment que sigui la mes gran inversió al municipi, Es això, no?. O es que la responsabilitat no s'ha d'exercitar quan s'esta a la oposició?.
    Voldria saber si el Sr. Bel, a hores d'ara, pensa si esta mal ubicat o no, si es farà petit o no; això voldria saber.

    ResponElimina
  12. Quan es va decidir l’emplaçament aquí governava el PSC amb el senyor Sabaté al cap, i a la Generalitat el Tripartit. Si en aquesta simbiosi de poders varen decidir tirar endavant el projecte, jo , si fora alcalde d’un altra formació política, no mouria un dit per a que la inversió prevista no es tires endarrere a pesar de no estar plenament d’acord amb la ubicació.
    Son paradoxes si , però s’ha de saber navegar..

    ResponElimina
  13. Mira Josep Maria el senyor Bel al que vosté li tant d'apreci com jo el contrari, el que va fer amb lo de l'Hospital va ser demagogia barata, tàctica politica ...i treballar en contra de Tortosa amb l'unic objectiu d'erosionar el govern prograssista de Tortosa per aconseguir el poder,i ara jo el que els demano als que avui estan a l'oposició es que no fagin el mateix, Tortosa te que anar endavant i fer pinya per tirar endavant aquest projecte, ni que sigui amb aquesta colla d'indignes que ens governen.

    ResponElimina
  14. Aquí es fan unes afirmacions que esborronen.

    Pere diu que a Tortosa ens governen "una colla d'indignes".

    Em sembla una afirmació absolutament fora de to. Perquè podria dir que són uns inútils (perquè creu que no ho fan bé), uns incompetents (si creu que no tenen prou capacitat), uns infeliços (per posar la voluntat de tirar endavant una ciutat amb totes les dificultats que hi ha), però indignes...

    Pere, vostè, que no s'identifica i per tant no tinc ni idea de quin individu és, li podria dir:

    Cateto, per ignorant.
    Bellaco, per dolent.
    Cagueta, per covard.

    ResponElimina
  15. Es una mica “friki”, fins i tot gratuït que algú apel•li a la dignitat amb aquest termes...
    Hem perdut el sentit?

    ResponElimina
  16. Uy el canalero(en pau descanse el de veritat) s'ha empipat, doncs ratifico l'adjectiu d'indignes,lo de incompetents, inutils...ho dius tu i d'infeliços res, de res aquesta colla estan feliços com unes pascues mentre Tortosa va perdent gas o tos els nivells.

    ResponElimina
  17. Pere, estàs malalt.

    Qualsevol persona, pel fet de ser-ho, té dignitat.

    Com he llegit avui, Déu et torni doblat, els teus desitjos pels altres.

    ResponElimina
  18. " Ni pongo ni quito rey ", però també vull fer una aportació a la cultura universal:
    No es pot tindre dignitat si no s'és persona, però, no totes les persones tenen dignitat. O al menys, no sempre la fan servir. No va amb l'ADN.

    ResponElimina
  19. Cucafera; em permetràs qüestionar la teva “aportació a la cultura universal” que a mes a mes no se si m’ha fet riure o plorar...

    ResponElimina
  20. Mare de Deu!! Quin nivell!! Faràs tancar el blog d’en Gustau!

    ResponElimina
  21. qüestiona, qüestiona, que et pensaves que fèiem altra cosa aquí?.
    El que passa es que parles del nivell tot just als comentaris del post on tu t'has fotut un monumental embolic amb la Farinera.
    Lo que si m'ha emprenyat es que la meva aportació a la cultura universal ho hagis posat entre cometes.

    ResponElimina
  22. A un error meu li dius “monumental embolic”? Collons! Si que soc important!!
    Efectivament ho he posat entre cometes perquè ho has dit tu i perquè fa riure.

    ResponElimina
  23. Mira si ets important, Mc Calan, que perque dic que t'has fet un "monumental embolic" ja et consideres important.
    Celebro que ja sàpigues el que t'ha provocat la meua aportació, unes horetes abans no sabies si t'havia fet "riure o plorar".
    Ah, i quan una cosa fa riure no es posa entre cometes es posa je, je, je

    ResponElimina
  24. Ara ja no em fa riure ni plorar. Ara fa “cagar”.

    ResponElimina
  25. Et feia ( i et faig ) amb una ironia mes fina i intel·ligent i sobre tot menys escatològica.
    Te recordo que tens una opció per a eliminar el comentari, tu mateix.

    ResponElimina
  26. Doncs sí, vaja aportació a la cultura universal que ens fa Cucafera. Em pensava que eres d'abans de la ESO, Cucafera.

    Article 1 de la Declaració Universal de Drets Humans (aquesta sí que és una aportació universal, Cucaferot):

    "Artículo 1.
    •Todos los seres humanos nacen libres e iguales en dignidad y derechos y, dotados como están de razón y conciencia, deben comportarse fraternalmente los unos con los otros."

    Però alguns dels socialistes tortosins, són tan "cromagnons" que no entenen que tots esl "homo sapiens" són dignes pel fet de ser persones. Que la dignitat no s'exerceix, es té per naturalesa.

    Massa delicat per aquests cervells més propis de l'Alemanya nazi.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta