26 d’octubre del 2009

Una factura de molt alta tensió


Fecsa reclama a Tortosa un rebut impagat de més de 18 mesos, que enfronta CiU i PSC

Una factura pendent de Fecsa-Endesa ha estat la guspira que ha fet saltar els ploms de l'última polèmica entre CiU i el PSC a Tortosa. Dimarts passat, en acabar el ple en què l'Ajuntament aprovava la congelació dels impostos municipals i la rebaixa d'un 1% en el rebut de la brossa dels ciutadans, el portaveu del PSC es treia de la màniga una factura impagada. Però no de les escombraries, sinó de la llum. «L'Ajuntament té greus dificultats econòmiques, i fa dues o tres setmanes va entrar al registre general una reclamació de l'empresa Fecsa-Endesa per factures amb una antiguitat superior a 18 mesos», va etzibar Joan Sabaté. «Això vol dir que estan gestionant molt malament i estan pagant pitjor», va dir l'exalcalde en referència al govern de CiU i ERC que, segons els socialistes, presumeixen immerescudament d'una bona gestió econòmica. «La congelació dels tributs és bona, però no és possible que el pressupost segueixi amb una despesa tan elevada», va dir.

La reacció de la regidora d'Hisenda no es va fer esperar. De fet, la resposta de Matilde Villarroya va arribar en qüestió d'hores. «Llançar una acusació d'aquest tipus, sense haver-la contrastat abans, és una cosa molt greu», va precisar. Segons la regidora, el que havia arribat a l'Ajuntament era un escrit de Fecsa-Endesa, en què la companyia reclamava al consistori el pagament de diferents factures, la més antiga de les quals era d'uns 900 euros. Villarroya va voler explicar que, en realitat, l'Ajuntament compleix amb Fecsa-Endesa cada quatre o cinc mesos, i que els 18 mesos que havia denunciat el PSC corresponien a la factura més antiga del paquet de rebuts impagats. Segons Villarroya, els 900 euros són una quantitat insignificant, al costat dels 900.000 euros que l'Ajuntament factura cada any en electricitat. «Els socialistes demostren tenir molt poca memòria», es defensava Villarroya, que va dir que Fecsa-Endesa va arribar a reclamar a l'anterior govern rebuts pendents per valor de 650.000 euros: «Aquesta és una factura del 2007, que per diferents motius no va poder aprovar-se en el reconeixement del pressupost extrajudicial del 2008.»

361.000 o 3,6 milions?

Però aquests arguments no han acabat de convèncer el PSC, sinó que els han enfurismat encara més. «El govern de Bel ja ha aprovat despesa fora del pressupost en dues ocasions, i encara diuen que és del 2007 perquè puga semblar que la factura és nostra», remarca l'exalcalde. «Els papers parlen, i les barbes callen», diu Sabaté, que aporta una còpia de la carta que l'Ajuntament va rebre al 25 d'agost. Concretament, l'escrit de Fecsa-Endesa reclama a l'alcalde el pagament de les factures liquidades el mes d'agost, que ascendeixen a 1.623 euros amb 79 cèntims. «Amb la presentació d'aquestes factures, el deute acumulat per aquest Ajuntament en data d'avui, és d'un total de 361.3585,29 euros [sic]», diu la carta, datada a Tarragona el 24 d'agost. «Segons com es llegeixi, l'Ajuntament deu a Fecsa-Endesa més de tres milions d'euros, ja que hi ha un punt que està corregut», diu Sabaté. Per tant, no queda clar si l'Ajuntament deu a Fecsa-Endesa factures per valor de 361.000 euros, o bé per 3,6 milions d'euros. Una xifra que el PSC no descarta. Segons la mateixa carta, si l'Ajuntament no pagava el seu deute en un termini de dos mesos, Fecsa-Endesa iniciaria els tràmits per suspendre el subministrament del servei elèctric. El termini s'esgotava dissabte.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 26-10-2009 Pàgina 9

15 comentaris:

  1. No crec que siguin 3.6 milions ja que voldria dir que l’ajuntament no a pagat cap rebut en 4 anys ( si atenem que són 900.000€ anuals).
    Tot i això si són 360.000€, vol dir que deu uns 4 messos, (si atenem la regidora que diu que paguen cada 4-5 mesos, no esta del tot malament).
    Ara bé el que si em preocupa es que puguin haver factures del 2007, això vol dir que l’ajuntament te factures pendents de entre 2 i 3 anys.

    ResponElimina
  2. Sense voler posar-me amb la feina dels periodistes, encara que de vegades m'agradaria, suposo que mes d'un ja s'ha adreçat a la font ( FECSA ) per preguntar si els 361.3585,29 vol dir 3.613.585,29 o sobra un digit; llavors, òbviament, no seria el mateix que sobres el primer ( 3 ) que qualsevol del altres, per exemple.

    I aqui s'ha acavbat el pleit

    ResponElimina
  3. No cal preguntar a Fecsa. Queda prou clar que el deute acumulat de l'Ajuntament amb l'elèctrica no és de 3,6 milions. Tortosa encara seria més fosca del que és, a les nits, ja que Fecsa-Endesa ens hauria tallat el subministrament. M'estranya que no hagueu entès la ironia de la notícia.

    ResponElimina
  4. Pos a mi, i mira que soc irònic de collons, llegint l'escrit ( de fecsa i el teu ) no em queda clar de que parlem. I, ja em perdonaràs, Gustau, però ironia o doble sentit amb el titular, si, però a la noticia?, que publiqueu al Punt....
    Nomes falta que anéssim publicant noticies amb ironia, a veure si resultara que això de la Lear es irònic?

    ResponElimina
  5. Tot plegat és irònic perquè és ridícul. Però saps lo que és irònic? Que la responsable de cobraments i pagaments de Fecsa-Endesa, que és la que signa la carta, es digue Mari Luz. Amb un nom com aquest, en quin lloc millor podria treballar?

    ResponElimina
  6. Ara si que m'has fotut!!!!

    ResponElimina
  7. Això de la tal Mari Luz ens ve a demostrar que la realitat sempre supera la ficció. Que bo!

    ResponElimina
  8. Ara fa un any una entitat de la ciutat en va fer saber que havien intentat contractar més potència amb FECSA per fer un acte i que la companyia els va contestar que si l'Ajuntament no els pagava no els hi servia més potència per tant crec que si que tenim un bony amb FECSA d'aixó i pot ser de més.
    Peró ells els sous pels nuvols, i la merda sempre a la boca preparada per escopir-la.

    ResponElimina
  9. Mira Pere, ultimament estas perdent els papers i l'educació en les teves aportacions.
    Si els teus companys de partit la pifien un altre cop amb el tema de la factura, com en tantes altres coses que estan fora de lloc, no els defensis.
    Sobre lo dels sous pels nuvols millor no parlar, ja que durant el vostre govern els regidors, i els carrecs de confiança, ho feien tot per amor a la ciutat sense cobrar, veritat?
    Si el que contes es veritat i era una entitat privada, hagues hagut de denunciar-ho a Consum, ja que no es pot negar a donar un servei privat perque l'ajuntament no pague, es un mal servei de Fecsa, un més, però Endesa continua facturant a Madrid sense tenir ni un sol client allà.

    ResponElimina
  10. Algú notarà que a la ciutat li han tallat el servei? fa dies que Tortosa es a les fosques i fa dies que alguns ironitzem en la posiblitat de que fos un tall de suministre per falta de pagament, peró clar vist lo vist, ara m'acusaran de ser portador de mals auguris.
    I per cert es una "perla" del govern lo de la factura de 900€, la culpa es dels sociates!!!!,criden,jo crec que ho podrien patentar i fer el canvi a la cançó, amb aixó de les patents també es guanyen molts calés:
    proposta per al grup de "bel&cia"
    la culpa fuedelos sociatas... que tu.....riroriran
    Ric per no plorar.

    ResponElimina
  11. Amic Pere; el que una entitat per fer un acte necessiti mes potencia no es un fet aïllat però si que podem convenir que no sempre la potencia sol•licitada esta disponible en aquell punt. Encara no s’ha inventat portar-la a cabassos.
    Per tant, si aquesta potencia, amb les instal•lacions existents no es podia donar, esta clar que s’ha de construir una infraestructura nova que val dinerets...
    A mes a mes, per uns actes puntuals, sempre es pot llogar un grup electrogen que no val tant.
    Quan la resta del teu comentari estic d’acord amb Josep Maria.

    ResponElimina
  12. Jo no se si es pot portar a cabassos, o no, si es barat cotractar un grup electrogen, o no, peró el que si que ser es que FECSA els va preguntar d'on trucaven ells van dir que del municipi de Tortosa i el que va dir l'empresa es que si no es posava l'AJUNTAMENT AL CORRENT DE PAGAMENT NO ELS HI PODIEN FER L'AMPLIACIÓ DE SUMINISTRE.
    Per tant fa dies que es deuent molts diners a l'empresa suministradora d'electricitat i també ja moltes empreses que fa dies que esperen cobrar i puc dir que l'altre dia em deia un empresari que ell fa més de dotze mesos que espera.
    El dia que la bombolla explote doncs ja veurem qui te raó si jo o vatros temps al temps.

    ResponElimina
  13. Jo no se si es pot portar a cabassos, o no, si es barat cotractar un grup electrogen, o no, peró el que si que ser es que FECSA els va preguntar d'on trucaven ells van dir que del municipi de Tortosa i el que va dir l'empresa es que si no es posava l'AJUNTAMENT AL CORRENT DE PAGAMENT NO ELS HI PODIEN FER L'AMPLIACIÓ DE SUMINISTRE.
    Per tant fa dies que es deuent molts diners a l'empresa suministradora d'electricitat i també ja moltes empreses que fa dies que esperen cobrar i puc dir que l'altre dia em deia un empresari que ell fa més de dotze mesos que espera.
    El dia que la bombolla explote doncs ja veurem qui te raó si jo o vatros temps al temps.

    ResponElimina
  14. En una ja en tenia prou peró aixó va molt rapit, disculpeu.

    ResponElimina
  15. No se si recordaràs que amb Sabaté a l’alcaldia, els comerciants de Tortosa varen tenir que assumir l’enllumenat de Nadal pels mateixos motius... Així dons no t’estripis la camisa, que el tema no es nou.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta