4 de novembre del 2009

CiU de Móra d'Ebre inicia avui el procés per expulsar l'exalcalde Santiago Campos


El comitè local de Convergència i el grup municipal de CiU a Móra d'Ebre estan convocats aquesta nit a una reunió en què es decidirà l'obertura d'un expedient disciplinari a l'exalcalde Santiago Campos, pel fet de promoure una candidatura independent. El portaveu de CiU a Móra d'Ebre, Joan Piñol, va afirmar ahir que ja han donat compte de la situació a la direcció de Convergència, i que l'expedient disciplinari podria desembocar en l'expulsió de Campos, després que el diari El Punt va avançar divendres que l'exalcalde té la intenció d'impulsar una llista electoral per les municipals del 2011. «Ja no esperem una rectificació de Campos, i molt lamentablement el tema es resoldrà amb un expedient d'expulsió», va precisar.


A banda, Piñol va remarcar que l'exalcalde fa mesos que no assisteix a les reunions del comitè local de CDC. Unes absències que Campos ha justificat perquè ningú puga sospitar que la candidatura independent que promou és, en realitat, una «marca blanca» de CiU, amb l'objectiu de prendre l'alcaldia al PSC i ERC. «Fa un temps que Campos ens ho deixava caure de manera informal, però el comitè no va rebre la idea de bon grat», va assenyalar. Piñol va afegir-hi que «no cal ser molt intel·ligent per veure que a CiU no li beneficiaria una llista encapçalada per Campos». Per això, li van demanar que era millor que posés la seua experiència al servei de CiU. «Però Campos ens responia que cal una quarta força política a Móra d'Ebre, per trencar el dos contra un de l'Ajuntament actual», recorda Piñol, que diu que «el més coherent» hauria estat que Campos s'hagués donat de baixa. Segons Piñol, Campos té part de raó quan diu que potser seria molt positiu per a Móra d'Ebre que hi hagués una quarta força política a l'Ajuntament. Però matisa que hauria de ser com a conseqüència d'alguna escissió en el PSC o ERC, «o fins i tot amb una candidatura absolutament independent, però mai amb una llista encapçalada per Campos».

En aquest sentit, Piñol va detallar que, segons els estatuts, no és compatible que un militant de CDC puga promoure una altra candidatura. A més, va voler aclarir que el grup de CiU no renega de la figura de l'exalcalde. «Ha estat una figura especial i controvertida, però també ha tingut molts encerts», va dir Piñol. «Amb tot, també és una persona poc negociadora, que hauria volgut imposar els seus criteris si hagués tornat a la candidatura de CiU», va reblar. «De fet, en cap moment li hem demanat que torni a encapçalar la llista de CiU, o que forme part de la futura candidatura», va matisar Piñol. L'actual portaveu de CiU va anar de número quatre a les eleccions del 2007, però va assolir el càrrec de portaveu a l'Ajuntament després de la renúncia de l'últim candidat, Manel Saltor. Piñol va preferir no pronunciar-se sobre les seues opcions a encapçalar la llista de CiU a les eleccions del 2011, ja que encara no té decidit si aspirarà a liderar el nou projecte per a les municipals.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 04-11-2009 Pàgina 7

Foto: CiU de Móra d'Ebre
Aquest bloc també és accessible des del portal Marfanta.com, amb connexió directa als millors articles de l'ebresfera

4 comentaris:

  1. Si ho diu Ximo..jo amén

    ResponElimina
  2. Mc Calan, tanta amabilidad me confunde........... i m'afalaga.

    El Sr. Campos fa massa anys que no fa de manaia i ho enyora, i Convergència farà molt be en deixar-lo al seu lloc.

    ResponElimina
  3. Dons que no t’afalagui, perquè cordialment , mai se sap...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta