4 de novembre del 2009

Les grues del nou campus de la URV ja s'aixequen per damunt del parc de Remolins


Les obres del nou campus de la URV a les Terres de l'Ebre comencen a agafar una velocitat de creuer. Si ara fa un mes es posava la primera pedra de l'edifici (amb el valor afegit que té el fet que l'acte protocol·lari es feia amb les obres ja començades), avui ja podem veure dues grues aixecant-se per damunt del parc de Remolins. És la imatge perfecta d'un projecte que ja no pot fer marxa enrere, i que ha de ser un revulsiu extraordinari per a Tortosa i el conjunt del territori. Ara només falta que, a l'altra banda del pavelló firal, algun dia no molt llunyà s'aixequen les grues per construir el tercer pont viari sobre l'Ebre. Quant a les obres del campus, tenen un pressupost de 8,2 milions d'euros i la previsió que s'allarguen 16 mesos, ja que la URV voldria concentrar-hi tot els seus estudis de Tortosa per al curs 2011-2012.

Aquest bloc també és accessible des del portal Marfanta.com, amb connexió directa als millors articles de l'ebresfera

11 comentaris:

  1. uuuuhhhh!!
    i les grues per aixecar nous edificis que donin feina a tant treballador desemparat, per quan?

    O és que tothom haurà d'estudiar?

    ResponElimina
  2. I au, tenir la universitat es fonamental per a Tortosa, i no nomes per estudiar, sino per la riquesa que pot crear que vingui gent de fora.
    Ciutats com Lleida o Girona o Vic han donat un canvi brutal els ultims 20 anys gracies a l'empenta de la Universitat.
    Ojo, que no vull dir que no facin falta empreses, o almenys que les poques que tenim no tanquin, però no per això ens hem de carregar una de les coses mes positives que es fan per al futur de la ciutat.

    ResponElimina
  3. Estimat Josep Maria, jo no dic en cap moment que no sigui necessària una universitat al territori, però sí que és encara més necessària una actuació urgent per tal de no convertir el sud de Catalunya en un ghetto on només se'ns tingui en compte per posar centrals nuclears, parcs eòlics terrestres i marítims... i per demanar vots.

    ResponElimina
  4. Una gran tasca impulsada per ERC!

    ResponElimina
  5. Lleida,Girona,Vic...de veritat que un estudiant es voldra quedar a l'any seguent,despres de veure la "marxa" que te aquest poble? Vale,vale els enviarem al Moet

    ResponElimina
  6. Potser no es tracta de només la "marxa" que tingui la ciutat Pee per triar una universitat. Potser es tracta del poder adquisitiu dels habitants del territori. Enviar un fill/a a Lleida, Tarragona, Barcelona, Girona o Vic no és barat, sobretot als preus dels pisos de lloguer que hi ha actualment.

    ResponElimina
  7. Be,Jordi,no es que no et done la rao,pero tu saps lo "pijo" que queda per moltes familes tortosines dir "tinc al noi estudiant fora" encara que esta mare,o pare estiguen fent mes hores que un relotge per pagarli un estudis,i a mes sapiguen que el fill,o filla,se la rontjen a la capital...

    ResponElimina
  8. Com si anar a estudiar a Barcelona fos lo gran xollo i lo més "cool" del món. A veure si et penses que anem a estudiar a la ciutat comtal per gust!

    ResponElimina
  9. L'unic Cool que coneixo es el pub que esta a la Simpatica!

    ResponElimina
  10. Tots els matins passo pel davant de les obres, i no li veig de moment un desplegament de mitjans que donin a entendre una gran pressa.
    El replanteig ja sabem que es una labor lenta, però el moviment de terres hauria d’haver estat mes ràpid pel meu gust.
    En definitiva, serà el temps que ens ho dirà...

    ResponElimina
  11. “El Govern no cumplirá las previsiones de su plan de financiación de las universidades 2006-2010. Así lo reconoció ayer el comisionado para Universitats de la Generalitat, Joan Majó, que justificó este hecho en la crisis económica y las restricciones presupuestarias a las que hace frente el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa”. (Expansión 23-10-2009)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta