23 de novembre del 2009

El govern de l'Estat anima els tortosins a passar-se a la TDT per poder veure la tele


El govern de l'Estat ha instal·lat a la plaça del Carrilet de Tortosa un punt informatiu sobre l'apagada analògica i l'arribada de la TDT. En català i en castellà, ens diuen que "només amb la TDT veurem la tele", perquè "la tele de sempre s'acaba al nostre municipi". A banda d'aquest punt d'informació mòbil, la Subdelegació del Govern a Tarragona ha previst el lliurament d'equips receptors de TDT adaptats a les necessitats de les persones dependents, els majors de 80 anys que viuen sols i els discapacitats visuals i auditius, que són els col·lectius amb més risc d'exclusió del procés. Però en aquest punt d'informació, costejat amb fons del Plan E i del programa Avanza 2, hi ha tres hostesses per explicar que amb el canvi d'any les Terres de l'Ebre deixaran de veure la televisió analògica, i que caldrà adaptar les antenes i renovar els equips (bé amb aparells amb la TDT integrada o amb un sintonitzador extern) per continuar mirant la televisió.

En concret, l'apagada analògica ja no es farà el 31 de desembre de 2009, com s'havia dit, sinó que tindrà lloc el 12 de gener de 2010. Això s'ha fet així per sincronitzar l'encesa digital amb els territoris limítrofs, ja que l'apagada dels repetidors de Caro afecten les emissions dels canals que es veuen a l'Aragó. De fet, algunes informacions apunten que a les Terres de l'Ebre també podrem rebre Aragón TV, tot coincidint amb l'apagada del repetidor analògic del Mont Caro després de Reis. A banda, el 86% de les cases del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre ja reben el senyal de TDT, tot i que a la zona de Tortosa alguns particulars i algunes comunitats de veïns han hagut de reajustar les antenes, ja adaptades, pels canvis introduïts en la polaritat amb què s'emeten els canals. Com ja us vam comentar, a casa també hem hagut de tornar a avisar al tècnic, perquè des de l'agost alguns canals havien perdut potència de senyal o directament s'havien deixat de rebre. Però ara la TDT ja va bé.

19 comentaris:

  1. Estic segur que quest canvi de polaritat ha provocat a mes d’un a tornar a trucar al servei tècnic per modificar un altre cop les antenes prèviament ja preparades.
    Aquesta nova situació creada per les cadenes en la seva emissió no es imputable de cap manera al usuari final.
    A qui li passo la factura d’aquesta nova intervenció ?

    ResponElimina
  2. Jo,hi ha dies que segons quines cadenes estan "fuera de servicio" aixo pasa,tant si val amb TV3,o Antena3,mai amb la superfatxa Intereconomia,algu em pot explicar el per que?

    ResponElimina
  3. Tens raó. A mi Intereconomía és el canal que m'arriba amb més potència de senyal, un 97%!

    ResponElimina
  4. Quan a mi, i desprès de la segona intervenció d’antena, tot perfecte !

    ResponElimina
  5. De que color era el caballo blanco de Santiago?

    ResponElimina
  6. Sí, McCalan. A casa també se'ns veu tot perfecte després del segon ajust de l'antena. De fet, diuen que els canvis en la polaritat d'algusn canals s'han fet per evitar els problemes de cobertura que hi havia abans. El problema és, com comentes, per als veïns i comunitats que han/hem hagut de cridar al tècnic dues vegades.

    ResponElimina
  7. Jo tinc una pregunta Que pasara amb Televisió Tortosa?

    ResponElimina
  8. Jo en tinc un altra; que passarà amb canal “te”?

    ResponElimina
  9. Tele-Esquerra? que respongue un dels seus

    ResponElimina
  10. Quin canvi d'antena?
    Que l'he de girar 90º?
    ?
    De totes maneres, he de posar un tornavis menudet a la segona connexió per a que es vegin sexta, cinco, i socis de canals.
    La digital, amb un usb de 20€, va bé tot lo que hi ha.
    Teniu clar que des de Caro sortirà TDT? No surten totes de Coll Redó?

    ResponElimina
  11. Pos jo he canviat l'antena de posició, encarada cap al pis de la veïna de davant, i ara la veig pel TDT, tú!!
    Això del TDT és una passada...
    M'agrada especialment veure-la a les acaballes del dia, quan entra a la seva habitació per descansar ;)))

    ResponElimina
  12. Què fa un bou al costat d'una antena????
    Ja està bé que ho organitze el ministerio español, però crec que lo del bou, no calia....

    ResponElimina
  13. Ja ho deia Capri...”S’ha de viatjar, i conèixer mon...!!”

    ResponElimina
  14. Millor un burro o la cabra ebrenca no?

    ResponElimina
  15. Això és una campanya per a tot l'Estat, que juga amb el doble sentit de la frase "Que no te pille el toro". De totes maneres, el bou també és una bestiola molt ebrenca, no ho negareu...

    ResponElimina
  16. no ho diràs per les banyes?....

    ResponElimina
  17. Em ve de gust contar-vos un conte que he vist al programa “Una ma de contes” de TV3 i amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i es titula “El golafre Calculador”.-

    Hi havia una vegada un golafre calculador al que li varen encomanar a buscar vuit pastissos i va pensar que la meitat eren per ell. Així dons se’n va menjar quatre pel camí. Però com tenia molta gana, va fer el mateix pensament de que la meitat eren per ell, es va menjar els altres dos. Fins que la gana el va temptar cada cop mes i va tornar a fer el mateix pensament i no mes en deixà un. Ja arribant al seu destí va pensar que tampoc passava res si es menjava la meitat del que li quedava, i així ho va fer, i quan va arribar nomes en tenia mig. Però com que destinatari que li va encomanar els vuit pastissos li va renyar i tampoc no hi faria res amb mig pastis ,va pensar que per mig no valia la pena, i també se’l va cruspir.
    Cadascú es pot posar la moraleja que li pertoqui, però us asseguro que el conte es molt il•lustratiu...
    Un altre dia us contaré el conte de “El Cagarro Asgrúnal”.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta