13 de novembre del 2009

Enfrontament entre Bel i Sabaté per la paralització de la inversió del grup Gallardo al Catalunya Sud


L'última pujada de la tensió política entre Ferran Bel i Joan Sabaté ha estat per la decisió del grup extremeny Alfons Gallardo de paralitzar la seua inversió al polígon industrial Catalunya Sud. Ahir al matí, l'exalcalde i portaveu del PSC va insistir que Gallardo només ha aturat el projecte de forma "temporal", i va lamentar l'actitud de l'alcalde de Tortosa per haver-se oposat a la utilització dels pous de Vinallop per subministrar aigua al Catalunya Sud. En aquest sentit, estava clar que el PSC aprofitaria aquesta situació per carregar contra Bel, quan la realitat és que, en un primer moment, el projecte de la descontaminació del pantà de Flix ni tan sols preveia que Tortosa ciutat quedés connectada als pous d'emergència. Però més aviat, el que ens esperàvem és que Sabaté criticaria l'alcalde per haver rebutjat la moció que proposava la creació d'una mancomunitat amb l'Aldea, per garantir els serveis necessaris al polígon. En aquest sentit, la rèplica de Bel hauria estat fàcil, ja que Sabaté (tot i que va ser un dels impulsors del Catalunya Sud) no va preveure per al polígon serveis tan elementals com la llum i l'aigua necessària per poder fer funcionar una planta com la de Gallardo.

Tot i així, la resposta de Bel a Sabaté no s'ha fet esperar, i ahir a la tarda l'alcalde feia unes declaracions molt dures i contundents contra el portaveu del PSC, a qui acusava de "marejar la perdiu", de "fer el ridícul" i de "boicotejar tot allò que directa o indirectament es fa a Tortosa". Tot seguit, podeu veure el vídeo, amb les declaracions de Bel, en exclusiva. En aquest sentit, el més preocupant és que mentre els dos polítics tortosins gasten les forces barallant-se, els ciutadans deuen tenir la sensació que ningú fa res, o que ningú ha fet res bé, per aconseguir que noves empreses s'implanten al territori. A més, Bel va dir -en la línia del que també va manifestar ahir el delegat de la Generalitat, Lluís Salvadó- que ell també sabia que Gallardo havia decidit aturar la seua inversió al Catalunya Sud. Una actuació, per cert, que algú va decidir que era millor que anés al terme municipal de l'Aldea, i no als terrenys tortosins del polígon.



+Més informació a El Punt:
-El govern ja sabia que Gallardo aturava el projecte de l'Ebre

Aquest bloc també és accessible des del portal Marfanta.com, amb connexió directa als millors articles de l'ebresfera

10 comentaris:

  1. Efectivament, esta perdiu esta molt marejada... I parlant de perdius volia transcriure el meu comentari del mes de Juliol en resposta al senyor Sabaté :

    1. Mc Calan
    9:45 PM
    Efectivament senyor Sabaté, deixem primer manifestar-li la meva satisfacció per la meva capacitat per sorprendre’l. Per altra part ja fa temps tinc el meu criteri respecte de la foneria en qüestió i que coincideix amb la dels sectors econòmics de la zona, ja que en les circumstancies actuals tampoc estem en condicions de rebutjar sistemàticament l’implementació d’indústria a les nostres terres.
    Altrament confio que de portar-se a terme (la cosa esta molt verda encara) espero que regeixin criteris mediambientals que ens permeti no renunciar a la potenciació de la vessant turística que també desitgem.
    La reacció lògica per altra part dels col•lectius mediambientalistes, es generada per la desinformació i la poca confiança vers una classe política que cada cop s’allunya mes de la realitat i “promete hasta meter”.
    A pesar de que, com ja he dit abans, manca informació, vostè sap que el pronunciament de la Generalitat es fonamental i es fa d’esperar, dons hi ha moltes variants d’infraestructures que requeriran una forta inversió per part del erari públic.
    Per acabar nomes volia dir-li que la decisió final no es seva ni meva, però com polític vostè sap que tot te un “tempo” i tant dolent es avançar-se com endarrerir-se, no sigui que per no ésser prou oportú ni massa didàctic en les seves explicacions, voli la perdiu...
    Atentament

    ...Sera la mateixa perdiu del senyor Bel...?

    ResponElimina
  2. No se si serà la mateixa perdiu, en qualsevol cas el Sr. Bel, això de la perdiu ho va aprendre en dijous, no para de repetir-ho. Per a ell sempre estan marejant la perdiu.
    Uns "maregen la perdiu" uns altres "fan volar coloms", i ja se sap que: "Au que vola, a la cassola".
    I com sigui que: "De vegades... de vegades, els ocells fan cagarades".
    A veure si resultara que: "Any d'ocells, any de fam"
    També podria ser que: "Dos ocells en una branca, no s'hi poden sostenir; dos fadrins amb una nina, no s'hi poden avenir" ?.
    O: "El mussol en l'oliver pel rei del món es té".
    El més fotut de tot es que al final a veure si: "si cagarà la mosca".

    PD. No m'he inventat cap dita.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. no cal aigua dels pous per al poligo, si passa el "mini"-transvasament per damunt.
    Es fica una aixeta al tub, i s'ha acabat el problema, no? (potser un camp de golf menys a PortAventura, però ...)

    ResponElimina
  5. Amb la foneria morta, lo seu seria deixar-la descansar en pau, que prou fum ha fet ja, i es dediquen tots a quadrar los números i a fer-se el pesat demanant de tot a tot arreu, de de tot mos falta.
    Potser també seria adient una pietosa peregrinació de polítics a l'ermita de la Verge de la Providència demanant feina i treball pels ebrencs. Aviam si aviat poden tornar per deixar els exvots.

    ResponElimina
  6. Tota la raó a Brian, que potser la tuberia no passa per sota mateix? Per a què necessiten los pous de Vinallop? A més, estos pous no eren tan sols per a una emergència i després de passat el perill se taparien? Què passa? Que ni tan sols se creuen ja les seues propies mentires?
    I una altra pregunta: Algú ha calculat quants de llocs de treball del sector turístic se podrien perdre si esta empresa s'implantés al bell mig del delta?
    Una altra qüestió és quan de temps se quedaria la empresa una vegada s'hagués petat tots los diners públics que hauria rebut...

    ResponElimina
  7. Aquesta darrera frase teva, Núria, quasi defineix perfectament la mena de "relació" d'aquest senyor-empresa
    amb el diner públic.
    I que li passa a hores d'ara?
    Que no te líquid suficient per a començar. Los catalans no som los extremenys i, bé, ja sabem que a n'aquella comunitat ha rebut molt de diner públic.
    Per ampliar només.
    Torno a pensar que el binomi empresa-estat(comunitats, ajuntaments) necessita una revisió. En el cas d'invertir en una empresa, fer-ho com seria normal en el sistema capitalista, a canvi d'accions.
    Altra cosa és una estafa al contribuent que veu que les almoines dels seus diners van als rics i no als pobres.
    I no parlo, en absolut d'un model estatalista, que no soc gens d'aquesta beta.

    ResponElimina
  8. les discusions aquestes són rídicules,

    ara hi ha una feina important a fer en el Catlunya Sud,

    NO TE AIGUA I NO TE LLUM

    si no hi ha aigua i llum, no es ficarà cap empresa, gran o menuda, de fora o del territori,

    pos a deixar de barallar-se i a treballar en serio per dotar al Catalunya Sud dels serveis mínims imprescindibles com son la llum i l'aigua

    l'aigua la tenen per sota, en les tuberies del minitrasvasament, no deu ser molt complicat demanar aigua d'aquesta

    a mes a mes al Camp de TGN han ficat en marxa uns projectes per reutilitzar uns 20 Hm3/any d'aigua depurada en la industria, tenen també molts pous sanejats després de tants anys de mini (l'any passat recordeu que aquest pous els van oferir "solidariament" per a la sequera de BCN) i també en breu tindrà 20 Hm3/any (i ampliable fins 60) de la desaladora de CUNIT

    trobo que demanar aigua del CAT per a els TTEE no ha de ser tan dificil, per tan menos baralles de cara a la galeria i mes faena per a que tinguessem uns polígons ben dotats que afavoreixen la instal.lació d'empreses lo mes respectuoses possibles en l'entorn

    ResponElimina
  9. Sr. Moreno,amb tota la cordialitat i respecte que em mereix, li he de dir que és important contrastar les informacions. Quan afirma que al senyor Bel li hauria estat senzill de contestar-me, tot dient que jo vaig ser un dels impulsors del Catalunya Sud i que no te aigua ni llum per suministrar a la foneria de Gallardo, és necessari recordar que el polígon en una primera fase compta amb 110 Ha.,ja totes venudes, i que aquestes tenen aigua i energia electrica suficient, una altra cosa és la zona d'ampliació, on ha d'anar la foneria i que només està feta la reserva de sol en el POUM, per tant queda per fer la urbanització i resoldre el subministrament, i això, entre altres, correspon al senyor Bel, i aquí és on som en la polèmica de referència.
    L'aigua de que disposa el polígon actual procedeix del CAT, amb tot aquest te la concessió de que disposa esgotada, per tant cal cercar una altra font de subministrament, i per que no els pous que la CHE ha de construir a Vinallop, que és millor haver de construir-ne d'altres i segellar aquests fent dues vegades la despesa?
    Les bajanades del senyor Bel no mereixen resposta, amb tot dir que es va comunicar aquesta disponibilitat de la CHE, que s'hagués concretat per conveni en el moment d'executar-se la cessió, a presidència de la Generalitat, i així li vaig comunicar en el seu moment al senyor Bel, i en junta de portaveus li vaig manifestar la meva disponibilitat per acompanyar-lo a Saragossa, oferiment que va ignorar.Vosté mateix, pot deduir el que estime convenient.

    ResponElimina
  10. Senyor Sabaté, jo només dic el que li podria haver contestat el senyor Bel. Un argument amb el que no tinc per què coincidir.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta