26 de gener del 2010

La crònica: Tancada al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i acte de suport al carrer


La tancada al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre va tenir un punt d'inflexió a mig matí, quan el seu president i alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, va llegir un manifest que els càrrecs electes que participaven en la protesta havien redactat durant la nit. Una nit que havia estat força incòmoda pel fet d'haver de dormir a terra, però que havien passat amb bon humor per la ronquera del director dels serveis territorials de Cultura, que s'havia unit a la protesta. En el manifest, reclamaven al govern català un «pronunciament clar» contra el cementiri nuclear, que van donar per bo després d'escoltar les declaracions de Montilla a Antena 3. De fet, la televisió estava encesa en tot moment a la sala de sessions del Consell Comarcal, la majoria del temps amb Els matins de TV3 –on Pellisa va intervenir en directe– o amb el missatge «sense senyal» per l'escassa cobertura de TDT. Un altre punt del manifest exigia a l'alcalde d'Ascó que rectifiqués la seua decisió de presentar la candidatura al cementiri nuclear. I la demanda no va ser escoltada per l'asconenc Rafael Vidal. Però els tancats al Consell Comarcal encara es van apuntar una altra victòria: al vespre, unes 200 persones es van concentrar a la plaça Sant Roc de Móra d'Ebre per mostrar-los el seu suport i exigir la dimissió de Vidal.



Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Barcelona 26-01-2010 Pàgina 4
El Punt Barcelonès Nord 26-01-2010 Pàgina 4
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 26-01-2010 Pàgina 2
El Punt Maresme 26-01-2010 Pàgina 4
El Punt Penedès 26-01-2010 Pàgina 4
El Punt Vallès 26-01-2010 Pàgina 4

1 comentari:

  1. Una concentració de 200 persones mai es pot considerar una victòria. La victòria fora que totes aquestes persones tinguessin feina i pugessin guanyar-se la vida dignament a la Ribera.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta