29 de gener del 2010

L'Ajuntament de Tortosa renova el web i estrena Facebook

L'Ajuntament de Tortosa ha estrenat aquesta setmana la nova imatge del seu web municipal, en procés de renovació des de fa mesos. A més, avui també ha donat a conèixer la pàgina oficial de l'Ajuntament a la xarxa social de Facebook. El web municipal ha reordenat els elements de la portada, fent-la més atractiva des del punt de vista visual i també fent que la informació siga una mica més accessible. La pàgina és més dinàmica gràcies a una sèrie d'imatges de Tortosa que van alternant-se, i es dóna més importància als actes de l'agenda cultural i als tràmits més consultats pels usuaris del web municipal. Però, d'altra banda, el web de Tortosa continua tenint la mateixa estructura i, de moment, ni és possible fer tràmits municipals en línia, ni han donat més visibilitat als espais propis dels grups de l'oposició. A banda, pobles del municipi com Bítem, Vinallop i els Reguers no tenen apartat al web municipal (en canvi, sí que hi ha un enllaç a les webs pròpies de l'EMD de Jesús i del poble de Campredó). A més, continuem trobant a faltar un canal RSS per subscriure's a les notícies de la secció L'Ajuntament Informa, o a les novetats de l'agenda cultural. Una mancança que, en part, queda compensada amb la nova pàgina de l'Ajuntament tortosí a Facebook. Però això ja obliga els ciutadans que vulguen rebre les notícies a tenir un compte en aquesta xarxa social. En qualsevol cas, és d'agrair la incorporació de l'Ajuntament de Tortosa a Facebook, i ara és d'esperar que continue la seua implantació en la resta de xarxes i recursos de la web 2.0.

6 comentaris:

  1. Una web sense poder interactuar amb la tramitació de determinades gestions, serveix de poca cosa. Per quan ?

    ResponElimina
  2. Per quant ha sortit la nova/vella_encara web vols dir?
    Home, m'agradaria saber-ho, per curiositat.
    I, encara que és independent del resultat aparent, si s'ha usat programari propietari, o lliure.
    Cosa que repercuteix en el preu final.
    Tanmateix si ho han fet programadors de les TE o una subcontracta anglesa, posem per cas.
    Però, si et referies a quan existirà una interactivitat entre el consistori i els ciutadans, això és més pelut.
    Apareixerà a bocinets, a miquetes.
    Els tecnicismes potser més aviat, només es qüestió de pagar. Però, la interactivitat plausible pot trigar, o no, ja veurem.
    Imaginem un, diguem que futur, consistori on tots els regidors tinguen "horari de visita online".
    Poc a poc.
    Peró, per a que han entrat a Facebook si darrera només hi ha d'haver un empleat municipal en el millor dels casos?

    "Mi no entender o alguien no entender Dospuntzero(2.0)"

    Luke Skywalker

    ResponElimina
  3. Jo ja estic agregat com a fan,al de la Duquesa de Alba tambe,en quines gilipollades perden lo temps les autoritats...

    ResponElimina
  4. Si ha de funcionar igual que el web com a altaveu de Ciu i de l’alcalde ja val la pena que ens agafi confessats.
    Un altre mitja de la propaganda del govern de Ciu a Tortosa.
    Cada dia que passa les semblances amb personatges de mal record del passat son massa, i Tortosa no es mereix això

    ResponElimina
  5. X, han usat tecnologies Micro$oft ho pots veure amb el sufix d'algunes pàgines que acaben amb ASP. No diré que m'estranye, fa uns 10 anys quan encara governava CiU van voler implantar l'AOC (Administració Oberta de Catalunya) també amb tecnologia Micro$oft, concretament .Net que aleshores acabava de nèixer. Java tampoc era molt madur, perquè és del 97. No cal dir que va ser un desastre. Això si els d'Andersen Consulting es van emportar un paston dels impostos de tots els catalans. Amb la crisi que patim el + lògic seria fer-la amb Java corrent sobre Linux.

    ResponElimina
  6. Bona apreciació i gran lliço.
    Gràcies Lluis!
    En aquestes petites coses, com en compte de confiar en tècnics programadors ebrencs, que els hi ha, siguen un altre cop les multinacionals les que ens estiguen venent or i donant menys que fang podrit.
    Molt posar-nos a la boca el tortosinisme o l'ebrenc D.O., però, natros mateixos ens clavem les falcates los uns als altres.
    I profiten els voltors, que també n'hi ha, i més on se'ls hi dona de menjar.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta