19 de gener del 2005

[Nota de premsa] ICV de Tortosa critica la manca d'inversió en innovació, medi ambient i patrimoni en les actuacions del FEIL 2010

Iniciativa considera una “oportunitat perduda” gastar els recursos de l’Estat en el cobriment de pistes esportives quan “el que fa falta són escoles bressol, centres de dia i instruments per a la recuperació econòmica des de la sostenibilitat ambiental”.


Un cop conegudes les actuacions seleccionades pel Govern Municipal pel FEIL 2010, ICV ha criticat durament que es destinin recursos a “maquillar” instal·lacions municipals, i no a invertir en la recuperació econòmica de la ciutat. En aquest sentit, el portaveu municipal d’ICV ha lamentat l’absència d’inversió en la recuperació de patrimoni, i ha posat com a exemple la possibilitat de recuperar l’edifici de la torre del Balneari d’en Porcar. Segons Forcadell, “aquest govern no acaba d’entendre que si no posem en valor el nostre patrimoni perdrem una oportunitat única”.

La convocatòria del FEIL 2010 demana que els ajuntaments s’esforcin a presentar idees de cert impacte social i ambiental, projectes que mirin més enllà del curt termini. L’Ajuntament de Tortosa, en canvi, “ha optat per tapar forats i fer obres en edificis municipals, obres com la de l’edifici d’Acció Social, que en teoria ja tenien finançament”. En relació a una altra de les actuacions previstes, l’aparcament a Ferreries nord, Forcadell ha manifestat que “es fa en un lloc on no hi ha manca d’aparcaments: on cal un aparcament en superfície és a la zona de l’IES Joaquim Bau per atendre les necessitats generades pel propi centre, les instal·lacions esportives i els comerços de la zona i també, de manera urgent, al nucli antic de Tortosa”.

El portaveu d’ICV, en canvi, ha valorat positivament inversions com la restauració de l’entorn de la Torre de Campredó, tot i que ha recordat que aquesta actuació s’havia d’acabar, segons el PAM, l’any 2008. En relació a la construcció d’un nou pavelló poliesportiu, Forcadell ha valorat l’actuació de manera positiva, ja que alliberarà el pavelló de Remolins de la majoria d’usos esportius. Tot i això, ha manifestat que per a ICV no hagués estat una prioritat: “la construcció de les dos escoles bressol previstes per enguany al PAM, la creació de l’oficina d’atenció empresarial i de captació d’inversions, també prevista al PAM pel 2010, i la recuperació de patrimoni per incrementar el potencial turístic de la ciutat haurien estat prioritaris per nosaltres”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta