22 de gener del 2005

[Nota de premsa] Josep Poblet visita la Pobla de Massaluca i Gandesa

Seguint amb les visites habituals que el president de la Diputació realitza arreu del territori, Josep Poblet es va desplaçar ahir a la Terra Alta, acompanyat del diputat de la Diputació de Tarragona Juan Josep Malràs i del diputat al Parlament de Catalunya, Xavier Pallarès.


En primer lloc, va visitar la Pobla de Massaluca, on va ser rebut per l’alcalde del municipi, Joan Lluís Cuadrado, i la resta de la corporació. Acte seguit, es van desplaçar al Casal municipal, on Josep Poblet va fer lliurament al president de la cooperativa, Antoni Llop, d’un ajut econòmic destinat al finançament d’una màquina d’etiquetatge que impulsa la comercialització dels vins que s’elaboren a la cooperativa.

Amb aquesta concessió econòmica, la Diputació de Tarragona pretén estimular la producció, en un moment en què l’agricultura viu una realitat difícil, motivada per la crisi econòmica general. En aquest sentit, Josep Poblet va destacar durant el seu parlament, que la Diputació, encara que no té competències en matèria d’agricultura, està al costat del sector i dels municipis de la demarcació. No obstant això, va assenyalar que la crisi s’ha de solucionar entre tots: entre les administracions, els polítics, els ciutadans i els agents del territori.

Al Casal municipal es van reunir, no només els membres de la junta rectora de la Cooperativa, sinó una gran quantitat de públic. Precisament, l’alcalde va explicar als veïns la tramitació d’aquests ajuts, que es van gestionar a través de l’Ajuntament. Juan Lluís Cuadrado va fer esment, així mateix, a la propera inauguració del càmping fluvial d’aquesta població, que es farà realitat al mes de març, data en què s’espera aconseguir el permís definitiu de la Generalitat.

Per la seva part, el president de la Cooperativa, Antoni Llop, va assenyalar que totes les ajudes rebudes són “bones i necessàries”, fent esment a la greu situació que viu la pagesia d’aquestes poblacions de l’interior. Així mateix, va fer saber el projecte que té l’entitat d’adquirir una màquina envasadora que permet emmagatzemar el vi a través del sistema Bag in Box. Aquest nou format, de 3 i 5 litres, millorarà la comercialització del producte i en garantirà la qualitat quan arribi al consumidor. En aquest sentit, Josep Poblet es va comprometre a donar l’ajut econòmic necessari per a l’adquisició d’aquesta màquina, donant suport, d’aquesta manera, als productes del territori.

Visita a la Societat Unió Gandesana

Seguidament, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, es va desplaçar a Gandesa, on es va reunir amb la Societat Unió Gandesana, entitat cultural amb 1650 socis –dels 3.000 habitants que té el municipi-, fet que la converteix en la societat cultural, social i recreativa més important de la població.

El seu president, Francisco Tomàs Vilafranca, i la resta de la junta rectora van explicar a Josep Poblet tota l’activitat que porta a terme l’entitat, que enguany celebra el 75è aniversari. A més, va sol·licitar l’ajut de la Diputació per continuar duent-les a terme.

Josep Poblet va fer saber a la Societat Unió Gandesana la voluntat de la Diputació de donar el màxim suport a les entitats culturals del territori, que serveixen per enriquir els pobles de la demarcació i garantir-ne el seu benestar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta