28 de gener del 2010

[Nota de premsa] La Ràpita no registra cap punt negre a la xarxa viària urbana, segons un informe de la Policia Local

A hores d’ara, no hi ha cap lloc concret del municipi de Sant Carles de la Ràpita que registre una concentració d’accidents considerable per ser considerat com un punt negre. Aquesta és una de les conclusions que apareixen en el darrer informe elaborat per la Policia Local, a partir de les dades sobre l'activitat de l’Àrea de trànsit registrades durant el 2009. En aquest sentit, destaca el regidor de Governació, Josep Pitarch, “que no hi ha cap punt de la xarxa viària municipal que hagi registrat més de tres accidents greus durant tot l’any passat”. Pitarch ha assegurat que ja es va arribar a aquesta mateixa conclusió a partir de les dades del 2008, per la qual cosa “podem afirmar que estem consolidant un dels objectius que ens havíem marcat dins el Pla Local de Mobilitat aprovat el 2006”, destacava Pitarch.


Segons el balanç de l’Àrea de Trànsit de la Policia Local corresponent al 2009, les infraccions al Reglament General de Circulació, com no respectar la norma de prioritat en cruïlles o els senyals d’stop i de cedir el pas, són la principal causa dels accidents de trànsit que es van produir a la Ràpita durant l’any passat. Infraccions que, segons la Policia Local, es poden produir per distracció del conductor o bé per incompliment voluntari del reglament. L’any passat es van registrar un total de 209 accidents al municipi, xifra que suposa una davallada considerable respecte el 2008 (amb 234 accidents) i el 2007, quan es van registrar les dades anuals més negatives, amb 264 accidents. Dels 209 accidents registrats el 2009, 17 van comportar ferits lleus, 2 amb ferits greus i cap amb resultat de mort. Tanmateix, sobre la tipologia dels accidents destaquen, entre d’altres, 43 encalços entre vehicles i 5 atropellaments a vianants.


Pel que fa a tasques de control viari realitzades durant el darrer any, Josep Pitarch destaca que “s’ha incidit, sobretot, en la problemàtica dels sorolls que emeten els ciclomotors, però també en actuacions preventives per a la seguretat dels conductors”. Així, durant el 2009, la Policia Local de la Ràpita ha portat a terme 180 controls planificats a 1940 vehicles, 160 controls d’emissions sonores a vehicles i ciclomotors, 640 controls del casc de seguretat, i 190 controls de Sistemes de Retenció Infantil (SRI).


Pel que fa als controls d’alcoholèmia al casc urbà, els agents han instruït un total de 18 atestats per taxa positiva d’alcohol a la sang i un altre atestat per negativa a sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia. També s’han redactat 24 denúncies administratives per conduir sota els efectes de l’alcohol, i s’han tramitat 12 atestats per conduir sense l’autorització administrativa procedent (sense permís).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta