28 de gener del 2010

[Nota de premsa] CiU entra al registre del Parlament de Catalunya la sol·licitud de creació d’una Comissió d’Investigació sobre l’incendi d’Horta de Sant Joan

Oriol Pujol emplaça el president Montilla, el Govern i tots els seus consellers a què no obstaculitzin amb res la feina d’aquesta comissió i a què actuïn amb la màxima transparència i cooperació per conèixer els fets i poder rectificar

El Portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Oriol Pujol, i el Portaveu Adjunt, Josep M. Pelegrí, han entrat avui al registre de la cambra catalana la sol·licitud de creació d’una Comissió d’Investigació en relació a l’acció del Govern pel que fa referència als fets ocorreguts en l’incendi forestal del terme municipal d’Horta de Sant Joan (Terra Alta) declarat el 20 de juliol de 2009, així com tota l’actuació posterior que se’n deriva. La sol·licitud ha anat acompanyada de la firma de diputats de la resta de grups de l’oposició fins a arribar 1/3 dels diputats de la cambra, tal com marca l’article 58.3 del reglament del Parlament.

En declaracions als periodistes després d’haver registrat la sol·licitud de creació de la comissió, Oriol Pujol ha exposat que “CiU l’empeny amb un esperit de conèixer la realitat dels fets per a partir d’aquí poder rectificar i poder donar el màxim de garanties possibles que fets com aquests no es tornin a produir. És amb aquest esperit de conèixer la realitat dels fets i que s’assumeixin responsabilitats que calguin, que hem decidit empènyer conjuntament amb altres diputats del Parlament de Catalunya aquesta comissió d’investigació”.

El Portaveu de CiU ha pres la paraula al president Montilla -que per escrit va comunicar al president de CiU, Artur Mas, que si s’obria aquesta comissió hi hauria la màxima cooperació i transparència per part del Govern- i “emplacem el president de la Generalitat, tot el Govern i els seus consellers a què actuïn amb la màxima transparència i amb la màxima cooperació en aquesta comissió”.

Respecte a les compareixences que es demanaran, Pujol ha manifestat que s’haurà de debatre en la pròpia comissió i ha demanat al Govern que “no obstaculitzi amb res la feina que aquesta comissió pot fer, que pot ser molt enriquidora a l’acció que paral·lelament està fent la justícia”.

CiU ha esperat més de sis mesos i ha actuat amb prudència i cautela
Oriol Pujol ha recordat que CiU ha esperat més de sis mesos, ha esperat a escoltar les explicacions dels consellers i ha actuat amb prudència i cautela: “Hem esperat massa, fins i tot, perquè hi ha hagut massa contradiccions respecte a la informació que ha anat subministrant el Govern i ara sí que es requereix que aquesta comissió pugui treballar per esclarir els fets i assumir les responsabilitats que calguin”.

1 comentari:

  1. L’acorralament polític del que ha estat objecte el President Montilla ha arribat al seu punt màxim. Prova d’això son les continues contradiccions en les que incorre el Govern de la Generalitat, cada cop mes freqüents i mes greus. Encara que ja es massa tard, per fi una Comissió d’Investigació Parlamentaria sobre l’incendi d´Horta de Sant Joan, alliberarà al President Montilla del segrest polític en el que s’involucrà quan va signar el Pacte de Govern d’Entesa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta