28 de gener del 2010

[Nota de premsa] El Consell Comarcal del Montsià acull una jornada formativa sobre voluntats anticipades en els serveis residencials per a gent gran

La jornada s’ha organitzat des del Departament de Salut i des del Departament d’Acció Social i Ciutadania i vol ser una eina per a la divulgació del document que ha d’expressar les voluntats d’un pacient en el moment de trobar-se incapacitat per a prendre decisions


El president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Castor Gonell, acompanyat pel delegat del Departament de Salut a les Terres de l’Ebre, Ismael Roldán, i pel director dels Serveis Terriorials de les Terres de l’Ebre del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Adam Tomàs, i pel secretari del Comitè de Bioètica de Catalunya, Josep M. Busquets, han presentat avui, 28 de gener, una xerrada sobre voluntats anticipades en els serveis residencials per a gent gran.


Durant el transcurs de la jornada s’ha fet una petita introducció sobre el concepte de voluntats anticipades i seguidament s’ha presentat el document que dona constància sobre aquestes voluntats. Aquest text expressa les instruccions donades per qualsevol persona major d’edat, al seu metge, on hi fa constar quin tipus d’atenció mèdica desitjaria o no rebre al final de la vida en cas de trobar-se en una situació d’incapacitat per prendre decisions i comunicar-se. La finalitat del document resideix en la implantació del mateix, per tal que es porti a terme el dret a morí dignament, segons ha expressat, Adam Tomàs.


D’altra banda, Busquets ha senyalat, que aquest document neix amb la necessitat de reconèixer el dret a planificar i no es més que la pedagogia de les voluntats anticipades que neix d’una necessitat creixent. El que significa que qualsevol persona que en faci ús d’aquest dret haurà de redactar aquest document de manera anticipada, és a dir, quan es trobi amb les plenes capacitats per a prendre decisions, i haurà de nomenar a una persona que en faci d’interventor/a.


Finalitzada la intervenció de Busquets, hi ha hagut tres ponències dirigides per expertes del departament de Salut, i finalment, els assistents a l’acte han pogut donar les seves opinions i participar de la xerrada, que ha acollit ha un gran nombre de persones, i que pretén ser de caràcter itinerant, ja que l’any passat ja es va portar a terme a Olot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta