28 de gener del 2010

[Nota de premsa] Més de 200 analistes dels Països Catalans i l'Aragó participaran a Tortosa en el IX Congrés Català de Ciències de Laboratori Clínic

La Cambra de Comerç de Tortosa ha acollit la presentació del IX Congrés Català de Ciències de Laboratori Clínic, que tindrà lloc a Tortosa del 4 al 6 de març de 2010, amb la participació de més de 200 científics dels laboratoris clínics catalans, aragonesos i valencians.

La presentació ha anat a càrrec del president del Congrés, Joan Zaragoza, i de la coordinadora general, Anna Jardí, tots dos del laboratori d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. El Congrés està organitzat per l’Associació Catalana de Ciències de Laboratori Clínic i tindrà lloc a l’hotel Corona de Tortosa.

Segons ha explicat Joan Zaragoza, “és un repte acollir i reunir a Tortosa tot l’elenc dels científics dels laboratoris clínics catalans i, per primera vegada, de les franges veïnes de la Comunitat Valenciana, l’Aragó i les Illes”. Segons el president del Congrés, “és la primera vegada que el Congrés surt de les grans ciutats del país i hem detectat també un especial interès per part dels assistents per conèixer la realitat de les Terres de l’Ebre”. Pel que fa al programa del Congrés, Zaragoza ha destacat la participació de l’exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, que serà l’encarregat de pronunciar la lliçó magistral amb el títol “Ciència i pau”, i de la consellera de Salut, Marina Geli, que participarà a la inauguració del Congrés.

Per la seva part, Anna Jardí, ha fet referència al contingut científic del Congrés. Segons Jardí, durant les diferents sessions i debats, es tractaran, entre altres, temes com la globalització de les malalties infeccioses, el paper dels laboratoris en el diagnòstic de les malalties neurodegeneratives, o les malalties minoritàries hematològiques com un tema prioritari de la salut pública. Anna Jardi ha destacat “la qualitat dels ponents i el gran interès que han suscitat els diferents temes que es tractaran”. La coordinadora general del Congrés ha afegit que “intercanviar els avenços i els treballs de recerca ens enriqueix a tots i millora la nostra activitat assistencial diària”.

Les edicions anteriors d’aquest Congrés, que es celebra cada dos anys, han tingut lloc a Lleida (2008), Tarragona (2006), Perpinyà (2004), Girona (2002), Andorra la Vella (2000), Barcelona (1998), Sant Cugat del Vallès (1996) i Hospitalet de Llobregat (1994). El programa del Congrés es pot consultar a la pàgina web de l’Associació Catalana de Ciències de Laboratori Clínic (http://www.acclc.cat/).

Tortosa (Terres de l’Ebre), 28 de gener de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta