28 de gener del 2010

[Previsió] Ramón Vizio i Peta Zetas a Lo Submarino de Rasquera

Aquest proper dissabte 30 de gener a les 24:00 tindrem el gust de rebre a RAMON VIZIO, rock desde Badalona i ex-lider de la mítica banda Vizio presentant el seu primer disc en solitari "de tripas corazón". Els acompanyaran els PETA ZETAS, versions rock desde la Selva del camp amb un repertori de versions que ens ho farà passar d´alló mes be. Les entrades ja son a la venta a lo Submarino de Rasquera al preu de 3 euros.

El 1989 Ramon Valenzuela, fill d'un guitarrista i una cantaora de flamenc, fundava, en la seva estimada Badalona, els VIZIO, uns mesos després la seva primera maqueta sonava en el radi casset de casa meva a tot volum i jo em convertia en un seguidor incondicional de la banda. Una tarda de 1992, el meu germà Jaume (LA VEU DELS NINGU) va aparèixer per casa amb un disc groc sota el braç, aquell vinil es titulava: "d'aquí a la ruïna" i era el primer disc dels VIZIO. El 1993 arribaria el seu segon treball "La darrera temptació de VizieR" (record tardes senceres, prenent cerveses, a l'Ateneu Llibertari de Reus escoltant aquesta cinta) els recordo a munts de concerts per tot l'estat espanyol i com a grup convidat, obligat, cada vegada que algun dels grans del rock estatal trepitjava Barcelona durant els 90 (PLATERO I TU, Obús, NU, TRIANA, REINCIDENTES, etc). L'èxit (maleïda paraula) els va arribar amb el seu tercer treball: "me'n vaig al camp a viure", el disc va obtenir el suport de Radio3, i els seus amics de EXTREMODURO es van emportar de teloners en aquella increïble gira del disc "Aneu-vos tots a prendre pel cul "(molts per aquests comtats encara recordem el concert de Tarragona davant més de 4000 persones). Després arribaria un disc recopilatori "Molt ... VIZIO ... molt" seguit de la trista separació del grup el 2000, a causa del cansament ja al manca d'expectatives. La separació va derivar en un nou projecte i un nou disc sota el nom de Alaire (2002), projecte que es truncat per la inesperada mort en accident de trànsit del baixista Xavi "el Toru" que al costat del guitarrista, cantant i compositor Ramon Valenzuela, havia estat la meitat de l'ànima de VIZIO. Sis anys després RAMON VIZIO torna amb un primer disc en solitari titulat: "De budells ... cor", 11 cançons de rocanrol plenes de dolor, de pèrdues, però també d'il • lusió i esperança, la seva "quejío" és, meitat jornaler de Jaén, meitat obrer de l'extraradi barceloní, amb una veu i unes lletres que porten el segell personal d'un dels grans del rock en català, un músic maleït, que tots hauríeu de conèixer, que no sap viure sense escriure cançons, que plora quan les canta, que necessita tocar com l'aire que respira ... casualitats de la vida han fet que aquest artista i aquest mal poeta, i pitjor manager, acabem sent amics

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta