5 de febrer del 2010

Els municipis de Lleida propers a Ascó també volen els beneficis de l'MTC

Els alcaldes dels sis municipis lleidatans més propers a Ascó van reclamar ahir més informació sobre la possible instal·lació del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears al nord de la Ribera d'Ebre. Els alcaldes de Bovera, la Granadella i Bellaguarda, a les Garrigues, i d'Almatret, Maials i Llardecans, al Segrià, van mantenir una reunió a la Granadella, amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert. L'objectiu era debatre els efectes de la possible instal·lació a Ascó del cementiri nuclear, i després de la reunió van criticar la «falta de planificació i la improvisació» amb què el poble riberenc ha presentat la seua candidatura a l'MTC. Però lluny d'oposar-se frontalment al projecte, van reclamar que, en cas que Ascó acabe tenint la instal·lació, ells també puguen obtenir algun benefici del cementiri nuclear, per la proximitat que hi tenen. En aquest sentit, la Diputació de Lleida es va comprometre a encarregar un estudi per avaluar les afectacions ambientals, socials i econòmiques que el cementiri pot reportar a les poblacions properes.


A banda, els alcaldes van recordar que, al marge de l'MTC, en un radi d'uns vint quilòmetres al voltant dels seus termes municipals hi ha en funcionament o projectats un total de set indústries «perilloses», com la nuclear d'Ascó, la central tèrmica de Mequinensa, un abocador de residus industrials, una central de cicle combinat de gas a Riba-roja d'Ebre, una altra de cicle combinat a Faió, el complex Ercros a Flix i l'abocador projectat a Seròs de residus industrials. En vista de la proximitat a aquestes instal·lacions, aquests sis municipis volen conèixer les repercussions positives i negatives sobre el territori, i consideren que cal millorar les infraestructures.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 05-02-2010 Pàgina 9

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta