25 de febrer del 2010

Habitatge projecta rehabilitar la Casa Fustegueras de Tortosa per instal·lar-hi una delegació i pisos de lloguer

La Casa Fustegueras, un dels edificis més característics del nucli antic de Tortosa, és la més ben situada per esdevenir la seu de la delegació d'Habitatge i d'Adigsa a les Terres de l'Ebre. Així ho va avançar el coordinador territorial d'Habitatge, David Jarque, que va precisar que en realitat serà la seu de la futura Agència de l'Habitatge de Catalunya. La rehabilitació de la Casa Fustegueras i d'una casa adjacent, propietat de l'Ajuntament, és un dels compromisos que Medi Ambient i Habitatge adquirirà amb la signatura del conveni, i té un pressupost estimat de quatre milions. Segons Jarque, les converses amb Patrimoni avancen a bon ritme, ja que és el Departament de Cultura qui haurà de donar llum verd a l'operació. La previsió d'Habitatge és rehabilitar tot l'edifici: a la planta baixa s'hi instal·laria la nova delegació i la resta de plantes es destinaria a pisos de lloguer. En aquest sentit, els càlculs són que es podrien fer entre setze i vint habitatges nous.
L'edifici on va nàixer el polític conservador Alberto Bosch i Fustegueras, que va ser ministre de Foment durant la regència de Maria Cristina i alcalde de Madrid a finals del segle XIX, és d'estil neoclàssic i està situat al carrer Taules Velles, tot i que també té vistes a la Porta de Palau, un dels accessos a la catedral. L'últim projecte per recuperar l'edifici pretenia fer-hi un hotel i un restaurant, però no va tirar endavant a causa de la crisi.


1 comentari:

  1. Podran obtenir un Certificat de Legalitat Urbanística ? Jo no n’estaria segur....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta