11 de febrer del 2010

[Nota de premsa] El PSC dóna suport a la proposició de llei de regulació de les festes amb bous

La diputada socialista, Núria Ventura, recorda el suport del partit a les festes tradicionals amb bous i destaca que el consens que va assolir el Manual de Bones pràctiques, que avui ha iniciat la seva tramitació per convertir-se en llei, al Parlament de Catalunya

El PSC ha donat suport a la proposició de llei de regulació de les festes amb bous, amb la que es pretén donar rang legislatiu al Manual de Bones Pràctiques, aprovat l’any 2004 pel primer govern d'esquerres de la Generalitat i consensuat amb el Col·legi de Veterinaris i els aficionats als bous.

Segons la diputada “es tracta d’una tradició viva que perdura des de fa segles” afegint però, que “simplement la tradició no justifica la seva continuïtat i cal adaptar-se a les noves realitats, amb la necessitat, en aquest cas, d’una major sensibilitat i respecte cap als animals, fet que s’està aconseguint”

Per tant, la diputada ha defensat la posició favorable del grup parlamentari Socialistes- CpC argumentant que aquests espectacles, “que són el centre de les festes majors de molts pobles de Catlaunya, i que han arrelat com a tradició pròpia, han de poder conviure amb el compliment de la legislació vigent i amb la sensibilitat cada vegada major en la nostra societat de respecte cap als animals”. L’objectiu de la llei és precisament aquest, regular les condicions que han de reunir les festes tradionals amb bous, la seva celebració i el seu desenvolupament, per tal de garantir els drets, els interessos i la seguretat del públic, alhora que la protecció dels animals.


Tortosa-Terres de l'Ebre, 11 de febrer de 2010

2 comentaris:

  1. Que ja és morro dir que el maltracte animal pot tenir "bones pràctiques".
    Aprofitats!
    Xarnego-filics!

    ResponElimina
  2. interessant que ara les decisions del Parlament de Catalunya afecten també al sud de Catalunya (mireu els casos del cementeri nuclear, caudal minim, o el no al PHN del 8 de març famos).

    no obstant, quina decisió! no ens poden vendre la moto de que en aquestes festes es respeta als animals i els tracten bé!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta