10 de febrer del 2010

[Nota de premsa] El Servei Meteorològic de Catalunya preveu fred, vent i neu

Els propers dies destacaran per la sensació de fred, que estarà agreujada pel vent del nord que bufarà fort a bona part de Catalunya

La massa d’aire fred causant de les baixes temperatures també afavorirà que nevi a qualsevol cota en alguns sectors del país

El Servei Meteorològic de Catalunya, adscrit al Departament de Medi Ambient i Habitatge, preveu una situació de fred, vent i neu de cara als propers dies.

L’arribada d’una massa d’aire fred procedent de centre Europa farà que les temperatures baixin notablement entre dijous i dissabte. Els valors mínims que es podran assolir dijous de matinada estaran per sota dels -10 ºC al Pirineu, entre -3 i -8 al Prepirineu, entre 0 i -5 ºC a l’interior i entre -1 i 4 ºC al litoral. A més, el vent de component nord bufarà molt fort en general, especialment a les zones elevades i als dos extrems del país, on es podran superar ratxes màximes de més de 90 km/h que alteraran l’estat de la mar al nord de la Costa Brava. Aquesta ventada, que en molts sectors no deixarà que les temperatures siguin encara més baixes, sí que donarà lloc a una acusada sensació de fredor a les cotes més altes del Pirineu causada per la combinació del vent i el fred.


A banda, dijous es preveu que nevi a totes les cotes del Pirineu. Es podran acumular més de 5 cm de neu per sobre dels 600 metres, tot i que al vessant nord de la serralada es podran superar els 10 cm de neu nova. A causa del fort vent, es produirà el fenomen del torb a les cotes més altes de la serralada. A més, la borrufa (precipitació de neu empesa pel vent) podrà arribar fins a d’altres punts del terç nord de Catalunya. També és possible que nevi fins a nivell del mar a punts de les comarques de l’extrem nord-est.

Les previsions a mitjà termini indiquen que, entre dissabte i primeres hores de diumenge, una nova pertorbació podrà donar lloc a algunes nevades, sobretot a punts del litoral i del Prelitoral a cotes properes al nivell del mar. Tot i que l’ambient serà molt fred, de cara al cap de setmana la temperatura tendirà a pujar lentament i el vent del nord afluixarà.

A causa d’aquesta predicció el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos de situació meteorològica de risc per neu, vent i onatge.

Més informació a http://www.meteo.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta