17 de març del 2010

30 nouvinguts reagrupats reben el certificat de Treball a l'Ebre

[Nota de premsa] Prop de 30 persones reagrupades obtenen els certificats d’aprofitament del Programa de Reagrupament i Treball 2009 a les Terres de l’Ebre

L’objectiu és fomentar la inserció sociolaboral d’aquest col·lectiu d’origen estranger, majoritàriament dones i joves en edat de treballar

L’alumnat s’ha format, des d’octubre de 2009, com a auxiliars de geriatria. També ha cursat 65 hores de català

Gairebé 30 persones arribades a les Terres de l’Ebre en els últims anys per reagrupament familiar han recollit avui a Amposta, de la mà del director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania a aquesta demarcació, Adam Tomas, el certificat d’aprofitament dels mòduls teòrics i pràctics del Programa de Reagrupament i Treball 2009. Una iniciativa que té per objectiu facilitar la inserció sociolaboral d’aquest col·lectiu d’origen estranger, format majoritàriament per dones i joves en edat treballar.

Des d’octubre de l’any passat, l’alumnat s’ha pogut especialitzar com a auxiliars de geriatria. Els cursos s’han materialitzat a Amposta i a Sant Carles de la Ràpita a través de 65 hores d’aprenentatge de català, 114 hores de formació laboral i 72 hores de pràctiques de mitjana.

A l’acte de lliurament dels certificats també han estat presents l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré i Montañés; la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta, Laia Subirats i la consellera d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal, Marta Cid i Pañella.

Aquests cursos formen part del conjunt d’activitats formatives que s’han dut a terme com a part del Programa de Reagrupament i Treball a set municipis d’arreu de Catalunya: Amposta, Barcelona, Lleida, Mataró, el Prat de Llobregat, Sant Carles de la Ràpita i Terrassa. L’actuació ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta, el Consell Comarcal del Montsià, APIP, Casal dels Infants, CECOT, CIJCA, CSM, Fundació Hadama, Fundació Surt, Fundació Trinijove, Gats, Grup Constant i Salesians Sant Jordi.

El perfil majoritari de les persones que han superat els cursos és el d’una dona menor de 30 anys, procedent del Marroc o d’Amèrica Llatina (tot i que hi ha fins a 22 nacionalitats més), amb estudis primaris o secundaris, un nivell de català baix i experiència professional prèvia. L’objectiu primordial del projecte passa sobretot per oferir una primera acollida, molt focalitzada en l’accés al mercat laboral que, si no s’aconsegueix al 100%, com a mínim sí facilita i canalitza aquestes persones cap als sistemes més normalitzats de formació i inserció laboral que ofereix el Servei d’Ocupació de Catalunya.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del Pacte Nacional per a la Immigració i del Pla de Ciutadania i Immigració 2009-2012 quan aposta per afavorir les oportunitats d’inserció laboral entre les persones reagrupades.

El Programa de Reagrupament i Treball que promou la Secretaria per a la Immigració iniciarà en els propers dies la seva tercera edició, que preveu estendre a nous punts del territori català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta