3 de març del 2010

[Nota de premsa] Les Cambres de Comerç de Tortosa, Reus, Tarragona i Valls creuen que la crisi econòmica ha tocat fons

Les Cambres de Comerç de Tortosa, Reus, Tarragona, i Valls i la Universitat Rovira i Virgili (URV) van presentar ahir, a la seu de la Cambra de Valls l’informe de conjuntura econòmica corresponent al quart trimestre de 2009 i les perspectives pel 2010. Per part de la Cambra de Comerç de Tortosa va participar en la presentació el president de la comissió de Turisme, Manuel Esteban. En aquest informe també s’inclou un apartat especial que porta per títol "Les àrees logístiques: present i futur del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre".

Tal i com s’ha apuntat en aquest acte no es pot parlar d’un canvi de dinàmica en l’activitat econòmica, sinó més aviat que els indicadors continuen a la baixa. Les dades revelen un panorama gens encoratjador a les comarques de Tarragona: l’ocupació ha disminuït un 10,2 per cent durant el 2009; les persones aturades han augmentat de 59.000 a final de 2008 fins a 71.300 el desembre de 2009; la crisi ha portat a una major terciarització, concentrant el 64 per cent de l’ocupació; també s’ha produït un alentiment del comerç exterior, especialment de les importacions; i la confiança dels empresaris encara continua en nivells molt baixos, expressant especialment la seva preocupació per la feblesa de la demanda i per les restriccions als crèdits.

En definitiva, els responsables del informe consideren que les perspectives econòmiques pel 2010 són difícils de vaticinar, tot i la idea que la situació està tocant fons és general. Probablement, el segon semestre es produeixi un gir en la tendència d’indicadors tan negatius, però sense que aquesta sigui una reactivació notable. Els analistes econòmics preveuen una recuperació econòmica complexa amb elevats riscos i amb velocitats diferents en funció del país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta