19 de març del 2010

Satisfacció del DAR per la no prohibició de la pesca de la tonyina roja

[Nota de premsa] El DAR valora positivament la decisió de no incloure la tonyina vermella a l'apèndix del CITES

L'Administració catalana ha vetllat en tot moment per evitar aquesta inclusió i en donar suport als tonyinaries de l'Atmella de Mar

Els pescadors catalans, i especialment el cèrcol, han complert sobradament els requisits demanats per l’ICCAT

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) està molt satisfet pels resultats de la votació d’ahir de la Convenció sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITES) realitzada a Doha, capital de Qatar, mitjançant la qual es va rebutjar la proposta de Mònaco d’incloure la tonyina vermella a l’apèndix I del CITES per 68 vots contra 20.

També es va rebutjar la proposta de la Unió Europea (UE) que supeditava la introducció de la tonyina, a l’apèndix I del CITES, als resultats de la Conferència anual del ICCAT (Conferència Internacional per la Conservació de la Tonyina de l’Atlàntic) que es celebrarà el proper mes de novembre de 2010. La proposta europea, que garantia la continuació del sector tradicional de la tonyina (almadraves i palangrers) encara que es llistés l’espècie al CITES, no responia a la voluntat de l’administració catalana de garantir l’activitat a la totalitat de la nostra flota.

La flota tonyinaire catalana està formada per 6 embarcacions de cèrcol, amb base al port de l’Ametlla de Mar, i 11 palangrers de superfície artesanals. El sector català, des de l’aprovació del pla de recuperació de la tonyina fixat per l’ICCAT i la Unió Europea, ha implementat totes les mesures de reducció de les captures recomanades pels científics i l’administració. Això ha suposat un gran esforç al sector, que ha vist reduïda en un 50% les seves captures i limitada a un mes l’activitat, en el cas del cèrcol.

L’administració i el sector són conscients que s’han d’aplicar mesures per garantir la continuïtat de l’espècie, que han de ser definides en el marc de l’ICCAT, però el més important és que s’ha de garantir l’acompliment d’aquestes mesures i no penalitzar tot un sector pel mal comportament d’uns quants. Els pescadors catalans, i especialment el cèrcol, han complert sobradament els requisits demanats per l’ICCAT.

1 comentari:

  1. El lucre pel lucre ja sabem on ens porta. Desitjo que la responsabilitat de tothom faci que es pugui pescar tonyina roja durant molts anys.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta