30 de març del 2010

Suport d'Oriol Junqueras al sector tonyinaire de l'Ametlla de Mar

[Nota de premsa] L’eurodiputat defensa la sostenibilitat del model de pesca d’aquests tonyinaires i els posa com exemple a seguir per assegurar l'augment de nombre d'exemplars.

L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, acompanyat del portaveu del grup municipal d’Esquerra a l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, de la diputada del Parlament de Catalunya, Marta Cid i del secretari d’organització de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, Lluís Salvadó, es van entrevistar ahir amb representants del sector tonyinaire de l’Ametlla de Mar. Després de conèixer per boca dels tonyinaires les dificultats en les que es troba el sector de l’encerclament de la tonyina roja Junqueras els ha expressat el seu suport.

L’eurodiputat d’Esquerra ha manifestat que el model de pesca seguit pels tonyinaires de l’Ametlla de Mar “és sostenible en la mesura que sempre ha complert amb les quotes establertes i el que millor permet la reproducció i creixement del nombre d'exemplars d'aquesta espècie, tal com assenyalen alguns estudis fets pel Instituto Español de Oceonagafía o el mateix CSIC. La responsabilitat, transparència i adequació a la llei d’aquests tonyinaires no la tenen molts d’altres zones o països que es dediquen també a pescar tonyina ”. Junqueras ha destacat que tant pel control del nombre de captures com per seguretat alimentària els tonyinaires de l’Ametlla de Mar són un exemple a seguir ja que asseguren totalment “la traçabilitat de la tonyina des de que es pesca fins que va a parar al consumidor”. Junqueras també ha recordat que "cal seguir de molt a prop l'estat de l'espècie per establir les quotes de pesca adequades que permetin assegurar el futur de la tonyina i de les empreses que en depenen".

Per últim Junqueras s’ha compromès a seguir defensant a Europa el model de pesca dels tonyinaires d’encerclament de l’Ametlla de Mar tot donant a conèixer el seu treball i defensant que tinguin el mateix respecte que aquells que pesquen en almadraba. "No podem acceptar que es qualifiqui com art de pesca tradicional de tonyines l'almadraba, quan l'Estat espanyol en aquest art beneficia amb molts milions d'euros només dos famílies concretes; i en canvi es vulgui penalitzar l'art d'encerclament que assegura una captura controlada i dins la quota de pesca establerta"; ha assegurat l'eurodiputat republicà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta