13 d’abril del 2010

La Generalitat reconeix Manuel Pérez Bonfill amb la Creu de Sant Jordi

La Generalitat ha reconegut avui amb la Creu de Sant Jordi la trajectòria literària de l'escriptor tortosí Manuel Pérez Bonfill. En total, s'han premiat un total de 32 personalitats i 13 entitats que destaquen pel servei prestat a Catalunya. Pérez Bonfill rebrà la Creu de Sant Jordi el proper 21 d'abril, amb motiu d'un acte solemne a Barcelona. L'EMD de Jesús va coordinar la campanya de recollida d'adhesions per sol·licitar la Creu de Sant Jordi per a l'escriptor. A més d'un memoràndum introductori, l'expedient entregat fa uns mesos al Departament de Cultura recollia les adhesions d'una vintena d'entitats socials i cíviques del territori, així com d'ajuntaments ebrencs i d'autoritats a títol personal, i més de 400 signatures de particulars. L'any passat, la fira literària de Jesús va ser inaugurada per Pérez Bonfill, que va ser objecte d'un homenatge. A la fira va sorgir la idea de demanar la Creu de Sant Jordi per a Pérez Bonfill, a proposta del professor de literatura Manel Ollé. Nascut el 1926, Pérez Bonfill va ser professor de llengua i literatura a l'institut de Tortosa durant 40 anys, i va deixar la seua empremta en alumnes i professors. Al costat de Gerard Vergés i Jesús Massip, l'autor del llibre Abusos del ritual (publicat fa poc per Pagès) va fundar la revista Geminis i el grup artístic Macla 65, amb Frederic Mauri.


Més informació:
-Manuel Pérez Bonfill a Beaba.info
-Manuel Pérez Bonfill, el nostre professor de sempre, per Emigdi Subirats
-Manuel Pérez i Bonfill · «Els remers», a El Basar de les Espècies

1 comentari:

  1. Homenatges, commemoracions, entrega de distintius, honors i pompa quedarien molt be si anessin acompanyats de mes eficiència i d’altres mesures mes urgents.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta