26 de maig del 2010

La CANC demana als ajuntaments de la zona nuclear d’Ascó que surtin de l’AMAC

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) ha demanat als municipis de la zona nuclear d’Ascó que rebutgen el cementiri nuclear. En concret, han demanat a Vinebre, La Torre, La Palma, El Molar, Móra d’Ebre, Flix, La Fatarella, i Corbera d’Ebre que surtin de l’Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC), ja que aquesta associació, amb diners procedents dels pressupostos municipals. està finançant una campanya a favor del cementiri a Ascó, en un territori que es mostra majoritàriament en contra d'aquesta instal·lació. Segons la CANC, amb diners d’ajuntaments contraris al cementiri, l'AMAC està promovent l'edició i repartiment domiciliari de DVD's pro-cementiri, així com els viatges i l'estada dels alcaldes de Borssele (Holanda) i Dessel (Bèlgica), entre d’altres.

A banda, la CANC recorda a aquests ajuntaments que sortir de l’AMAC no implica perdre les compensacions que actualment reben del fons d’Enresa pels residus que contenen actualment les centrals nuclears. L’exemple el tenen amb el municipi de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre), que està a la zona nuclear de Vandellòs II, i que per decisió pròpia no forma part de l’AMAC. L’Ametlla de Mar rep anualment les compensacions que per llei els pertoca, i que l’any passat van ascendir a uns 425.000 euros. La CANC considera que l’AMAC, amb el seu posicionament i "joc brut" en la qüestió del cementiri nuclear, té un comportament "mafiós i predemocràtic" que no respecta ni la voluntat democràtica dels Ajuntaments, ni del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ni de la Diputació de Tarragona, ni del Parlament de Catalunya. D’altra banda, la CANC ha repartit 7000 cartes a tots els ciutadans de la Ribera d'Ebre, Terra Alta i Priorat, on es rebaten les falsedats de la carta que l'alcalde d'Ascó va repartir setmanes enrere. La CANC té previstes per aquesta setmana la celebració de dues assemblees informatives. Dijous, 27 de maig, a les 21’30 hores, al Casal de Corbera d’Ebre, i l'endemà, divendres, al Casal Sant Jordi de Flix.

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta