26 de maig del 2010

La Generalitat adquireix una finca de 102 hectàrees al Parc Natural dels Ports

El Govern de Catalunya ha aprovat aquest dimarts, a proposta del Departament de Medi Ambient i Habitatge, l’adquisició d’una finca situada al paratge Port Mascar, al municipi de Roquetes, dins del Parc Natural dels Ports. Aquesta finca té una superfície de 102 hectàrees i la seua adquisició, amb un cost de 140.000 euros, té l’objectiu d’homogeneitzar la gestió i l’ús públic d’una zona protegida que forma part de la Xarxa Natura 2000, Lloc d’Interès Comunitari, i Zona d’Especial Protecció per a les Aus. Aquesta zona es troba dins l’àrea de campeig de diverses espècies d’aus rapinyaires com l’astor (Accipiter gentilis) i l’àliga calçada (Hieraetus pennatus).

Es tracta d’una finca bàsicament forestal que es troba lligada a un espai d’ús públic destinat al lleure i la difusió dels valors naturals del Parc Natural dels Ports. Les finques colindants són majoritàriament de titularitat pública i la seva gestió és compartida pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i els ajuntaments de Tortosa i Roquetes.

2 comentaris:

  1. 140.000 euros, per “homogeneïtzar la gestió i l’ús públic d’una zona protegida que forma part de la Xarxa Natura 2000” ? Això realment es prioritari ?

    ResponElimina
  2. Fora interessant saber qui era el propietari...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta