26 de maig del 2010

L'Escola d'Art de Tortosa restaura el retaule barroc de Santa Càndia i Santa Còrdula

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació està realitzant el projecte de conservació i restauració del retaule de Santa Càndia i Santa Còrdula de la Catedral de Tortosa, una destacada peça del barroc català datada en el segle XVII. En aquest sentit, cal recordar que les màrtirs Santa Càndia i Santa Còrdula eren les antigues patrones de la ciutat. Amb tot, la peça havia estat desmuntada durant anys. El projecte preveu la realització d’un estudi per al seu muntatge, així com la desinfecció, fixació, neteja i reconstrucció de la peça, tasques que es duran a terme durant els propers mesos. La restauració, fruit d’un conveni de col·laboració entre l’Escola i el Capítol Catedralici de Tortosa, es farà als nous Tallers de Conservació i Restauració de Béns Culturals, els espais educatius especialitzats que es van inaugurar al desembre de l’any 2009.

A banda, l’Escola de Tortosa ha signat un conveni amb l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona que preveu la conservació i restauració de documents del segle XVI cedits per aquest darrer organisme. Es tracta, concretament, de 12 butlles pontificals, procedents del fons del Seminari Pontifici, corresponents a la unió d’Escornalbou, Vilafortuny, la Pineda i Barenys. Els documents, fets de pergamí, presenten el corresponent segell de plom, i un d’ells el té de cera. L’actuació contempla la neteja, aplanat i conservació d’aquest valuós llegat històric. L’Escola inicia aquest important treball de conservació i restauració gràcies a la seva especialització en material documental i obra gràfica. Cal destacar que els tallers acullen per primer cop pergamins de l’època del Renaixement.

Foto: Diputació de Tarragona

1 comentari:

  1. He tingut l’oportunitat de visitar aquest centre de restauració, i fins i tot jo he aprés com matar als corcs de la fusta. Es un lloc on la tècnica es combina amb la sensibilitat artística, i que des de aquí vull felicitar.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta