26 de maig del 2010

Tortosa presenta el cartell i els espectacles de pagament de la Festa del Renaixement

La XV Festa del Renaixement ha presentat aquest dimarts el cartell i els espectacles de pagament. L'acte s'ha fet al Portal del Romeu, que és un dels escenaris més emblemàtics de la festa amb la cerimònia d'obertura i tancament de portes de la ciutat. El cartell, que torna a ser una obra de la dissenyadora Marta Viladrich, és un reflex de la diversitat de la festa i dels seus protagonistes, ha explicat l'alcalde, Ferran Bel. Pel que fa als espectacles, el director de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, ha afirmat que mostren la consolidació d'aquest esdeveniment, ja convertit en un clàssic del mes de juliol, i que enguany té per objectiu "esdevenir la millor Festa del Renaixement de totes les que s'han fet". Amb tot, la contenció pressupostària continuarà aquest any, fins al punt que el pressupost de la Festa ja s'hauria reduït a la meitat del que costava fa només alguns anys.

Els principals espectacles de la XV Festa del Renaixement són la Taverna d'Enrico, que s'instal·larà un altre cop a les Avançades de Sant Joan sota la direcció de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Els Reials Col·legis recuperen un espectacle programat el 2008: l'obra de teatre Molt soroll per no res, de William Shakespeare, a càrrec de la companyia Tanquam. L'èxit d'anys anteriors consolida l'aposta pel Torneig de les Quatre Virtuts, en homenatge al cavaller Joan d'Aldana, que tornarà a celebrar-se al camp de futbol de la Torreta de Remolins, amb l'organització de la Colla Jove de Dolçainers. I, finalment, la companyia Comediais amb "Don Giovanni" visitarà Tortosa amb un espectacle de Commedia dell'arte.

El director de la Festa ha recordat que aquests espectacles tindran un preu d'entre 5 i 11 euro, i que caldrà reservar l'entrada amb temps per no perdre-se'ls, ja que l'aforament és limitat. En les properes setmanes es presentaran els espais de la festa i la resta d'activitats i espectacles gratuïts. L'alcalde ha avançat que Cristòfor Despuig, amb motiu dels 500 anys del seu naixement, tindrà un paper destacat, així com la recuperació de la plaça de l'Absis com a un dels espais centrals de la Festa. Finalment, Bel també ha volgut agrair expressament la implicació de tots els grups de cultural popular de la ciutat.

Foto: Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta