26 de maig del 2010

Bel alerta que el Pincat perilla amb la retallada de l'Estat als ajuntaments

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha qualificat de "mesures pròpies d'un país en vies de desenvolupament" la retallada aprovada pel govern del PSOE, especialment en allò que fa referència a la impossibilitat dels ajuntaments d'obtenir crèdit. Així, tot i la correcció que ha l'executiu central allargant el termini fins al 31 de desembre de 2010 per a la possibilitat que els ens locals puguin obtenir crèdit, l'alcalde ha afirmat que aquestes mesures paralitzen les inversions dels ajuntaments, ja que la majoria dels crèdits se sol·liciten per a inversió. "Si això no se subsana, el 2010 no hi haurà inversions a la majoria de municipis." L'alcalde ha comparegut aquest dimarts acompanyat de les regidores d'Hisenda, Matilde Villarroya, i d'Urbanisme, Meritxell Roigé. "Qui licitarà obra pública l'any vinent? En quina situació es trobaran les empreses del sector de la construcció? Com s'ho faran els ajuntaments que tenen contractades pòlisses de crèdit i que ara es veuen amb l'obligació de cancel·lar-les abans de final d'any? Creu de veritat el president Zapatero que aquestes mesures ajuden a la recuperació econòmica?", s'ha preguntat Bel. L'alcalde tortosí ha afirmat que aquestes mesures són "incomprensibles, draconianes i injustes, ja que es tracta a tots els ajuntaments igual", i que s'han adoptat "d'esquenes a les corporacions locals". L'alcalde ha anat més enllà i s'ha preguntat si el govern de la Generalitat n'estava al corrent i "per què ningú no diu res", després d'afirmar que en el decret estatal podria haver-hi invasió competencial.

L'allargament del termini perquè els ajuntaments puguin obtenir crèdit, publicat aquest dimarts al BOE com una errata, és fruit, segons l'alcalde de Tortosa, de la revolta que hi va haver ahir en el món municipalista. "El govern central no va admetre el seu error en tot el dia fins que els alcaldes socialistes van forçar Zapatero a retardar l'entrada en vigència de la mesura", ha afegit Bel. Pel que fa a les repercussions a Tortosa, l'alcalde ha dit que l'Ajuntament ja havia concertat crèdit per a les inversions, però que si no hi ha rectificació es limitaran les inversions als pobles i cal veure com es financien les últimes obres del PINCAT. Ferran Bel ha recordat que l'Ajuntament està treballant en el marc d'un Pla de Sanejament, que preveu un crèdit de 3 milions per a 2011 i l'amortització de deute per un import de 4,5 milions.

Foto: Ajuntament de Tortosa

5 comentaris:

  1. El PINCAT, la MUNPAL i el NOMINACAT...

    ResponElimina
  2. Ah! llavors entenc que, depen per a quines coses, el que proposa l'EStat sí que afecten a l'Ajuntament i, depen per a quines altres, no....
    Perquè la retallada de salaris als empleats no afectarà, oi, sr. Bel??
    Quines coses s'han de llegir!!

    ResponElimina
  3. Es evident que Si afectará a les nómines....i tant!

    ResponElimina
  4. Pos no era una medalla de l'ajuntament,el destroçar carrers?

    ResponElimina
  5. I de pantalletes digitals al carrer o de placetes, pèrgoles i desastres estètics i poc funcionals de pressupostos astronòmics en lloc,a més, de dedicar diners a refer camins o carrers fets malbé no se'n pot prescindir UKÉ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta