28 de maig del 2010

La CANC dóna suport a la PDE en la manifestació de diumenge a Barcelona


La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) ha manifestat avui el seu suport "total" a les iniciatives de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) en les seues "justes reivindicacions d’un cabal ambiental per al riu Ebre, i en la defensa d’una dignitat territorial per a les Terres de l’Ebre a partir de la valorització i preservació dels recursos que en son propis, com l’aigua". Així, la CANC ha animen als ciutadans perquè estiguen "alerta" i participen activament en les mobilitzacions i actes que es proposen des de la PDE. En aquest sentit, la CANC dóna "tot el seu suport" a la manifestació que diumenge s’ha convocat a Barcelona (concentració a les 12 hores a la plaça Urquinaona), i a la qual hi assistirà també per recordar l’ampli consens territorial, social, polític i econòmic que a dia d’avui existeix a Catalunya contra el cementiri nuclear que volen implantar a Ascó. "Les Terres de l’Ebre són unes comarques maltractades històricament, amb transvasaments i centrals nuclears, i ja és hora de defensar una dignitat col·lectiva per aquest territori, que també és Catalunya", ha afirmat la CANC a través d'un comunicat.

7 comentaris:

  1. Es evident que la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya NO ES la Plataforma en Defensa de l’Ebre per molt que una majoria dels seus membres estiguin per la causa del riu.
    Aconsellaria als membres i líders de la “CANC” que no utilitzin la Plataforma en Defensa de l’Ebre per les seves particulars finalitats.
    Com diríem en castellà, “son amores distintos”.

    ResponElimina
  2. És lo mateix riu. Amb 70 Hm3 anuals de concessió nuclear, amb una degradació continua de l'habitat del riu, etc, etc, etc.
    Si lluites pel riu, és una opinió, t'és molt difícil recolzar una energia nuclear que causa un deteriorament de l'ecosistema, la convivència i el desenvolupament de la Ribera d'Ebre. Que perjudica aquí per a que els que volen l'aigua més enllà tinguen l'energia per bombejar-la. In situ.
    Energia a costelles dels ebrencs. D'un risc mai valorat, i de l'enfonsament de les industries o empreses locals.
    Com l'aigua, també a costelles dels ebrencs, del Delta, del que som.
    Està tan relacionat com la contaminació, la presència d'espècimens aliens, o la mosca negra.
    Com la marxa de fills, o la misèria política ebrenca.
    Tenim una problemàtica molt globalitzada Mc.
    Crec que és la mateixa lluita. És una lluita a favor del territori, l'ecosistema, i la durabilitat, i futur, de la població ebrenca.

    ResponElimina
  3. No hijo no ! Son dues coses politicament contraposades amb interessos diferents i fins i tot amb afany de suplantar lideratges.

    ResponElimina
  4. La punyetera política que sempre em despista!

    ResponElimina
  5. A mi no em sembla que la lluita de la Plataforma i de la CANC siguen tant contraposades, en el fons lluitem per la defensa del territori on vivim i on volem que visquen les generacions venideres.
    Que el riu baixe eixut d'aigua i fang fica en perill el futur de les Terres de l'Ebre, que la Ribera acaben sent el camp de probes nuclear de tota Espanya, també fica en perill el futur del territori.
    Tampoc em sembla a mi que la gent de la CANC “utilitze” a la PDE per a les seues finalitats.
    Són dos lluites complementàries que tenen un fons comú i com a tal s’han d’entendre.
    En quan al tema de "suplantar" lideratges, encara estic mes en desacord. Aquí ningú suplanta a ningú, cada un te un camp de treball i un respecte mutuo, qui vulgue interpretar un altra cosa s'equivocarà moltíssim.

    LO RIU ES VIDA!!!
    DEMÀ TOTS A BARCELONA

    ResponElimina
  6. “Defensar el territori” es una expressió massa grandiloqüent de contingut abstracte i quasi messiànic. Jo també vull el millor pel territori, però no parlo de “defensar” sinó de millorar molts aspectes que ara estan sota mínims com son l’educació i la capacitació, de la creació de llocs de treball dignes ,de la millora de la renda per càpita, i en definitiva de qualitat de vida per tothom.
    Tot sabem que sota aquesta suposada creuada en “defensa del territori” existeixen fils de seda que mouen determinades formacions politiques, però si una plataforma es va distingir per la seva capacitat d’aglutinar diferents idearis , aquesta fou la Plataforma en Defensa de l’Ebre, i es per aquest motiu que ha perdurat al llarg dels temps.
    Els diferents moviments que han proliferat de tall ecologista , fins i tot de caire anti sistema, han intentat aixoplugar-se o emmirallar-se amb el moviment ciutadà en defensa del riu i del que representa pel territori, però tinc que manifestar que se’ls hi veu clarament la seva vocació partidista.
    Dius que “son lluites complementaries”, però em deixaràs discrepar ja que puc perfectament estar d’acord amb el moviment de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, i no tinc perquè , ni m’identifico en absolut amb el moviment de la CANC.
    Es precisament aquest intent d’embolicar-ho tot amb el mateix fardell, el que em fa sospitar de la intencionalitat de determinats lideratges
    LO RIU ES VIDA, I NOSALTRES TAMBE HEM DE VIURE !

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta