27 de maig del 2010

Tortosa es prepara per celebrar dissabte el Dia de les Seleccions Catalanes

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el vicepresident de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Sergi Blàzquez i el representant territorial de l'Esport de la Generalitat a les terres de l'Ebre, Jordi Gaseni, han presentat oficialment el V Dia de les Seleccions Catalanes a Tortosa. Bel ha fet una crida a la ciutadania perquè se sumi a la festa: "Faig una crida a les Terres de l'Ebre perquè no s'ho perdin. És una manera de donar suport a les nostres seleccions molt més important del que sembla. Cal la màxima participació". Per la seua banda, el vicepresident de la Plataforma ha explicat la campanya Catalunya al Mundial Brasil 2014 que arrenca dissabte amb diferents xuts que podrà fer la ciutadania a cinc porteries, tot reivindicant la presència catalana al Mundial del 2014. "La nostra nació, algun dia, veurà jugadors com Valdés, Puyol, Piqué, Capdevila, Xavi o Cesc lluir els seus colors i lluitar en igualtat de condicions per guanyar, o perdre, un europeu o un mundial. No volem més que això, ni menys", ha afirmat Blàzquez.



En el programa del V Dia de les Seleccions Catalanes a Tortosa destaquen cinc competicions internacionals, l'activitat matinal Xuta per ser al Mundial Brasil 2014, la cursa popular Buff Epic Run, una exhibició de biketrial entre Catalunya, Espanya i França, l'actuació dels Terrer Roig i un concert gratuït de final de festa amb Els Pets, Lexu's i Brams. A banda, aquest dissabte ja han confirmat la seua presència a Tortosa el president del Parlament, Ernest Benach; el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira; la secretària general de l'Esport, Anna Pruna, el director general de Projecció Internacional d'Organitzacions Catalanes, Ignasi Doñate, i el president de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Casals.

Programa d'activitats

Complex esportiu de Ferreries

11:00h Catalunya - Suècia Futbol Sala

13:00h Catalunya - França Tennis taula

Tot el matí Xuta per estar al mundial Brasil 2014 de futbol

Tot el matí Circuit d’esports reconeguts (amb premi)
Futbol sala,
Rugby lliga,
Hoquei patins,
Futvoley,
Pitch&putt,
Korfbal,
Birles catalanes,

10-14:00h Festa de l'esport: tallers participatius d'esports reconeguts i altres
Esports reconeguts
Korfbal
Ràquetbol
Fistbal
Rugby lliga
Pitch & Putt
Ball esportiu
Bike trial
Fut-tennis
Futvolei
Futsal
Icestock
Patinatge
Birles Catalanes
Altres:
Submarinisme
Mini Tennis
Esgrima
Bàsquet 3x3
Ergòmetre
Atletisme
Hípica - ponis
Estirar la corda
Biatló
Handbol

14:00h Dinar popular – paella (5€), actuació de Joseret (jota improvissada)

16:00h Catalunya - Holanda Korfbal


Recinte firal Remolins

Durant tot el matí
Finals lligues catalanes de diferents categories
Competicions vàries
Trofeu Diputació Korfbal
Judo
Bàsquet


Zona del riu i Parc Teodor González

18:00h Epic run Tortosa- cursa popular d'obstacles - Final al parc Teodor Gonzalez

18:30h Competició internacional de rem Catalunya - Euskadi


19:00 Concert de Terrer Roig

20:00h Entrega de premis de l'Epic run Tortosa

20:30h Duel internacional d’estirar la corda – Catalunya – Euskadi – Tortosa

21:00h Exhibició de twirling

21:30h Exhibició de ball esportiu

22:00h Competició internacional de biketrial
Catalunya: Dani Comas
França: Vincent Hermance,
Espanya: Javi Alonso,
Bèlgica: Kenny Belaey.

23:00h Gran concert final de festa
23:00h LEXUS
24:00h ELS PETS
1:45h BRAMS

Foto: Ajuntament de Tortosa

9 comentaris:

  1. Mireu; quan no hi ha peles, aquestes manifestacions folklòriques sempre van be i son baratetes...Qui vulgui fer un xut podrà fer-lo...Llàstima que sigui nomes a una pilota..!

    ResponElimina
  2. Pilotes...efectivament,a l'esport catala sols conten les pilotes,dels altres esports,dels que no necessiten ni "pilotes",ni esferics,per a que parlar?

    P.E. Algu em sap dir amb quina modalitat d'esport,juga,o participa,l'actor Joel Joan,que comparteix l'anuci amb l'Enric Masip,es de "pilota",o es de pilotes?

    ResponElimina
  3. I si "Valdés, Puyol, Piqué, Capdevila, Xavi o Cesc" preferisin jugar amb Espanya, sr. Blàzquez?
    Sense anar molt lluny, ahir vaig sentir com Bojan deia que " soy español, y por supuesto que me gustaria estar en la selección "

    ResponElimina
  4. Cucafera, els esportistes catalans, com tothom a la seva vida professional, poden triar el lloc de treball / selecció que els hi agradi més o almenys, el que pagui més o els doni més protagonisme / éxits. Si el senyors "Valdés", "Puyol" i companyia volen jugar amb Espanya, no deixen de ser més catalans o menys. La qüestió principal en tot això de les seleccions catalanes, és el nostre reconeixement esportiu internacional com a país. Salut !!!

    ResponElimina
  5. Roig, suposo que aixo de que tothom pot triar el seu lloc de treball, és una forma de parlar.
    I entre tu i jo, tu creus que amb una situació normalitzada de reconeixement de seleccions pròpies amb el mateix estatus quo ( nació sense estat ) els esportistes catalans que triessin jugar amb Espanya, no serien considerats menys catalans?. De la mateixa manera que al que optaria per la selecció catalana cal reconèixer-li una major estima per Catalunya que per Espanya, al que optaria per Espanya, també cal acceptar-li la seva major simpatia per Espanya en detriment de Catalunya, lògicament. O no?
    En aixo no és pot fer ( arribat el cas ) com en allò de les enquestes sobre sentiments i independentisme, més una cosa que l'altra, igual d'aquí que d'allà etc. Aquí s'ha de triar i, mentre no s'inventi una solució que permeti jugar en los dues seleccions, s'ha d'escollir.
    Per una altra part, que vols que et digui, tampoc és molt defensable que un esportista per aconseguir més èxits o diners vagi a jugar amb una altra selecció. Una altra cosa son els clubs.

    ResponElimina
  6. Tot esportista català que vulgui estar al màxim nivell competitiu a nivell europeu no te altre que nar amb la selecció espanyola, la qüestió és arribar a aquest nivell com a selecció catalana que evidenment ara no existeix.

    ResponElimina
  7. no és nar per gust sinó per necesitat

    ResponElimina
  8. Bojan no pot dir que vol anar en la seleccio catalana, perque no n'hi ha. Crec (i crec que ell ho ha dit algun cop) que si realment puguesse triar, ell (i molts) triarien Catalunya.
    El primer es deixar-los triar, despres ja verem que trien.

    ResponElimina
  9. Ja em perdonaràs, Brian, però algú que realment el que li faria goig de veritat fora jugar amb la selecció catalana mai diria " soy español, y por supuesto que me gustaria estar en la selección " . Ningú l'obliga a dir-ho, no cal. Com a mínim, es podria estalviar lo de "soy español", la resta de la frase -tenint en compte la carrera professional i l'absència de selecció pròpia- es podria entendre. Tot i això, No veig Oleguer Presas dient aquesta frase ni de lluny.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta